HomePod krijgt ondersteuning voor apps

8 reacties

In december komt Apple met zijn slimme speaker, de HomePod. Het apparaat heeft geen scherm en de bediening gaat via Siri. Dat je de assistent kunt vragen naar muziek, weer en nieuws wisten we al. Nu blijkt dat ook ontwikkelaars HomePod-apps kunnen maken.

Apps voor de HomePod zullen vooral uitbreidingen op bestaande iOS-apps vormen. Ontwikkelaars kunnen inhaken op SiriKit om commando’s die aan de slimme speaker gegeven worden via hun apps af te handelen.

Bescheiden start

HomePod-apps zullen in eerste instantie erg beperkt zijn. Ze draaien niet op de speaker zelf, maar op een iOS-apparaat dat met de speaker verbonden is. Siri herkent commando’s die aan de slimme speaker gegeven worden en zet ze door naar de telefoon voor verwerking. De speaker zal vervolgens het resultaat laten horen. Het werkt een beetje zoals de eerste Apple Watch-apps en is erg afhankelijk van de iPhone of iPad.

iPhone en Homepod
Klik/tap voor groter.

In eerste instantie kunnen slechts drie soorten apps via de HomePod werken, namelijk apps voor herinneringen, notities en chats. Je kunt dus wel vragen om op een WhatsApp-bericht te antwoorden en om iets in Fantastical te plannen, maar niet om een nummer van Spotify af te spelen of een Uber te bestellen. De OMT-headlines door je slimme Apple-speaker voor laten lezen of een radiozender via TuneIn Radio starten zit er voorlopig ook nog niet in.

HomePod in december te koop

Ondersteuning voor HomePod-apps zit in de eerste beta van iOS 11.2. Deze werd maandagavond vrijgegeven. Hoewel nog geen enkele ontwikkelaar een HomePod in huis heeft, kunnen apps alvast getest worden via een hoofdtelefoon. De speaker is in december te koop voor 349 dollar. Apple heeft nog geen Europese prijzen bekend gemaakt en dat is logisch, want de slimme speaker is in eerste instantie alleen in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de VS te koop. Ondersteuning voor de Nederlandse taal is er ook nog niet.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Ronald

  Heeft iemand een idee wat een makkelijke manier is om de Homepod te bestellen vanuit de UK?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Heeft iemand een idee wat een makkelijke manier is om de Homepod te bestellen vanuit de UK?

  Via Apple.uk?

  Hij komt dus pas in december.

 • Profielfoto
  ArMac

  Hoop dat ze snel in NL te verkrijgen zijn…!

 • Profielfoto
  T-sec

  “…maar niet om een nummer van Spotify af te spelen of een Uber te bestellen. De OMT-headlines door je slimme Apple-speaker voor laten lezen of een radiozender via TuneIn Radio starten zit er voorlopig ook nog niet in.”

  Geen mogelijkheid tot Spotify of TuneIn geeft aan dat het echt puur een Apple Music device is wat de abonnementenverkoop moet boosten.
  Op zich is hier mee te leven als je accepteert dat Apple Music een prima Spotify vervanger is. Maar radio luisteren via Apple Music is ook weer beperkt tot de internet stations welke Apple aanbiedt. Elk ander internet radiostation lijkt niet te beluisteren via de Homepod. Ja, via Airplay misschien, maar dat is niet de inzet van zo’n stand alone apparaat.
  Al met al doen de Homepod berichten tot nu toe vermoeden dat het nog niet de intelligente speaker is welke ik gelijk zou aanschaffen. Ik hoop dat ik er naast zit.

 • Profielfoto
  jordi99

  Heeft iemand een idee wat een makkelijke manier is om de Homepod te bestellen vanuit de UK?

  Via Apple.uk?

  Hij komt dus pas in december.

  Niet via Apple.uk, want je kan niet ‘overseas’ bestellen..
  Bestellen gaat voor ons alleen via Apple.nl..

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind het op zich wel een mooi ding en het zal waarschijnlijk ook goed geluid hebben. Maar dat heb ik met mijn Genelec speakers en mijn homecinema ook. En al zeker als het iPhone/iPad afhankelijk is. Ik heb dan wel beide apparaten maar ik dacht dat je de speaker zelf ook met spraak kon bedienen, maar het gaat dus blijkbaar via de iPhone/iPad…

 • Profielfoto
  cheque

  Dat wordt een retourtje London, ouderwets kerst shoppen!

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Wat T-sec zegt. Bij BNR waren ze er kort over: gemankeerd apparaat met protectionistische trekjes. “Apple lijkt wel het Microsoft van vroeger” viel ook nog. Men viel vooral over uitsluiting van Spotify. Geen goede start van dit product