Eerste benchmarks iMac Pro duiken op

18 reacties

In december brengt Apple de iMac Pro op de markt. De krachtigste iMac ooit heeft maximaal 18 cores, 128GB RAM en 4TB flashopslag. Hoewel het nog even duurt voordat je de iMac Pro kunt bestellen, zijn de eerste benchmarks al opgedoken.

De Intel Xeon-processor van de iMac Pro blaast wanneer meerdere cores worden gebruikt zowel de snelste reguliere iMac als de Mac Pro uit 2013 weg. Het is dus een krachtpatser. Een vergelijking:

Snelste Mac

De iMac Pro is verkrijgbaar met 8 cores, 10 cores en 16 cores. Helaas zijn alleen benchmarks van de varianten met 8 en 10 cores verschenen. Een vergelijking van GeekBench-benchmarks is daarom niet volledig, maar geeft wel een idee van de prestaties. De iMac Pro doorbreekt als eerste alles-in-een-desktop de grens van 20.000 punten bij het gebruik van alle cores.

imac pro benchmarks 1
Data: GeekBench – Klik/tap voor groter.

De iMac is als maar één core gebruikt wordt sneller dan de iMac Pro en dat is logisch. De reguliere iMac heeft minder cores die warmte genereren, dus kan Apple die cores harder laten werken. De meeste professionele software kan alle cores van een computer tegelijk gebruiken, daarom telt vooral de Multi Core-score.

iMac Pro en Mac Pro

Naast de iMac Pro werkt Apple ook aan een nieuwe Mac Pro, maar die komt niet voor 2018 op de markt. De iMac Pro komt is in december verkrijgbaar. Apple heeft nog geen Europese prijs bekend gemaakt, maar in de Verenigde Staten is de vanaf-prijs $ 4999. Voor die prijs krijg je er ook een spacegrijze Magic Keyboard en Magic Mouse bij.

imac pro bovenaanzicht
Klik/tap voor groter.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Bijna net zo snel als een iPhone X?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat kun je hier zien.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik zie geen URL Raymond (via de OMT app).

 • Profielfoto
  mowat

  Dat toetsenbord lijkt me wel wat. Zou het ook apart te koop komen of is het enkel maar te gebruiken bij die nieuwe iMac ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zal wel functioneren met andere Macs maar het is exclusief voor iMac Pro. Niet los te koop. Volgend jaar pas. Dan kunnen ook fanboys donkere iMacs kopen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Lijkt mij een prachtig apparaat. Maar ik wacht op die Mac Pro:-)

 • Profielfoto
  xaddict

  Die prijs is en blijft be-lach-e-lijk.
  Zeker omdat het een vanaf prijs betreft.

 • Profielfoto
  wensink

  Die scores verbazen me. Vooral dat de huidige 4 core i7 iMac al zo hoog scoort en dat dan de single score van de 8 core onder die van de 10 core ligt.. Als ik het zo bekijk is de 4 core eigenlijk een betere keuze dan de 8 core aangezien de single core behoorlijk veel hoger is..

 • Profielfoto
  Wauters

  De cijfers vallen wel tegen!
  De iMac mid 2017 heeft een multi/singlecore verhouding van 3.4 voor 4 cores.
  Terwijl de iMacPro 10 core slechts op 6.7 komt voor 10 cores.
  De iMac Pro 8 core doet het dan beter maar dan is het verschil met een gewone iMac verwaarloosbaar.

 • Profielfoto
  wensink

  @Wauters zo werken die scores niet. De verhouding is niet persé relevant. De 10 core is veel beter dan de 8 core, simpelweg omdat de scores hoger zijn. Zowel in singlecore (wat mij dus verbaast) als in multicore (dat had ik wel verwacht).

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zo een mooie krachtige machine en dan ’t gebruik beperken tot ’n muis en toetsenbord, of randapperatuur van een derde. Blijf het zonde vinden…

 • Profielfoto
  Kakoener

  Mensen ga niet op 1 benchmark oordelen, vooral niet op deze benchmark.
  Stelt niks voor.

  Belangrijke benchmarks zijn onder andere: cinebench , blender, conten creation, data-compressie en encryptie.

  En ga het vooral niet met cpus vergelijken uit telefoons.
  Heel leuk dat ze hoog scoren, maar met ingewikkelde taken haken ze het zwaar af.

 • Profielfoto
  mvmaastricht
 • Profielfoto
  Melle

  Interessant artikel.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Zo een mooie krachtige machine en dan ’t gebruik beperken tot ’n muis en toetsenbord, of randapperatuur van een derde. Blijf het zonde vinden…

  Het gebruik beperken tot een muis en toetsenbord? Hu?

 • Profielfoto
  Melle

  Die snapte ik ook niet – maar het is er enen die heel graag een touch iMac wil. Ik zou het helemaal niet nodig hebben, maar op een goede dat komt die er wel… maar niet als evolutie van de iMac, maar wel als evolutie van de iPad pro

 • Profielfoto
  Maikelw

  Yes, dat is precies wat ik bedoel:) Touchscreen en “on screen” pen support. Zeg maar ala Surface Studio, maar dan van Apple. Als ze toch eens zo een apparaat op de markt brengen… Zou zo weer terug switchen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Yes, dat is precies wat ik bedoel:) Touchscreen en “on screen” pen support. Zeg maar ala Surface Studio, maar dan van Apple. Als ze toch eens zo een apparaat op de markt brengen… Zou zo weer terug switchen.

  Ik hoop dan zoals Melle zegt als evolutie van de iPad en niet van de iMac, dat zou echt zonde zijn om op zo een mooi scherm vuile vingerplekken en andere vuiligheid te hebben. Als ik naar mijn foto’s kijk die ik wil bewerken of als ik een video edit doe zie ik toch liever een mooi klaar scherm zonder die vingerplekken. Idem met web developing als ik code moet schrijven. Dan zou ik gek worden als er zo van die vlekken opzitten. Verder gebruik ik logic pro x en ook daarvoor vindt ik het niet echt nodig. Maar jij zal wel een reden hebben om het te gebruiken. Voor mij hoeft het niet, ook ZEKER niet in de Macbook Pro’s. Maar ik vermoed dat Melle gelijk heeft en dat het er ooit wel komt. Dan zal het fijn zijn (in mijn persoonlijke situatie), om er eventueel foto’s mee te vergroten of verkleinen, zoals je dat nu kan op een iPad of iPhone. Met de Apple pen zal het leuk zijn voor tekenaars. Maar dan moet je dus al tekenaar zijn. Verder zie ik daar ook het nut niet van in…