Dropbox Professional: nieuw abonnement bespaart ruimte

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Dropbox heeft zijn abonnementen uitgebreid. Naast Dropbox Plus is er nu ook een Professional-variant met smart sync. Deze functie maakt het lokaal synchroniseren van bestanden optioneel. Handig voor gebruikers met een kleine SSD, maar een grote Dropbox.

Met Smart Sync verschijnt de complete inhoud van je Dropbox in Finder of Windows Verkenner, maar synchronisatie is optioneel. Pas bij bewerken of openen worden bestanden op de harde schijf opgeslagen.

Grote Dropbox, kleine harde schijf

Zo kan je Dropbox veel groter zijn dan je harde schijf en dat is precies zoals cloudopslag zou moeten werken. Je dient er wel fors voor in de buidel te tasten, want Dropbox Professional kost € 19,99 per maand en biedt net als Dropbox Plus (€ 9,99) 1TB opslagruimte per maand.

smart-sync-right-click
Klik/tap voor groter.

Naast smart sync biedt het nieuwe abonnement nog een aantal extra functies. Zo wordt de versiegeschiedenis uitgebreid naar 120 dagen en kun je zien wie gedeelde bestanden heeft geopend. Het tonen van bestanden aan externe partijen zoals klanten kan met de Showcase-functie onder je eigen merknaam zonder Dropbox-branding. De kosten voor een abonnement zijn lager bij een jaarlijkse betaling, dan kost Dropbox Professional omgerekend € 16,58.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Bart119

  Misschien is het ook eens nuttig om een artikel te schrijven waarin je de prijzen en mogelijkheden van verschillende cloudopslagdiensten vergelijkt?

 • Profielfoto
  barto7

  Google heeft al een tijdje Google Drive File Stream, doet hetzelfde en vraagt niet om een apart abonnement. Werkt dus zowel met gratis als betaalde versies van Google Drive (en ik heb onbeperkte opslag voor € 8,- per maand, inclusief mail op mijn eigen domein via Google en alle andere Google Apps).

 • Profielfoto
  Shmoo

  Super 95 is bij net over de grens ook 12 cent goedkoper.

 • Profielfoto
  Macinzon

  Ben blij dat ik tot half januari nog 25 GB aan gratis extra opslagruimte heb door de campus cup.

 • Profielfoto
  NapO

  schmoo is een baas met deze opmerking…

  google drive is bagger, google mail is bagger (behalve de website) maar imap is 125 jr oud…en de rest is ook net niks. (word/excel van google enz..)

 • Profielfoto
  Not_a_Guru_yet

  Ja eens, een vergelijking van cloud diensten in een artikel graag.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Hier mee verdwijnt voor velen het laatste sprankje hoop dat smart sync naar de consumenten versie (plus) zal gaan komen.
  Smart sync zal de feature zijn om de abonnementen mee te onderscheiden.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Dat smart gebeuren is bij iCloud toch standaard?

 • Profielfoto
  Frans

  Ik vind DropBox geweldig, beter dan iCloud, maar hun abonnementen zijn een soort alles of niets. Veel te duur als je geen 1TB nodig hebt, maar minder bieden ze niet aan. Ik vraag me af of ze daar verstandig aan doen. Misschien kan OMT er eens een poll over houden met, bijvoorbeeld, deze vragen?

  Heb je nu DropBox?
  1. Ja, gratis enkele GB
  2. Ja, 1TB voor € 9,99/maand
  3. Nee

  Als het zou bestaan, voor welke DropBox variant zou je dan gaan?
  1. 50GB voor € 0,99/maand
  2. 100GB voor € 1,99/maand
  3. 200GB voor € 2,99/maand
  4. 500GB voor € 5,99/maand
  5. 1TB voor € 9,99/ maand
  6. Voor mij geen DropBox

 • Profielfoto
  SvS

  Eens met Frans.
  Als het wat meer gegroepeerd zou worden zoals bij iCloud, zou die 50gb mij meer dan volstaan. Met deze reden heb ik voor mezelf eigen cloudstation opgezet vanuit mijn eigen NAS, werkt goed. Maar Dropbox is betreft het kunnen samenwerken simpeler en gebruiksvriendelijker. Ik heb er alleen geen €10 voor over, laat staan €20, voor iets wat ik >90% niet zal gebruiken. Jammer. Nu heb ik enkele GB’s voor noppes en dat volstaat voor een paar relaties voor wat uitwisseling.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ze hoeven voor mij ook geen 12 soorten Dropbox te maken en over elke euro na te denken om voordeliger uit te zijn dan bij andere diensten, maar iets dat je kunt groeien in je Dropbox is zou wel fijn zijn.

  Dropbox * 250GB voor 50,- per jaar
  Dropbox * 500GB voor 99,- per jaar
  Dropbox * 1TB voor 199,- per jaar

  Dat lijkt mij wel een prima oplossing, zolang alle betalende opties maar de Smart Sync feature bevatten want dat gaat natuurlijk een serieus dingetje worden en is eigenlijk nog de enige reden dan mensen nog met externe HD’s en USB stickies lopen te klooien die dan weer (per ongeluk) gestolen worden.
  https://www.onemorething.nl/community/topic/mbp-is-gestolen/#post-3107883

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Smart sync werkt ook op mijn pro account

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Super handig, kan die selectieve synchronisatie ook uit