Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple ontkent downgrade Face ID

Eerder vandaag kwam via Bloomberg een bijzonder gerucht naar buiten. Apple zou Face ID van de iPhone X minder nauwkeurig hebben gemaakt om de productie van het toestel te verstellen. In een officiële reactie ontkent de iPhone-maker dit.

Apple reageert nooit op geruchten, maar voor negatieve berichten over de iPhone X wordt blijkbaar een uitzondering gemaakt. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat de nauwkeurigheid van Face ID niet verlaagd is.

Apple’s statement:

De reacties op de aankondiging van de iPhone X en Face ID waren fantastisch. We kunnen niet wachten op de verkoopstart van 3 november. Face ID is een krachtig beveiligingssysteem dat eenvoudig en intuïtief te gebruiken is. De kwaliteit en de nauwkeurigheid van Face ID zijn niet veranderd. Er is nog steeds een kans van één op een miljoen dat een vreemde een iPhone met Face ID kan ontgrendelen.

Het Bloomberg-artikel, dat beweert dat Apple de nauwkeurigheid van Face ID verlaagd heeft, is compleet onjuist. Wij zijn van mening dat Face ID de nieuwe gouden standaard voor gezichtsherkenning is.

[Lees voor een volledig beeld ook het originele artikel → iPhone X: ‘Face ID krijgt downgrade om productie te versnellen’]

“Compleet onjuist”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple ontkent downgrade Face ID
Sluiten