Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 oktober 2017

Google Pixel 2: nieuwe iPhone-concurrent vol problemen

Google onthulde onlangs zijn tweede eigen smartphone, genaamd Pixel 2. De telefoon werd als serieuze iPhone-concurrent aangeprezen en de eerste reviews waren positief. Het toestel blijkt echter met allerlei problemen te kampen.

Er zijn twee modellen: de Pixel 2 van 5-inch en Pixel 2 XL van 6-inch. De grootste telefoon heeft de meeste problemen. Het OLED-scherm is van slechte kwaliteit en daarnaast presteren de speakers slecht.

Grauwe kleuren en inbranden

Apple heeft lang gewacht met OLED-schermen voor de iPhone en dat blijkt niet voor niets. De schermen zijn moeilijk te produceren en de kwaliteit laat nogal eens te wensen over. De Google Pixel 2 XL heeft bijvoorbeeld last van een verstoorde kleurweergave. Het scherm is niet alleen erg grauw, maar wit is niet op alle plaatsen even wit. Gek genoeg presteert de kleine Pixel 2 met scherm van 5-inch een stuk beter.

Inconsistente wittinten. Afbeelding via: The Verge – Klik/tap voor groter.
Pixel 2 (links) en Pixel 2 XL (rechts). Afbeelding via: Android Central – Klik/tap voor groter.

Het scherm blijkt ook last van inbranden te hebben. Op onderstaande foto is duidelijk te zien dat de navigatiebalk van Android zichtbaar blijft, zelfs als er iets anders op de telefoon wordt getoond. Daarnaast zou er een ruis zichtbaar zijn wanneer de helderheid van het scherm verlaagd wordt. Google belooft de problemen te onderzoeken.

Afbeelding via: Android Central – Klik/tap voor groter.

Gebrekkige kwaliteitscontrole?

Naast problemen met de schermen, klaagt een aantal gebruikers over vreemde geluiden uit de speakers. De telefoon zou soms uit het niets beginnen met ratelen en irritante hoge tonen produceren. Het uitschakelen van de NFC helpt, maar is geen permanenten oplossing. Op Google’s productforum hebben al meer dan 100 kopers zich met dit probleem gemeld. Daar lezen we ook dat de speakers slecht presteren. Zo zou het geluid dat uit de onderkant van de telefoon komt veel harder zijn dan het geluid uit de bovenste speaker, waardoor een vreemde balans ontstaat.

Om het nog erger te maken, ontving een Pixel-koper een toestel dat al in de fabriek afgekeurd was wegens cosmetische schade. Dit zou onmiddellijk van de productielijn gehaald moeten worden, maar is toch verkocht. Google laat de Pixel 2 door HTC maken en de Pixel 2 XL door LG. Deze fabrikanten nemen kwaliteitscontrole blijkbaar niet zo serieus.

Afbeelding via: Reddit – Klik/tap voor groter.

De Pixel-telefoons zijn nauwelijks goedkoper dan de iPhone en moeten het beste van het Android-universum vertegenwoordigen, maar dat valt vies tegen. Het internet zou te klein zijn als Apple deze fouten zou maken. Voor Google is er maar één conclusie: volgend jaar beter?

Reageer op artikel:
Google Pixel 2: nieuwe iPhone-concurrent vol problemen
Sluiten