Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 oktober 2017

Dropbox Professional: nieuw abonnement bespaart ruimte

Dropbox heeft zijn abonnementen uitgebreid. Naast Dropbox Plus is er nu ook een Professional-variant met smart sync. Deze functie maakt het lokaal synchroniseren van bestanden optioneel. Handig voor gebruikers met een kleine SSD, maar een grote Dropbox.

Met Smart Sync verschijnt de complete inhoud van je Dropbox in Finder of Windows Verkenner, maar synchronisatie is optioneel. Pas bij bewerken of openen worden bestanden op de harde schijf opgeslagen.

Grote Dropbox, kleine harde schijf

Zo kan je Dropbox veel groter zijn dan je harde schijf en dat is precies zoals cloudopslag zou moeten werken. Je dient er wel fors voor in de buidel te tasten, want Dropbox Professional kost € 19,99 per maand en biedt net als Dropbox Plus (€ 9,99) 1TB opslagruimte per maand.

Klik/tap voor groter.

Naast smart sync biedt het nieuwe abonnement nog een aantal extra functies. Zo wordt de versiegeschiedenis uitgebreid naar 120 dagen en kun je zien wie gedeelde bestanden heeft geopend. Het tonen van bestanden aan externe partijen zoals klanten kan met de Showcase-functie onder je eigen merknaam zonder Dropbox-branding. De kosten voor een abonnement zijn lager bij een jaarlijkse betaling, dan kost Dropbox Professional omgerekend € 16,58.

https://www.youtube.com/watch?v=5dbSxyYK_2g

Reageer op artikel:
Dropbox Professional: nieuw abonnement bespaart ruimte
Sluiten