Google Pixel 2: nieuwe iPhone-concurrent vol problemen

19 reacties

Google onthulde onlangs zijn tweede eigen smartphone, genaamd Pixel 2. De telefoon werd als serieuze iPhone-concurrent aangeprezen en de eerste reviews waren positief. Het toestel blijkt echter met allerlei problemen te kampen.

Er zijn twee modellen: de Pixel 2 van 5-inch en Pixel 2 XL van 6-inch. De grootste telefoon heeft de meeste problemen. Het OLED-scherm is van slechte kwaliteit en daarnaast presteren de speakers slecht.

Grauwe kleuren en inbranden

Apple heeft lang gewacht met OLED-schermen voor de iPhone en dat blijkt niet voor niets. De schermen zijn moeilijk te produceren en de kwaliteit laat nogal eens te wensen over. De Google Pixel 2 XL heeft bijvoorbeeld last van een verstoorde kleurweergave. Het scherm is niet alleen erg grauw, maar wit is niet op alle plaatsen even wit. Gek genoeg presteert de kleine Pixel 2 met scherm van 5-inch een stuk beter.

google pixel 2 xl scherm verschil wittint
Inconsistente wittinten. Afbeelding via: The Verge – Klik/tap voor groter.
google pixel 2 google pixel 2 xl
Pixel 2 (links) en Pixel 2 XL (rechts). Afbeelding via: Android Central – Klik/tap voor groter.

Het scherm blijkt ook last van inbranden te hebben. Op onderstaande foto is duidelijk te zien dat de navigatiebalk van Android zichtbaar blijft, zelfs als er iets anders op de telefoon wordt getoond. Daarnaast zou er een ruis zichtbaar zijn wanneer de helderheid van het scherm verlaagd wordt. Google belooft de problemen te onderzoeken.

google pixel 2 xl inbranden
Afbeelding via: Android Central – Klik/tap voor groter.

Gebrekkige kwaliteitscontrole?

Naast problemen met de schermen, klaagt een aantal gebruikers over vreemde geluiden uit de speakers. De telefoon zou soms uit het niets beginnen met ratelen en irritante hoge tonen produceren. Het uitschakelen van de NFC helpt, maar is geen permanenten oplossing. Op Google’s productforum hebben al meer dan 100 kopers zich met dit probleem gemeld. Daar lezen we ook dat de speakers slecht presteren. Zo zou het geluid dat uit de onderkant van de telefoon komt veel harder zijn dan het geluid uit de bovenste speaker, waardoor een vreemde balans ontstaat.

Om het nog erger te maken, ontving een Pixel-koper een toestel dat al in de fabriek afgekeurd was wegens cosmetische schade. Dit zou onmiddellijk van de productielijn gehaald moeten worden, maar is toch verkocht. Google laat de Pixel 2 door HTC maken en de Pixel 2 XL door LG. Deze fabrikanten nemen kwaliteitscontrole blijkbaar niet zo serieus.

pixel 2 afgekeurd
Afbeelding via: Reddit – Klik/tap voor groter.

De Pixel-telefoons zijn nauwelijks goedkoper dan de iPhone en moeten het beste van het Android-universum vertegenwoordigen, maar dat valt vies tegen. Het internet zou te klein zijn als Apple deze fouten zou maken. Voor Google is er maar één conclusie: volgend jaar beter?

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Dus huaway mate 10 pro zal het voortouw nemen?

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Ik zou me een breuk lachen moest ik zo’n afgekeurd apparaat in mijn doos vinden!

 • Profielfoto
  Vilscon

  Eigenlijk verbazingwekkend dat LG hier nu kampt met slechte OLED schermen, daar zij achter Samsung de beste OLED fabrikant zijn (toch?).

  Omtrent die afgekeurde levering.. Ik zou lachen, maar niet als ik er een maand op had moeten wachten..:p

 • Profielfoto
  BlueSky

  iPhone it is

 • Profielfoto
  McMeller

  Wat een heerlijke Google-afzeikshow. Meer, meer, meer!

 • Profielfoto
  Niels

  LG heeft wel eens vaker problemen gehad met inbrandproblemen, maar daar is Apple ook de ‘dupe’ van geweest. De eerste MacBook Pro Retina’s werden destijds ook met twee varianten schermen geleverd, van Samsung en van LG. Drie keer raden welke van de twee toen problemen had.

  Nu maar hopen dat Apple voor de iPhone X de onderdelen bij Samsung koopt… beetje sneu namelijk als je straks na 8+ weken je iPhone geleverd krijgt en vervolgens nog een paar maanden moet wachten op een vervangend toestel.

  Overigens had ik wel meer verwacht van de Pixel 2. Kennelijk is Google niet in staat om iets te leveren dat kwalitatief en innovatief beter is dan Samsung. Maar goed, de eigen ‘Google Nexus’ smartphones van voorgaande jaren waren eigenlijk ook gewoon omgetoverde HTC’s en Huawei’s. Ik denk dat ze bij Google lekker bij software ontwikkeling moeten laten en Samsung de hardware moeten laten ontwikkelen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dat ingebrand scherm kan je makkelijk “uitbranden” door een snel knipperend video af te spelen dat zwart en wit heel erg snel afwisselt. Een soort epileptische aanval krijg je dan. Houd dit een paar minuten uit en het zou weg moeten gaan.

 • Profielfoto
  Night

  Die Chinezen maken al betere telefoons voor een kwart van het geld!

 • Profielfoto
  diotav

  Beetje flauw artikel dit.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat een negativiteit, soap achtig geschreven artikel.
  En wat een aannames !
  Triest….

 • Profielfoto
  xaddict

  LG is heel goed in OLED televisies. Volgens mij de front-runner zelfs. Raar dat zo’n klein schermpje dan zoveel problemen oplevert.

  Maar ik vraag me ook af of Google los van de fabrikanten zelf ook een kwaliteitscontrole doet. Daar was dit toch wel uitgekomen denk ik? Of zetten ze alleen hun naam erop?

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  De Pixel 2 XL gebruikt een nieuwe pOLED technologie, waarbij het scherm op een plastic substraat is aangebracht. De kleinere Pixel 2 gebruikt AMOLED, want op een glazen substraat is aangebracht en een beproefder techniek is.
  Kortom: pOLED te vroeg uitgebracht lijkt te vroeg uitgebracht…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Vilscon: Bij mijn weten is LG superieur als het op OLED komt. Zoek hier maar over op internet, dan kom je er vanzelf wel uit.

  IcyDragon68 2 uur geleden
  Dat ingebrand scherm kan je makkelijk “uitbranden” door een snel knipperend video af te spelen dat zwart en wit heel erg snel afwisselt. Een soort epileptische aanval krijg je dan. Houd dit een paar minuten uit en het zou weg moeten gaan.

  Kan allemaal wel zijn maar zou niet mogen…

  mvmaastricht 10 minuten geleden
  De Pixel 2 XL gebruikt een nieuwe pOLED technologie, waarbij het scherm op een plastic substraat is aangebracht. De kleinere Pixel 2 gebruikt AMOLED, want op een glazen substraat is aangebracht en een beproefder techniek is.
  Kortom: pOLED te vroeg uitgebracht lijkt te vroeg uitgebracht…

  Dit is ook wat ik persoonlijk denk.

  McMeller 2 uur geleden
  Wat een heerlijke Google-afzeikshow. Meer, meer, meer!

  Ik stel voor dat je eens een Android forum gaat bezoeken en kijken hoeveel Apple “afgezeikt” wordt;-)

  BlueSky 3 uur geleden
  iPhone it is

  Yes indeed…

 • Profielfoto
  mmww

  Het lachen zal je wellicht vergaan, zodra de iPhone X op de markt is en de eerste kinderziektes zich gaan openbaren!

  De iPhone X heeft ook een OLED scherm en de kans is dus erg groot dat ook deze zal inbranden. En wie weet wat voor ellende er meer komt. Een face recognition fail of zo? enz enz!

  Ik kijk de kat uit de boom voorlopig!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  The Verge trekt al eerste conclusies nav van het debacle: “The Pixel 2 XL drama is undermining Google’s entire Pixel project
  357
  This isn’t about just one phone; it’s about what the brand ‘Google’ means on a piece of hardware “

  https://www.theverge.com/2017/10/24/16519530/google-pixel-2xl-screen-issues-deep-and-unfixable

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Het lachen zal je wellicht vergaan, zodra de iPhone X op de markt is en de eerste kinderziektes zich gaan openbaren!

  De iPhone X heeft ook een OLED scherm en de kans is dus erg groot dat ook deze zal inbranden. En wie weet wat voor ellende er meer komt. Een face recognition fail of zo? enz enz!

  Ik kijk de kat uit de boom voorlopig!

  Ja, maar de iPhone X is een volledig nieuwe telefoon (nieuwe behuizing, nieuwe technologie, etc…) Maar goed, als die iPhone X kinderziektes heeft zal het lachen mij inderdaad vergaan. Maar Apple zal ook zijn uiterste best doen om de mensen te helpen waar ze kunnen, net zoals Google dat nu doet. En mensen, je zit hier op een Apple forum, sommige lijken dat soms te vergeten. Natuurlijk zal zo een “nieuwtje” van problemen in de Android wereld hier in het licht staan. Maar vergeet niet dat zodra er fouten zijn bij (gelijk welk) Apple product de Android forums zich ook niet kunnen inhouden van het lachen en zeiken en al wat je maar wil op Apple (en hun gebruikers).

  Dat is nu éénmaal concurrentie. En aan één kant, ja ik ben een Apple fanboy/iSheep/Sheeple/AppleSheep, al wat je maar wilt. Ik vind dat niet erg. Ik hou van een bepaald product. Net zoals ik meer van Nintendo en Playstation hou dan van die Xbone… Is dat erg dan om van iets te houden of om ergens fan van te zijn? Je hebt toch ook mensen die meer van voetbal dan van basketbal houden? Ah maar wacht, das iets anders zeker?

 • Profielfoto
  SvS

  ?? ??

 • Profielfoto
  Shmoo

  Beetje flauw artikel dit.

  .
  +1

  Totaal overbodig ook. Dit is cliniclowns-koffer-drama.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Beetje flauw artikel dit.

  .
  +1

  Totaal overbodig ook. Dit is cliniclowns-koffer-drama.

  Wat is er mis met clinicclowns? En met hun koffer? En is dat allemaal echt drama dan?