Gmail-app gaat andere e-mailproviders ondersteunen

4 reacties

Gmail voor iOS is een prima app, maar werkt alleen met Google-accounts. Dat gaat snel veranderen, want Google test momenteel een versie van de app die meerdere providers ondersteunt en concurreert met apps als Apple Mail, Outlook, Spark en AirMail.

Het gaat om een betatest waar geïnteresseerden zich voor aan kunnen melden. Het enige dat je nodig hebt is een iOS-apparaat met iOS 10 of nieuwer en een e-mailaccount bij een externe e-mailprovider.

Geschikt voor Hotmail, Yahoo en iCloud

Google noemt Outlook, Hotmail en Yahoo specifiek, maar iedere mailbox met een IMAP-verbinding zou moeten werken. Dat wil zeggen dat je iCloud-mail straks ook in de Gmail-app werkt. Apple zet in een supportdocument de juiste instellingen op een rij.

screenshot gmail andere accounts 16x9
Klik/tap voor groter.

Automatisch labelen

Welke functies de Gmail-app bij het gebruik van een externe e-mailprovider biedt is nog niet bekend. Gmail maakt zelf veelvuldig gebruik van Google-servers voor functies als automatische labels en de prioriteitsinbox. De servers van Google zouden om dit overal te laten werken ook alle mail van externe mailboxen moeten scannen en labelen. Een andere optie is het CoreML-framework van iOS 11 gebruiken, zodat het labelen door de chip van een iPhone of iPad afgehandeld wordt. Gezien de app ook op iOS 10 werkt is de kans klein dat Google hiervoor kiest.

De Android-app van Gmail heeft overigens al langer ondersteuning voor externe mailboxen. Dit komt omdat het de standaard mail-app voor Android is. Functie als automatisch labelen en de prioriteitsinbox werken op Android alleen met Google-accounts.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Jeroen Ruiter

  Sinds 2 maanden in het bezit van een OnePlus5. Daar gebruik ik in de standaard mail app mijn iCloud mail. Deze app heet ook Gmail dus ik snap niet helemaal wat ze gaan ondersteunen.

 • Profielfoto
  Jeroen Ruiter

  O laat maar. Gaat om de IOS app.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  En o krijgt google ook inzage in de mailtjes die nu nog de dans ontsprongen. Zo zijn we weer een stap dichter bij Het Alziend Oog van Google. Fijn hoor!

  Maarja, nou snap ik überhaupt niet dat iemand Googel Mail gebruikt of zoekt met Google… of Facebook gebruikt… of LinkedIn of

  Nou ja, I’ve made my point.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ha, ja hier ook Oneplus met Gmail die al meer dan een jaar meerdere accounts ondersteunt;-)