Apple Pay live in vier nieuwe landen

12 reacties

Apple Pay is live in vier nieuwe landen. Het gaat om Zweden, Finland, Denemarken en de Verenigde Arabische Emiraten. In Finland en Denemarken werkt het met twee banken, terwijl de Verenigde Arabische Emiraten zes banken aan boord zijn.

Apple Pay werkt nu in 25 landen en waarschijnlijk volgen binnenkort weer vier nieuwe landen, waaronder Nederland. Volgens berichten van betrouwbare bronnen komt Apple Pay nog dit jaar naar ING en Bunq.

Nederland, Polen, Noorwegen en Duitsland

Naast Nederland zijn er ook concrete aanwijzingen voor een start in Polen, Noorwegen en Duitsland. De belangrijkste Europese markten zijn dan voorzien van Apple’s betaaldienst. Of België ook Apple Pay krijgt is nog erg onzeker. Apple laat Belgen vaak erg lang wachten, zo was België een van de laatste Europese landen die een officiële Apple Retail Store kreeg.

Apple Pay Watch 16x9
Klik/tap voor groter.

De eerstvolgende mogelijkheid om een uitbreiding van Apple Pay aan te kondigen is 2 november. Dan maakt Apple zijn kwartaalcijfers bekend en tijdens de aansluitende Q&A-sessie met journalisten worden vaak uitbreidingen van de betaaldienst aangekondigd.

Apple Pay vooral buiten de VS populair

Onlangs zei Apple’s financiële man Luca Maestri dat buiten de VS de sterkte groei laat zien. Drie van de vier transacties wordt nu buiten de Amerikaanse grenzen uitgevoerd. Dat komt omdat de infrastructuur in andere landen moderner is. De betaaldienst voor de iPhone en Apple Watch werkt in principe bij iedere betaalterminal met NFC. Inwoners van Londen kunnen zelfs met hun iPhone of Apple Watch in het OV inchecken.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  TheDoctor40

  Boy o boy I’m exited! Toen ik nog een Samsung had gebruikte ik het mobiel betalen van de ING best wel veel. Het is een van de weinige dingen die ik mis van mijn Android days:P

 • Profielfoto
  SvS

  Blijft de vraag voor mij nog; hoeveel winkels / restaurants het inmiddels ondersteunen.

 • Profielfoto
  draugminaion

  Blijft de vraag voor mij nog; hoeveel winkels / restaurants het inmiddels ondersteunen.

  Ik hoop overal waar contactloos al werkt. Technisch ligt alles al klaar, politiek wellicht niet. De partijen moeten het wel eens worden. Het is niet onmogelijk dat er nu allerlei klantspionage afspraakjes tussen banken en winkeliers bestaan bij mobiel betalen die bij Apple Pay niet kunnen. Daar willen ze niet vanaf.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Blijft de vraag voor mij nog; hoeveel winkels / restaurants het inmiddels ondersteunen.

  Overal waar je een van deze logo’s ziet staan. Overal dus waar contactloos al werkt.

 • Profielfoto
  Xcode

  Goed nieuws. Laat maar komen!

 • Profielfoto
  steveb

  Dit zou goed nieuws zijn als er maandelijks minstens 4 zouden bij komen.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik hoop dat deze twee ‘logo’s’ wel samenwerken en dat we niet alleen op pay aangewezen zijn, @MrJvG. In de tijd van chipper (Postbank giro) / Chipknip (banken) waren er ook verschillen in acceptatie.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Ik hoop dat deze twee ‘logo’s’ wel samenwerken en dat we niet alleen op pay aangewezen zijn

  Zie de support pagina van Apple Pay.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  En in België weer niet? Ik zou wel in Nederland gaan wonen maar het is mij al opgevallen dat mijn buren ons zo graag niet hebben:( :heart: <== KRAK

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Dan maar even Boon blijven gebruiken. Ik gebruik mijn Apple watch op het werk bij de snoepautomaten. Deze werken zonder kleingeld en je kan alleen betalen door je bankkaart maar ze werken ook met mastercard. Het leuke is dat er een apple pay logo op staat.

  Mijn collega’s keken op wanneer ik het met mijn watch betaalde. En ik maak de grap dat ik het apparaat hack.:nerd:

 • Profielfoto
  maessam

  Apple Pay is zoals een iPad. Eens je het hebt wil je niet meer zonder. En het werkt gewoon goed hier in Spanje. In Nederland kan je nagenoeg bijna overal met Apple Pay betalen want de terminals zijn zo goed als allemaal van de nieuwe contactloze generatie.

 • Profielfoto
  qbdbd

  Dat wordt genieten dus een maand later mijn boodschappen betalen;)