Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Bugfixes in macOS 10.13.1 en tvOS 11.1

Naast iOS 11.1 en watchOS 4.1 zijn er ook software-updates voor de Mac en Apple TV beschikbaar. macOS High Sierra 10.13.1 staat klaar om te downloaden in de Mac App Store. Je Apple TV kan via het Instellingen-menu worden bijgewerkt naar tvOS 11.1.

macOS 10.13.1 en tvOS 11.1 zijn kleine releases met vooral bugfixes. Natuurlijk krijgt de Mac ook ondersteuning voor de 56 nieuwe emoji die Apple voor het eerst in iOS 11.1 introduceerde.

Updaten extra belangrijk door WiFi-lek

Het is nu extra belangrijk om al je Apple-apparaten bij te werken. Apple heeft in alle updates die vandaag een lek in de WPA2-beveilging die WiFi sinds jaar en dag gebruikt opgelost. Dit lek werd onlangs door een Belgische onderzoeker ontdekt. Door een bestaande router te imiteren kan een aanvaller een toestel zover krijgen om de encryptiesleutels af te staan. Een kwaadwillende kan dan alle communicatie tussen een router en iPhone, Mac, Apple Watch of Apple TV aftappen.

Android-toestellen en Linux-computers werden het zwaarst getroffen, maar Apple-apparaten zijn tot je iOS 11.1, macOS 10.13.1 en tvOS 11.1 hebt geïnstalleerd ook niet geheel veilig. (Zie → Lek in WPA2-beveiliging brengt WiFi-netwerken in gevaar)

Klik/tap voor groter.

Welke bugfixes er in tvOS 11.1 zitten is niet door Apple bekend gemaakt. Je kunt je Apple TV bijwerken via InstellingenSysteemSoftware-updates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bugfixes in macOS 10.13.1 en tvOS 11.1
Sluiten