Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 oktober 2017

ARKit en iOS 11: ervaar Augmented Reality met deze 5 apps

Een van de grootste toevoegingen aan iOS 11 is ARKit. Met dit framework kunnen ontwikkelaars heel gemakkelijk Augmented Reality aan hun apps toevoegen. Er zijn al een boel apps verkrijgbaar die deze techniek gebruiken.

De bekendste ARKit-app voor de iPhone is ongetwijfeld IKEA Place, je kunt er virtuele meubels op schaal mee in je huis plaatsen. Maar er zijn veel meer coole AR-apps. Hier zijn er vijf om te proberen:

1) Voetjes van de vloer met Dance Reality

Dance Reality is gemaakt door ontwikkelaars die ook graag dansen. Ze willen het voor iedereen makkelijk maken om danspassen te leren en in het ritme te blijven. De app toont digitale voetafdrukken op de grond die je moet volgen. Zo leer je de basis van een bepaalde dans. Een volledige vervanging van dansles is het overigens niet, want zaken als je houding en interactie zijn ook belangrijk. De app is geschikt voor één of twee personen.

Klik/tap voor groter.

2) Tekenen met SketchAR

Je tekenkunsten verbeteren? Probeer dan SketchAR op je iPhone of iPad. Met deze app kun je foto’s en illustraties eenvoudig overtekenen. Je volgt de schetslijnen die je via je iPhone-scherm bekijkt. De app kan een foto als basis gebruiken, maar bevat een boel templates. De projectie blijft dankzij de tracking van ARKit op zijn plaats, ook als je het papier verschuift.

Klik/tap voor groter.

3) Uitdagende bouwsels in Stack AR

In Stack AR heb je een duidelijke missie: bouw een zo hoog mogelijke toren met de blokken die je krijgen. Door ARKit kun je overal beginnen met bouwen. Op de vloer, tafel, je bureau of kastje, zolang het maar een plat oppervlak is. De app heeft verschillende uitdagende levels en als het niet lukt, hoef je de blokken niet op te ruimen.

Klik/tap voor groter.

4) Sterrenkijken met Sky Guide AR

Naast de sterren kijken? Dat kan gewoon met je iPhone of iPad en Sky Guide AR. De app bestaat al langer en bevat ongelofelijk veel informatie over sterrenbeelden en planeten. De nieuwe Augmented Reality-modus is te vinden door op het kompas te drukken en vervolgens de camera-knop om te zetten. Focus op de hemel en je krijgt meteen alle relevante informatie bij je uitzicht. Ook kun je zien waar het International Space Station precies uithangt. De app werkt zowel overdag als in de avond.

Klik/tap voor groter.

5) Puzzelen met Euclidean Lands

De game Euclidean Lands laat zich het best omschrijven als een kruising tussen het prachtige monument Monument Valley en de strategische gameplay van Hitman GO. In de game moet je je character door een level loodsen. Met een speer kun je vijanden afweren en je kunt je slechts één blokje per keer verplaatsen. De levels bestaan uit blokken die dankzij ARKit in je kamer kunnen staan, maar je kunt ook zonder Augmented Reality spelen.

Klik/tap voor groter
Reageer op artikel:
ARKit en iOS 11: ervaar Augmented Reality met deze 5 apps
Sluiten