Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 oktober 2017
Leestijd: 2 minuten

EU Code Week: gratis programmeersessies in de Apple Store

Van 7 tot 22 oktober wordt de EU Code Week gehouden. Met dit initiatief van de Europese Commissie wordt de aandacht gevestigd op het belang van programmeren. Apple draagt zijn steentje bij en organiseert programmeer­sessies in de Apple Store.

Programmeurs in spe van alle leeftijden kunnen bij Apple leren programmeren in Swift. Er zijn sessies met de basis van programmeren, maar ook een kids-uur met een sphero-doolhofuitdaging en robots programmeren.

Workshops in Apple Stores Nederland en België

Apple is van plan komend jaar in meer dan 100 Apple Stores in tien Europese landen meer dan 6000 programmeersessies aan te bieden in het kader van Today at Apple. Tijdens de EU Code Week worden de meeste workshops en sessies alvast opgestart. Je kunt je voor de volgende activiteiten aanmelden:

  • Aan de slag met programmeren (alleen 12+ jaar) – NL / BE
  • Kids-uur Sphero-doolhofuitdaging (6-12 jaar) – NL / BE
  • Robots programmeren met Swift Playgrounds (alleen 12+ jaar) – NL / BE
  • Kids-uur: Star Wars-robots programmeren (6-12 jaar) – Alleen NL
De Sphero-doolhofuitdaging voor kids – Klik/tap voor groter.

Andere workshops en evenementen

Naast Apple zijn in Nederland nog circa 50 organisaties twee weken lang actief. Op de site van de EU Code Week kun je een kalender met alle activiteiten bekijken. Ook in België zijn veel activiteiten. De kalender met activiteiten in België is op een andere website te bekijken.

Doe het zelf met Swift Playgrounds

Heb je niet zo’n behoefte aan het bijwonen van een workshop, maar wil je wel de basics van programmeren onder de knie krijgen? Dan kun je aan de slag met Swift Playgrounds op de iPad. Hoewel de vormgeving van deze app duidelijk is gericht op kinderen, kunnen ook volwassenen die zich willen verdiepen in programmeren en Swift met de app aan de slag. De eerste les begint bij de absolute basis, namelijk commando’s. Daarna worden functies, for-lussen, voorwaardelijke code (else-if) en logische operatoren behandeld.

Swift Playgrounds op de iPad – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.