Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 oktober 2017

Apple en GE brengen industriële apps naar iPhone en iPad

De iPhone en iPad zijn op menig kantoor te vinden, maar in industriële sectoren zijn er nog weinig mobiele oplossingen die het werk gemakkelijker maken. Apple en GE (General Electric) willen daar verandering in brengen en kondigen een samenwerking aan.

De bedrijven kondigen een nieuwe Predix SDK (Software Development Kit) voor iOS aan. Ontwikkelaars kunnen er apps voor bijvoorbeeld het fabriekswezen, de gezondheidszorg en energiesector mee maken.

Meer en sneller inzicht voor operators

De apps geven operators inzicht in de prestaties en status van hun apparatuur, gewoon op een iPhone of iPad. Een Predix-app kan bijvoorbeeld een medewerker een waarschuwing sturen op zijn iPhone als er iets met apparatuur aan de hand is. Denk aan een afwijking in een windturbine. Tijdens de inspectie en reparatie, kunnen collega’s op afstand de prestaties meten en zien of de reparatie geslaagd is. Zo wordt downtime beperkt.

Klik/tap voor groter.

Medewerker krijgen iPhone en iPad

GE rust medewerkers die mobiel moeten kunnen werken standaard uit met een iPhone én iPad. Daarnaast wordt de keuze voor een Mac gepromoot onder de meer dan 330.000 medewerkers. Apple gaat Predix onder de aandacht brengen bij klanten en ontwikkelaars als beste keus voor een IoT-analyseplatform voor industrieel gebruik. De nieuwe Predix SDK voor iOS is vanaf donderdag 26 oktober te downloaden.

Reageer op artikel:
Apple en GE brengen industriële apps naar iPhone en iPad
Sluiten