Drie bugfixes in update macOS High Sierra

17 reacties

Apple heeft een eerste aanvullende update voor macOS High Sierra uitgebracht. Het is een erg kleine update die het label macOS 10.13.1 blijkbaar niet mag hebben. Apple verbetert de prestaties van het installatie­programma en lost drie bugs op.

Allereerst wordt een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de cursor verdween bij het gebruik van Adobe InDesign. Daarnaast werkt het verwijderen van e-mail uit Yahoo-accounts nu correct.

Beschamende beveiligingsbug

De laatste bug is het meest beschamend. macOS High Sierra lekte namelijk het wachtwoord van met APFS (Apple Filesystem) versleutelde harde schijven. Bij het versleutelen van een harde schijf kan de gebruiker een wachtwoord kiezen en een hint opgeven. De eerste versie van High Sierra toonde echter niet de hint, maar het wachtwoord op de plaats van de hint. Foutje, bedankt. Gelukkig was het snel opgelost.

Je kunt de update zoals altijd installeren via de Mac App Store. Ga daar naar het tabblad Updates en installeer de aanvullende update.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  fredmatrack

  Apple begint blijkbaar in te zien dat altijd maar wachten met updates niet altijd goed is. Het is zowat één van de eerste keren dat ze zo’n kleinere update uitbrengen en niet wachten tot de grote .1 update. Goede zaak!

 • Profielfoto
  Elduderino

  Apple begint blijkbaar in te zien dat altijd maar wachten met updates niet altijd goed is. Het is zowat één van de eerste keren dat ze zo’n kleinere update uitbrengen en niet wachten tot de grote .1 update. Goede zaak!

  Dit is wel eens vaker gebeurt in eerdere releases, hangt natuurlijk van het risico af. Het risico met deze security bug is wel duidelijk.

  Voor de rest mogen ze lekker met de huidige update. strategy doorgaan, dus grotere updates en niet allemaal losse kleine updates. Ik moet er niet aan denken om in het Windows update drama te belanden.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Gewoon een steengoeie hint. Weer niet goed.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Bijna een gigabyte noem ik toch niet echt “klein”… Maarja, goed dat ze de ergste bugs er snel uit halen!

 • Profielfoto
  error

  Pffhew! Die InDesign cursor bug is ook weg. Ik was het steeds herstarten van InDesign inmiddels wel zat.

 • Profielfoto
  imar

  Voor de goede orde: het ging om _nieuwe_ versleutelde APFS containers die je aanmaakte onder High Sierra én daar een hint bij gebruikte. Had je je SSD al versleuteld en deed je een upgrade naar High Sierra liep je geen gevaar (en maakte je daarna een nieuwe APFS container maar gebruikte je geen hint, dan liep je ook geen gevaar).

  Niet dat bovenstaande de bug minder beschamend maakte natuurlijk, maar de meeste gebruikers hebben er geen last van gehad.

 • Profielfoto
  Marc

  Worden met deze update ook andere ergerlijke fouten rechtgezet?
  Na de installatie van High Sierra stonden in Finder al mijn mappen door elkaar. Wanneer ik mijn bureaubladachtergrond wil veranderen staan in het keuzelijstje de wallpapers niet meer alfabetisch zoals voorheen maar kriskras door elkaar. Ik krijg ze niet meer in alfabetische volgorde!
  Filemaker kan geen oudere databases meer inlezen of converteren (onder Sierra ging dat wel). En heel eigenaardig: Mission Control werkt blijkbaar niet meer goed met eigen Appleprogramma’s zoals de IBooks-store. Je kunt niet meer wisselen van scherm want op ieder scherm overlapt de IBooks-store het schermvullend ander programma. Dit is buitengewoon ergerlijk. Kunnen ze bij Apple niet eerst alles behoorlijk uittesten voor ze het beschikbaar stellen voor iedereen?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Kunnen ze bij Apple niet eerst alles behoorlijk uittesten voor ze het beschikbaar stellen voor iedereen?

  Of gewoon u verstand gebruiken en op u WERK computer nooit de nieuwste versie installeren zonder dat eerst alle foutjes er uit zijn gewerkt? Dat zou iedereen ondertussen toch wel moeten weten dacht ik?

  Op mijn Mac Pro met logic en fcp er op ga ik echt niet high sierra installeren, hoewel ik echt wel wil omwille van het voordeel van het APFS, maar ik riskeer het me (nu) nog niet. Omdat ik goed genoeg weet dat er nog fouten zullen zijn. Zoals jij dus aan de lijve ondervind.:-)

 • Profielfoto
  Facundo

  En heel eigenaardig: Mission Control werkt blijkbaar niet meer goed met eigen Appleprogramma’s zoals de IBooks-store. Je kunt niet meer wisselen van scherm want op ieder scherm overlapt de IBooks-store het schermvullend ander programma. Dit is buitengewoon ergerlijk.

  Control-click het dock-icoon>Opties>wijs toe aan.
  Helpt dat?

 • Profielfoto
  iMachia

  En nu nog het inlogscherm ‘aan de slag’ in Foto’s fixen graag….

 • Profielfoto
  Marc

  Op het dockicoon klikken en IBooks-store toewijzen aan 1 bepaald bureaublad helpt ook niet. Het geopende boek blijft ook op het tweede bureaublad het daar geopende programma (in mijn geval Word of Van Dale) overlappen. Zelfs na de update.
  Ik heb overigens een iMac en een Macbook Pro. High Sierra heb ik (zoals alle andere belangrijke grote updates) slechts op één van beide geïnstalleerd. Anders weet je nooit of het voor jou werkt. Elke grote update pakt niet overal hetzelfde uit, is mijn ervaring.

 • Profielfoto
  Wilbie

  Nog geen update voor de Beta van 10.13.1 te zien. Jammer, want die InDesign-bug is erg irritant…

 • Profielfoto
  KR1275

  10.3.1 binnen 2 weken zou een beetje gênant zijn… daar hebben ze bij Apple vast over nagedacht.

 • Profielfoto
  mowat

  Als er geen 10.13.1 opstaat of als hij zo niet te zien is in de Appstore , hoe weet ik dan of die update geïnstalleerd is op mijn mac ?

 • Profielfoto
  Ralphs

  Ik kan op mijn mac met High Sierra (nog zonder die kleine update) geen enkel venster meer full screen maken. Als ik op het groene rondje linksboven klik dan gebeurt er niks. Dit is erg vervelend. Ligt dit aan mij of aan mijn Mac?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb overigens een iMac en een Macbook Pro. High Sierra heb ik (zoals alle andere belangrijke grote updates) slechts op één van beide geïnstalleerd. Anders weet je nooit of het voor jou werkt. Elke grote update pakt niet overal hetzelfde uit, is mijn ervaring.

  Dat is zeker waar! Hopelijk komen ze snel met updates dat je weer aan het werk kan zoals ervoor! Het is en blijft vervelend natuurlijk!

 • Profielfoto
  mirantjess

  Nog meer mensen las van dat InDesign CS4 niet meer werkt na deze update?
  Maar nog beter & leuker…..wat doe ik eraan?