Apple strikt Steven Spielberg voor nieuwe serie

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Steven Spielberg 16x9

Na de matig ontvangen series Carpool Karaoke en Planet of the Apps komt Apple nu met grof geschut. Het bedrijf uit Cupertino heeft naar verluidt een deal met het productiebedrijf van Steven Spielberg voor een nieuwe serie op Apple Music.

Volgens The Wall Street Journal gaat Spielberg een nieuwe versie van zijn oude serie Amazing Stories maken. Dit programma werd in de jaren ’80 uitgezonden door de Amerikaanse zender NBC.

Kruising tussen science fiction en horror

Amazing Stories laat zich het best omschrijven als een kruising tussen science fiction en horror. De afleveringen zijn steeds ongeveer een half uur lang en in de eighties werden er 45 door Spielberg geproduceerd. Hoewel het programma onder Nederlanders niet erg bekend is, won het vijf Emmy Awards en werd de tweede seizoensopening onderscheiden met de titel ‘beste aflevering in een tv-serie’.

Er waren afleveringen over een babysitter die voodoo gebruikt om twee hyperactieve kinderen onder controle te krijgen. Een aflevering over een pornoster die in een huis trekt dat bezeten is door spoken en ook een uitzending over een man die een vliegtuigramp die hij in zijn dromen zag wil voorkomen.

Eerste échte poging

Apple nam eerder dit jaar twee topmannen van Sony Pictures Television aan om zijn videoprogrammering vorm te geven. Volgens WSJ hebben de twee televisie-executives Steven Spielberg weten te strikken. Apple zou 5 miljoen dollar per aflevering uittrekken en tien afleveringen laten produceren.

In tegenstelling tot de twee eerdere series op Apple Music, is deze eerste échte poging tot het maken van originele videocontent. Er is nu budget, een franchise en ook een talentvolle producent aan boord. Dit wordt een interessante productie om in de gaten te houden.

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg 16x9
Jamie Erlicht en Zack Van Amburg (voorheen Sony) zijn tegenwoordig verantwoordelijk voor Apple’s videoprogrammering.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  koekiewous

  Burg

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Replace: Spielburg door Spielberg. Nu gedaan ?

 • Profielfoto
  wensink

  5 miljoen is ook niet veel, of ben ik nou gek?

 • Profielfoto
  knekkie

  Karig budget

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Staat nog een burg. Een brug te ver

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  Is al OMT ook telefonisch te bereiken?

 • Profielfoto
  Joid

  Is al OMT ook telefonisch te bereiken?

  Jazeker, op 010 – 666 27753
  Vraag naar Steve

 • Profielfoto
  Psmiles

  Nieuwe serie? Alweer voortborduren op eerder succes. Moet Apple wel producent willen worden? Zorg er liever voor dat de hardware en software voldoen aan de oude waarden van Apple: intuïtief en effectief. Dat begin ik steeds meer te missen (Pages, iTunes).

 • Profielfoto
  Maikelw

  ’t klinkt nu al wazig, maar we gaan ’t zien:)

 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Heerlijk! Amazing Stories was één van mijn lievelingsseries!!!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  “en ook een uitzending over een man die een vliegtuigramp die hij in zijn dromen zag wil voorkomen”

  Komt me bekend voor uit de film: Final Destination…

 • Profielfoto
  Dydefox

  Hopelijk heeft Spielberg het nog in zich, 5 miljoen per show is karig, maar geld is geen garantie op succes. Het verhaal en de verfilming weer wel. En de acteurs, en de aankleding en de rekwisieten en de montage en de special effects……shit.