Facebook-app klaar voor donkere modus iOS 11

3 reacties

De Facebook-app wordt regelmatig geüpdatet, maar het sociale netwerk licht in de App Store nooit toe wat er precies nieuw is. In de laatste update zit een aangename verrassing. Facebook ondersteunt namelijk de donkere modus van iOS 11.

Apple omschrijft dit als het slim omkeren van kleuren. Tekst wordt in het wit op een zwarte achtergrond getoond, maar foto’s en iconen blijven zichtbaar zonder omgekeerde kleuren. Dat geldt nu ook voor de Facebook-app.

Facebook-app bevat beginnetje

Facebook heeft een klein beginnetje gemaakt met het ondersteunen van de donkere modus. Afbeeldingen en avatars worden bij het slim omkeren van kleuren niet langer negatief getoond. De rest van de interface is nog niet aangepast. Zo verdwijnt de kenmerkend blauwe balk en worden ook emoji met negatieve kleuren getoond. Het begin is er, maar het sociale netwerk van Mark Zuckerberg heeft het nog niet geperfectioneerd.

facebook keer kleuren om 001
Klik/tap voor groter.

Donkere modus inschakelen in iOS 11

iOS heeft altijd een optie voor het omkeren van kleuren gehad en die blijft beschikbaar, maar slim omkeren is nieuw. In iOS 11 is de nieuwe modus te vinden onder InstellingenAlgemeenToegankelijkheidAangepaste weergaveKeer kleuren omSlim. De functie is officieel gemaakt om de toegankelijkheid te verbeteren, maar wordt vaak als onofficiële nachtmodus of donkere modus gebruikt. Het werkt in de meeste Apple-apps al aardig, maar ondersteuning in externe apps komt net op gang.

ios 11 donkere modus kleuren omgekeerd 001
Klik/tap voor groter.

 

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Jammer dat deze functie nog niet werkt in combinatie met nightshift.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Dacht even dat ze hiermee de concurrentie met grindr wilden aangaan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekker diarree-bruin ook! ?