Pawesome! Google Foto’s herkent nu ook huisdieren

Raymon op 17 oktober 2017 5 reacties Laatste door Frans

Goed nieuws voor dierenvrienden die Google Foto’s gebruiken. De dienst herkent nu ook huisdieren en gaat veel verder dan ze automatisch als ‘hond’, ‘kat’ of ‘knaagdier’ te labelen. Dieren worden individueel herkend en kunnen net als mensen een naam krijgen.

Dieren die een naam hebben gekregen, hebben net als mensen een eigen album met daarin alle foto’s waarin ze voorkomen. Je viervoetige vrienden verschijnen ook onder de nieuwe sectie mensen en dieren.

Gezichtsherkenning bij huisdieren

Google loopt op dit gebied voor op Apple. De foto’s-app van iOS kan wel dieren in algemene zin herkennen, maar de ene kat niet van de andere onderscheiden en een naam geven. Google past gezichtsherkenning toe om je huisdier te labelen. Er worden ook automatisch gifjes en filmpjes met compilaties van de beste foto’s van je huisdier.

google foto's dieren 001

Who’s a good boy? – Klik/tap voor groter.

De Google Foto’s-app is onder iOS-gebruikers ook populair omdat alle foto’s in de cloud van Google opgeslagen worden. Hierna kunnen ze van een iPhone of iPad verwijderd worden en dat bespaart ruimte. Zeker geen overbodige luxe voor bezitters van een iPhone van 16GB opslagruimte. Een belangrijk verschil tussen de Foto’s-app van Apple en Google is dat Apple alle beeldanalyse op de telefoon zelf uitvoert, terwijl Google dit in de cloud doet. Om Google Foto’s te gebruiken dien je daar geen bezwaar tegen te hebben.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

MacAanZee op 17 oktober 2017

Het is toch helemaal geweldig van Apple, deze schokkende stap vooruit… Kan je het ook uitzetten? Ik heb liever dat Apple ’s écht boeiende dingen maakt, zoals nieuwe apparaten, een échte Apple TV mét beeldscherm of iets geheel nieuws.
En als het dan toch om dit soort onbenullige truttigheden moet gaan dan liever herkenning van fruit, helemaal in de traditie van de Grote Roerganger Steve Jobs, die fruitarian was.

Voor uitleg: zie Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Fruitarianism

Profielfoto

strigoi op 17 oktober 2017

@MacAanZee, het betreft hier Google Foto’s.

Profielfoto

Shmoo op 17 oktober 2017

Haha… 💅

Profielfoto

ro_me op 17 oktober 2017

Hoe zo? Mac aan zee heeft gelijk! Ik heb ook liever dat Apple nieuwe boeiende dingen maakt! Ik gebruik namelijk geen Google! Bah, Google! Brrrrrr.

Profielfoto

Frans op 17 oktober 2017

Je viervoetige vrienden verschijnen ook onder de nieuwe sectie mensen en dieren.

Viervoetige? En je vogelspin, kanariepietje, slang en guppen dan?;-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?