Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Pawesome! Google Foto’s herkent nu ook huisdieren

Goed nieuws voor dierenvrienden die Google Foto’s gebruiken. De dienst herkent nu ook huisdieren en gaat veel verder dan ze automatisch als ‘hond’, ‘kat’ of ‘knaagdier’ te labelen. Dieren worden individueel herkend en kunnen net als mensen een naam krijgen.

Dieren die een naam hebben gekregen, hebben net als mensen een eigen album met daarin alle foto’s waarin ze voorkomen. Je viervoetige vrienden verschijnen ook onder de nieuwe sectie mensen en dieren.

Gezichtsherkenning bij huisdieren

Google loopt op dit gebied voor op Apple. De foto’s-app van iOS kan wel dieren in algemene zin herkennen, maar de ene kat niet van de andere onderscheiden en een naam geven. Google past gezichtsherkenning toe om je huisdier te labelen. Er worden ook automatisch gifjes en filmpjes met compilaties van de beste foto’s van je huisdier.

Who’s a good boy? – Klik/tap voor groter.

De Google Foto’s-app is onder iOS-gebruikers ook populair omdat alle foto’s in de cloud van Google opgeslagen worden. Hierna kunnen ze van een iPhone of iPad verwijderd worden en dat bespaart ruimte. Zeker geen overbodige luxe voor bezitters van een iPhone van 16GB opslagruimte. Een belangrijk verschil tussen de Foto’s-app van Apple en Google is dat Apple alle beeldanalyse op de telefoon zelf uitvoert, terwijl Google dit in de cloud doet. Om Google Foto’s te gebruiken dien je daar geen bezwaar tegen te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pawesome! Google Foto’s herkent nu ook huisdieren
Sluiten