Officieel: Dit jaar geen Apple-event meer

14 reacties

Apple heeft dit jaar nog behoorlijk wat producten uit te brengen. We wachten bijvoorbeeld met spanning op de iMac Pro en HomePod, maar die krijgen geen eigen special event. Dat bevestigt Apple-chef Craig Federighi vandaag in een e-mail.

Vorig jaar werden in oktober nieuwe MacBooks onthuld, maar Apple heeft dat dit jaar al tijdens WWDC 2017 in juni gedaan. Het eerstvolgende Apple-evenement is waarschijnlijk pas in maart van 2018.

HomePod en iMac Pro in december

Met nieuwe iPhones, Macs en iPads is het jaar voor Apple bijna rond. De HomePod en iMac Pro zijn wel aangekondigd, maar nog niet te koop. Volgens Apple worden beide apparaten in december op de markt gebracht. Om je geheugen op te frissen: de HomePod is Apple’s slimme speaker met AirPlay 2 en Siri. De iMac Pro is een extra krachtige versie van de iMac, gericht op veeleisende gebruikers. De HomePod komt vooralsnog niet naar Nederland, maar de iMac Pro wel.

iPhone en Homepod
Klik/tap voor groter.

Flashback

Was 2017 een goed Apple-jaar? Er werden in ieder geval een boel nieuwe producten aangekondigd en we hebben hartelijk kunnen lachen om voornamelijk Apple’s software-chef Craig Federighi. Zijn demonstratie van Animoji tijdens de onthulling van de iPhone X is het terugkijken waard.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Saai.. ?

 • Profielfoto
  ArMac

  Ik wacht met smart op de home pod… hoop dat die ook snel naar NL komt

 • Profielfoto
  html-junky

  Er zijn genoeg producten dit jaar geweest, dus niet heel vreemd

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hmm, ergens had ik toch nog een event verwacht voor die iMac Pro. Maar goed, als je hem dan gewoon kan kopen, ik denk dat er niet veel meer over te zeggen valt? Ze hebben al laten zien dat hij dichtgetimmerd is omdat ze natuurlijk een hele nieuwe manier moesten bedenken voor die airflow zodat al die krachtige cpu cores gekoeld kunnen worden. Het is absoluut een mooi apparaat. Maar ik vind het zo een zonde dat je zelf gewoon geen ram kan upgraden. De SSD enz… dat zit op zich nog wel ok omdat je toch al meteen 1 of 2tb standaard krijgt. De GPU zou ik gwn meteen de krachtigste nemen en als cpu zou ik de 10-core nemen omdat ik denk dat die nog enigsinds betaalbaar zal zijn. Voor dat ram heb ik echt wel wat schrik om eerlijk te zijn, al blijkt er niet veel configuratie mogelijk. Ik denk enkele 32/64 en 128GB. Dus in 3 stappen ipv 5 of meer….

 • Profielfoto
  csteelooper

  Hmm, ergens had ik toch nog een event verwacht voor die iMac Pro. Maar goed, als je hem dan gewoon kan kopen, ik denk dat er niet veel meer over te zeggen valt? Ze hebben al laten zien dat hij dichtgetimmerd is omdat ze natuurlijk een hele nieuwe manier moesten bedenken voor die airflow zodat al die krachtige cpu cores gekoeld kunnen worden. Het is absoluut een mooi apparaat. Maar ik vind het zo een zonde dat je zelf gewoon geen ram kan upgraden. De SSD enz… dat zit op zich nog wel ok omdat je toch al meteen 1 of 2tb standaard krijgt. De GPU zou ik gwn meteen de krachtigste nemen en als cpu zou ik de 10-core nemen omdat ik denk dat die nog enigsinds betaalbaar zal zijn. Voor dat ram heb ik echt wel wat schrik om eerlijk te zijn, al blijkt er niet veel configuratie mogelijk. Ik denk enkele 32/64 en 128GB. Dus in 3 stappen ipv 5 of meer….

  Misschien niet voor de iMac Pro. Die is feitelijk al aangekondigd ten tijde van de reveal van de normale iMac… De nieuwe Mac Pro zou veel meer een product zijn voor een eigen event. Maar die wordt dan ook pas in de loop van 2018 verwacht…

 • Profielfoto
  knekkie

  Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat Apple er voor kiest opeens een update de wereld in te slingeren met de boodschap: “vanaf NU TE KOOP”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Misschien worden bovenstaande producten wel uitgesteld tot begin 2018 event.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Wie weet, met name bij de HomePod heeft Apple denk ik het een en ander uit te leggen. Is het alleen voor muziek zoals een Sonos, of is er ook een assistent rol voor Siri, zoals bij de Amazon Echo of Google Home.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hmm, ergens had ik toch nog een event verwacht voor die iMac Pro. Maar goed, als je hem dan gewoon kan kopen, ik denk dat er niet veel meer over te zeggen valt? Ze hebben al laten zien dat hij dichtgetimmerd is omdat ze natuurlijk een hele nieuwe manier moesten bedenken voor die airflow zodat al die krachtige cpu cores gekoeld kunnen worden. Het is absoluut een mooi apparaat. Maar ik vind het zo een zonde dat je zelf gewoon geen ram kan upgraden. De SSD enz… dat zit op zich nog wel ok omdat je toch al meteen 1 of 2tb standaard krijgt. De GPU zou ik gwn meteen de krachtigste nemen en als cpu zou ik de 10-core nemen omdat ik denk dat die nog enigsinds betaalbaar zal zijn. Voor dat ram heb ik echt wel wat schrik om eerlijk te zijn, al blijkt er niet veel configuratie mogelijk. Ik denk enkele 32/64 en 128GB. Dus in 3 stappen ipv 5 of meer….

  Misschien niet voor de iMac Pro. Die is feitelijk al aangekondigd ten tijde van de reveal van de normale iMac… De nieuwe Mac Pro zou veel meer een product zijn voor een eigen event. Maar die wordt dan ook pas in de loop van 2018 verwacht…

  Ja, dat is waar, daarom dat ik zei: “er valt eigenlijk niet veel meer over te zeggen”. Nu, de Mac Pro, ik denk dat het daar inderdaad “te vroeg” voor is. Maar ze zouden eigenlijk wel een woordje meer mogen lossen over hoe ver ze al zitten (welk stadium, form-factor, etc). Maar goed, we mogen niet teveel ineens vragen ook niet he:P

 • Profielfoto
  polansky

  HomePod en iMac Pro in december

  .
  .
  Als dat inderdaad zo is zonder Apple Event, geeft dat direct aan hoe belangrijk Apple haar computerdivisie daadwerkelijk vindt.

  Krokodillentranen van Apple door te zeggen dat de Mac Mini, iMac en Mac Pro zo belangrijk voor ze is.

  Geloof er geen donder meer van.

  Door geen event te organiseren zeg je eigenlijk: ‘Not important to us, we’ll carry on’.
  Het gaat er niet om dat de specificaties min of meer al bekend zijn. Die zijn van de iPhone en dergelijke ook al vaak maanden voorafgaand aan een event al uitgelekt. Hoef je die ook niet meer te houden. Het is immers allemaal al wel bekend wat Apple op de markt gaat brengen.

  Het gaat om de aandacht die je eraan wil schenken.
  Dat geeft namelijk gelijk aan hoeveel zorg een product krijgt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wie weet, met name bij de HomePod heeft Apple denk ik het een en ander uit te leggen. Is het alleen voor muziek zoals een Sonos, of is er ook een assistent rol voor Siri, zoals bij de Amazon Echo of Google Home.

  .
  Sonos is tegenwoordig ook niet meer alleen een BT speaker. Sonos heeft nu een nieuwe Play uitgebracht, in precies dezelfde stijl als z’n voorganger alleen met Alexa erin gebouwd.

  Ik denk dat Apple dit soort producten juist niet wilt aankondigen met heel erg veel bombarie omdat er sowieso al heel veel praat over is zonder resultaten. Iedereen maakt maar van deze speakers waar zogenaamd slimme assignaten in gebouwd zitten maar helemaal niet kan aantonen dat deze dingen ook maar serieus verkopen of dat wij er massaal voor naar de winkel rennen.
  Ik bedoel als je er toch 10 of 20 miljoen van zou verkopen dan schreeuw je het toch van de daken want dan heb je zoiets als het begin van een iPhone hype. Dat zou op zo’n omzet nog meer mensen die mogelijk wel nieuwsgierig zijn maar toch niet toehappen overhalen om zo’n ding eens te testen.

  Amazon nam een tijd geleden Wholefoods supermarkten over. Minder dan 48 uur na de overname lagen de Alexa speakers al tussen de groenten voor 50 en 100,- minder dan de normale prijs.

  Google Home is nog zo’n dingetje. Waarom brengt Google nu ineens een Google Home mini uit, die geloof ik 1/3 of 1/4 van de normale prijs kost maar waar je wel gewoon 3 of stuks van aan elkaar kunt linken via BT om een netwerk te maken. Ik bedoel als je dan zo’n ding wilt hebben dan koop je toch veel beter twee kleinere versies want dan heb je eentje in de keuken en eentje in de woonkamer of slaapkamer.
  https://youtu.be/lS9PmQIUVgY

  Kortom. Ik denk dat het vooral heel erg veel praat is op dit moment maar op de langere termijn zijn deze dingen net zo gebruikersvriendelijk als lippen op je ellebogen.
  Apple doet denk ik wat Sonos doet. Hun eigen waarde behouden met een kwaliteit speaker-speaker (audio) bouwen en mocht het heel Siri, Alexa en Assistentes niet werken dan heb je nog steeds een geweldige speaker en ligt de nadruk niet op Siri speaker.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Officieus dus. Niet officieel.

 • Profielfoto
  Maikelw

  @Shmoo, Snap jij het nut van die speakers überhaupt? Ik namelijk niet: Het is toch gewoon exact hetzelfde als een bluetooth speaker (met microfoon) koppelen aan je telefoon? Waarom zou iemand dan een Siri, Cortana of whatever speaker kopen en zichzelf zo beperken? Tja of ik begrijp het verkeerd hoor, maar ik zie werkelijk het nut niet van een zo een speaker.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Shmoo, Snap jij het nut van die speakers überhaupt? Ik namelijk niet: Het is toch gewoon exact hetzelfde als een bluetooth speaker (met microfoon) koppelen aan je telefoon? Waarom zou iemand dan een Siri, Cortana of whatever speaker kopen en zichzelf zo beperken? Tja of ik begrijp het verkeerd hoor, maar ik zie werkelijk het nut niet van een zo een speaker.

  Velen zagen het nut van de iPad ook niet…