Pawesome! Google Foto’s herkent nu ook huisdieren

5 reacties

Goed nieuws voor dierenvrienden die Google Foto’s gebruiken. De dienst herkent nu ook huisdieren en gaat veel verder dan ze automatisch als ‘hond’, ‘kat’ of ‘knaagdier’ te labelen. Dieren worden individueel herkend en kunnen net als mensen een naam krijgen.

Dieren die een naam hebben gekregen, hebben net als mensen een eigen album met daarin alle foto’s waarin ze voorkomen. Je viervoetige vrienden verschijnen ook onder de nieuwe sectie mensen en dieren.

Gezichtsherkenning bij huisdieren

Google loopt op dit gebied voor op Apple. De foto’s-app van iOS kan wel dieren in algemene zin herkennen, maar de ene kat niet van de andere onderscheiden en een naam geven. Google past gezichtsherkenning toe om je huisdier te labelen. Er worden ook automatisch gifjes en filmpjes met compilaties van de beste foto’s van je huisdier.

google foto's dieren 001
Who’s a good boy? – Klik/tap voor groter.

De Google Foto’s-app is onder iOS-gebruikers ook populair omdat alle foto’s in de cloud van Google opgeslagen worden. Hierna kunnen ze van een iPhone of iPad verwijderd worden en dat bespaart ruimte. Zeker geen overbodige luxe voor bezitters van een iPhone van 16GB opslagruimte. Een belangrijk verschil tussen de Foto’s-app van Apple en Google is dat Apple alle beeldanalyse op de telefoon zelf uitvoert, terwijl Google dit in de cloud doet. Om Google Foto’s te gebruiken dien je daar geen bezwaar tegen te hebben.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is toch helemaal geweldig van Apple, deze schokkende stap vooruit… Kan je het ook uitzetten? Ik heb liever dat Apple ’s écht boeiende dingen maakt, zoals nieuwe apparaten, een échte Apple TV mét beeldscherm of iets geheel nieuws.
  En als het dan toch om dit soort onbenullige truttigheden moet gaan dan liever herkenning van fruit, helemaal in de traditie van de Grote Roerganger Steve Jobs, die fruitarian was.

  Voor uitleg: zie Wikipedia:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Fruitarianism

 • Profielfoto
  strigoi

  @MacAanZee, het betreft hier Google Foto’s.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha… ?

 • Profielfoto
  ro_me

  Hoe zo? Mac aan zee heeft gelijk! Ik heb ook liever dat Apple nieuwe boeiende dingen maakt! Ik gebruik namelijk geen Google! Bah, Google! Brrrrrr.

 • Profielfoto
  Frans

  Je viervoetige vrienden verschijnen ook onder de nieuwe sectie mensen en dieren.

  Viervoetige? En je vogelspin, kanariepietje, slang en guppen dan?;-)