Apple en GE brengen industriële apps naar iPhone en iPad

Raymon op 18 oktober 2017 1 reactie Laatste door klonic

De iPhone en iPad zijn op menig kantoor te vinden, maar in industriële sectoren zijn er nog weinig mobiele oplossingen die het werk gemakkelijker maken. Apple en GE (General Electric) willen daar verandering in brengen en kondigen een samenwerking aan.

De bedrijven kondigen een nieuwe Predix SDK (Software Development Kit) voor iOS aan. Ontwikkelaars kunnen er apps voor bijvoorbeeld het fabriekswezen, de gezondheidszorg en energiesector mee maken.

Meer en sneller inzicht voor operators

De apps geven operators inzicht in de prestaties en status van hun apparatuur, gewoon op een iPhone of iPad. Een Predix-app kan bijvoorbeeld een medewerker een waarschuwing sturen op zijn iPhone als er iets met apparatuur aan de hand is. Denk aan een afwijking in een windturbine. Tijdens de inspectie en reparatie, kunnen collega’s op afstand de prestaties meten en zien of de reparatie geslaagd is. Zo wordt downtime beperkt.

apple industriële ipad

Klik/tap voor groter.

Medewerker krijgen iPhone en iPad

GE rust medewerkers die mobiel moeten kunnen werken standaard uit met een iPhone én iPad. Daarnaast wordt de keuze voor een Mac gepromoot onder de meer dan 330.000 medewerkers. Apple gaat Predix onder de aandacht brengen bij klanten en ontwikkelaars als beste keus voor een IoT-analyseplatform voor industrieel gebruik. De nieuwe Predix SDK voor iOS is vanaf donderdag 26 oktober te downloaden.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

1 reactie

Profielfoto

klonic op 20 oktober 2017

In de industrie, onderzoek, ontwikkeling en wetenschap wordt vaak op maat emaakte software gebruikt. Met Android werkt dat prima samen, een APK bestandje op je device, installeren en klaar. Bij Apple is dat natuurlijk niet zo. Daardoor gaat iOS gewoon niet samen met industrie, onderzoek, ontwikkeling en wetenschap.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?