Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 oktober 2017

Apple opent ontwikkelaarscentrum in Parijs

Apple gaat een ontwikkelaarscentrum in Parijs vestigen. De iPhone-maker zal een klein team stationeren in het nieuwe Station F. Dat is de grootse startup-campus van Europa. Tim Cook maakte het nieuws samen met de Franse president Emmanuel Macron bekend.

Het ontwikkelaarscentrum biedt hulp bij het maken en naar de App Store brengen van apps. De startup-campus in Parijs is een prima locatie, want Apple zit bovenop innovators die aan de (digitale) weg timmeren.

Tweede initiatief in Europa

Het nieuwe centrum in Parijs is de tweede grote investering die Apple in Europa doet. Vorig jaar werd een Europees opleidingstraject in Italië geopend. Apple leidt in Italië samen met de universiteit van Napels tweehonderd ontwikkelaars op. Tim Cook zei tijdens een gesprek met Emmanuel Macron dat onderwijs een belangrijk speerpunt van Apple is. De CEO ziet kinderen het liefst al vroeg in aanraking met programmeren komen.

Station F in Parijs

Het nieuwe ontwikkelaarscentrum is gevestigd in Station F, aan de rand van Parijs. Dit gebied was vroeger een werkplaats voor treinen en is omgebouwd tot de grootste startup-campus van Europa. Startups vinden er naast kantoorruimte alles wat een beginnend bedrijf nodig heeft. Denk niet alleen aan vergaderruimtes, maar ook aan een technisch lab voor het ontwikkelen van prototypes. Binnenkort komt daar ook ondersteuning van Apple-medewerkers bij.

Klik/tap voor groter.

Het gebouw heeft ruimte voor 1000 startups en wordt gefinancierd door Xavier Niel, een Franse zakenman die onder andere provider Iliad op heeft gericht. Naast Apple zijn ook Amazon, Facebook en Microsoft met teams op de campus aanwezig. Later volgen ook Franse bedrijven zoals BNP Paribas en Thales. (Via: Europe1)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple opent ontwikkelaarscentrum in Parijs
Sluiten