‘Apple werkt met LG aan flexibele iPhone’

Raymon op 11 oktober 2017 13 reacties Laatste door DBLCreations

Vind je de iPhone X niet innovatief genoeg? Dan is het goed om te weten dat Apple bezig is met het maken van een flexibel iPhone-scherm. Volgens de zakelijke Koreaanse website The Investor rollen de eerste prototypes al van de band.

Een flexibele iPhone laat waarschijnlijk nog even op zich wachten. Volgens de Koreaanse bron wordt de massaproductie niet voor 2020 opgestart. Naast het scherm moeten ook de printplaten flexibel zijn.

Twee partners voor flexibele iPhone

Apple heeft niet alleen LG ingeschakeld voor de productie van flexibele schermen. Volgens Nikkei heeft de iPhone-maker ook een deal met de Chinese BOE Technology Group. De fabrikant zou Apple volgend jaar al gewone OLED-schermen gaan leveren en ook investeren in de ontwikkeling van flexibele schermen. LG heeft overigens wel een voorsprong op BOE, de fabrikant toonde in 2013 al een prototype van een flexibel OLED-scherm.

Minder afhankelijk van Samsung

Apple’s doel is om minder afhankelijk te zijn van Samsung. Het bedrijf uit Zuid-Korea is momenteel de enige leverancier van OLED-schermen voor de iPhone X. Daardoor kan het de hoofdprijs vragen en dat forceert Apple weer om de iPhone X duur te verkopen (Zie → Jackpot! Samsung krijgt 15% van de prijs van de iPhone X).

LG is geen onbekende van Apple. De bedrijven werken al langer samen aan bijvoorbeeld schermen voor de MacBook. Apple schakelde LG ook in om 4- en 5K-schermen voor bij de nieuwe MacBook Pro te leveren. Dat pakte echter niet zo goed uit en Apple heeft besloten om zelf een scherm voor bij de nieuwe Mac Pro te maken.

lg_5k_macbook

LG maakt ook de 5K-schermen voor bij de MacBook Pro – Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

13 reacties

Profielfoto

knekkie op 11 oktober 2017

Buigen doen ze al 😋

Profielfoto

JWB op 11 oktober 2017

Ok, eerlijk is eerlijk: de foto is mooi gekozen😉

Profielfoto

steveb op 11 oktober 2017

de Yphone?

met de why van?
omdat hij anders niet genoeg meer kost?
omdat er dan weer een feature is aan het scherm dat kan sneuvelen?

Profielfoto

Vilscon op 11 oktober 2017

Hopelijk vanuit de gedachte “omdat het kan”, want ik hoef geen buigbare iPhone..

Profielfoto

html-junky op 11 oktober 2017

ik denk dat het voor een andere toepassing zal zijn dan de iPhone iets in de richting van homekit apparaten waarbij het belangrijk is dat het scherm mee buigt

Profielfoto

Raymon [moderator] op 11 oktober 2017

Ok, eerlijk is eerlijk: de foto is mooi gekozen😉

Ha, blij dat iemand het opvalt 🙊

Profielfoto

DBLCreations op 12 oktober 2017

en Apple heeft besloten om zelf een scherm voor bij de nieuwe Mac Pro te maken.

Ja, daar ben ik alvast blij om! Ik ben ook wel blij dat Apple meer gaat samenwerken met LG. Ben altijd fan geweest van Samsung maar hun monopolie met hun OLED schermen vindt ik er over. Zeker als je weet dat ze meer dan het dubbele vragen omdat het Apple is…

Ok, eerlijk is eerlijk: de foto is mooi gekozen😉
Ha, blij dat iemand het opvalt 🙊

Dat was gelijk het eerste dat me opviel toen ik de tekst las:P Is inderdaad geniaal!

Het filmpje kwam me ook al bekend voor en is idd op CES getoond! Wel fijn, maar hoeft voor mij niet. Ze proberen alles dunner te maken en als je sommige concepten ziet hierover lijk je wel een boek vast te hebben! Nu, dit concept op zich is echt wel fijn omdat het LG is en ze kennis hebben op gebied van dun en flexibel. Kijk maar naar hun nieuwe Wallpaper tv Signature edition! Heel mooi (en duur):-)

Profielfoto

computer space op 12 oktober 2017

Ik stel voor een telefoon in de vorm van een telefoonhoorn, met een gewrapte OLED display. Gezien het formaat voorzien van 40.000 mAh accu, dus nooit meer met powerbanks en draadloos opladen klooien. 1x per maand laden.
Slaat dat bel-symbool ook eindelijk weer ergens op.

Profielfoto

KarelWillem op 12 oktober 2017

…Wel fijn, maar hoeft voor mij niet. Ze proberen alles dunner te maken…

.
Er zijn meer voordelen te bedenken dan ‘dunner’ maken.

Het kan/zal bijvoorbeeld ook sterker zijn; minder snel breuk, minder snel ‘barsten bij buigen’. Daarbij speelt gewicht ook een rol. En kan de batterij weer groter, door de minimale dikte van het scherm.

Profielfoto

Eprom op 12 oktober 2017

Ik zou het ideaal vinden. Mijn iPhone zit altijd in mijn broekzak en dat is niet altijd even veilig wanneer ik ga zitten.

Profielfoto

Dydefox op 12 oktober 2017

Suggestieve foto…….maken ze zo de kleine iphones?

Profielfoto

Shmoo op 12 oktober 2017

Ik wil ook wel een flexibele iPhone alleen niet flexibel in het scherm.

Profielfoto

DBLCreations op 12 oktober 2017

…Wel fijn, maar hoeft voor mij niet. Ze proberen alles dunner te maken…

.
Er zijn meer voordelen te bedenken dan ‘dunner’ maken.

Het kan/zal bijvoorbeeld ook sterker zijn; minder snel breuk, minder snel ‘barsten bij buigen’. Daarbij speelt gewicht ook een rol. En kan de batterij weer groter, door de minimale dikte van het scherm.

Absoluut mee eens. Ik bedoelde zeker niet dat ik het fijn vind dat ze alles noodzakelijk zo dun willen hebben. Maar ik bedoel maar dat ze dit aan het doen zijn en als je dan sommige prototypes ziet lijkt het op een baksteen. Dat hoeft voor mij nu ook weer niet terug te komen. Maar de dikte van de iPhone 4 vond ik uitermate ok hoor:-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?