Bugfixes in macOS 10.13.1 en tvOS 11.1

12 reacties

Naast iOS 11.1 en watchOS 4.1 zijn er ook software-updates voor de Mac en Apple TV beschikbaar. macOS High Sierra 10.13.1 staat klaar om te downloaden in de Mac App Store. Je Apple TV kan via het Instellingen-menu worden bijgewerkt naar tvOS 11.1.

macOS 10.13.1 en tvOS 11.1 zijn kleine releases met vooral bugfixes. Natuurlijk krijgt de Mac ook ondersteuning voor de 56 nieuwe emoji die Apple voor het eerst in iOS 11.1 introduceerde.

Updaten extra belangrijk door WiFi-lek

Het is nu extra belangrijk om al je Apple-apparaten bij te werken. Apple heeft in alle updates die vandaag een lek in de WPA2-beveilging die WiFi sinds jaar en dag gebruikt opgelost. Dit lek werd onlangs door een Belgische onderzoeker ontdekt. Door een bestaande router te imiteren kan een aanvaller een toestel zover krijgen om de encryptiesleutels af te staan. Een kwaadwillende kan dan alle communicatie tussen een router en iPhone, Mac, Apple Watch of Apple TV aftappen.

Android-toestellen en Linux-computers werden het zwaarst getroffen, maar Apple-apparaten zijn tot je iOS 11.1, macOS 10.13.1 en tvOS 11.1 hebt geïnstalleerd ook niet geheel veilig. (Zie → Lek in WPA2-beveiliging brengt WiFi-netwerken in gevaar)

macOS High Sierra Storage
Klik/tap voor groter.

Welke bugfixes er in tvOS 11.1 zitten is niet door Apple bekend gemaakt. Je kunt je Apple TV bijwerken via InstellingenSysteemSoftware-updates.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  erwinde

  tvOS 11.1 lost bij mij het probleem op, dat de Apple TV steeds vergat dat hij met een HDR TV verbonden is. Tot nu toe blijft de HDR instelling netjes behouden, terwijl met 11.0 de ATV even laten slapen voldoende was om terug te vallen naar SDR.

  Dat is alvast een mooie verbetering

 • Profielfoto
  erwin33

  Mmm, deze update ging niet geweldig. Statusbalk bleef aan het eind van het update proces hangen. Tijdje gewacht want ik zag nergens dat hij nog bezig was, ook het zinnetje hoelang de voortgang duurt was niet te zien. Toen mijn Mac mini handmatig uitgezet. Daarna weer aan en ging toen verder met de update. Maar toen alles weer was opgestart bleek er nog helemaal niets geupdate alleen de nieuwe ITunes. Opnieuw weer gedownload en geëinstalleerd en toen ging het wel goed en heb dus nu de nieuwe versie. Meer mensen dit probleem gehad? Of wat dit kan zijn?

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Ben eens benieuwd naar de nieuwe opstarttijden, de schrijfsnelheid op ssd’s niet van Apple, benchmarks bvb Geekbench in vergelijking met MacOsSierra, scherpe weergave van pdf-bestanden, problemen met de nVidia webdriver, beschikbaarheid gewiste schijfruimte e.d.m.
  Wel goed dat Apple het WPA2 Wifi probleem aangepakt heeft maar over een aantal bugs zwijgen ze als vermoord. Ik kijk voorlopig nog steeds de kat uit de boom.
  Zoals steeds moet je bij nieuwe systemen wat geduld hebben, maar waar ik vroeger relatief snel was om up te graden ben ik dat voorlopig niet meer.

 • Profielfoto
  McJohn

  Ook security updates voor macOS Sierra, iTunes en Safari blijkbaar.

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Hopelijk zijn die WPA2-Wifi lekken in Sierra en El Capitan ook opgelost. Kan iemand dit bevestigen?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ja, ik kreeg vandaag een security upgrade en een nieuwe versie van Safari voor mijn Mac onder El Capitan.

 • Profielfoto
  Bart119

  net 10.13.1 geïnstalleerd, en het eerste grote verschil dat ik opmerk is de kaarten-applicatie. Wat is die snel geworden!

  Verder nog op de korte tijd dat ik de update heb nog niet veel andere dingen kunnen opmerken, de update verliep verder gewoon vlot.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Hopelijk zijn die WPA2-Wifi lekken in Sierra en El Capitan ook opgelost. Kan iemand dit bevestigen?

  Zijn daar updates voor uitgekomen? Volgens mij niet.

 • Profielfoto
  Niels

  Is het niet vragen van het wachtwoord na sluimerstand opgelost?

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Hopelijk zijn die WPA2-Wifi lekken in Sierra en El Capitan ook opgelost. Kan iemand dit bevestigen?

  Zijn daar updates voor uitgekomen? Volgens mij niet.

  Wellicht gisteren wel:
  http://appleinsider.com/articles/17/10/31/macos-sierra-el-capitan-security-updates-patch-krack-wi-fi-exploit
  Helaas valt Good Old Yosemite uit de boot.

 • Profielfoto
  Shmoo

  tvOS lijkt ook het probleem op te lossen dat er staan een notificatie in de bovenhoek komt te staan met de melding dat de Apple TV geen netwerk kon vinden.

 • Profielfoto
  Sarcas

  Alle routes in de kaarten app zijn opeens tolwegen… Of heb ik plannen van de coalitie gemist?