Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 oktober 2017

‘Apple bouwt eigen studio in Hollywood’

Apple is steeds serieuzer over het maken van eigen content en pakt flink uit. Na het aannemen van twee Sony-executives en een deal met Steven Spielberg wil het bedrijf naar verluidt een eigen productiestudio in Hollywood openen.

Het zou gaan om een pand van bijna 8000 vierkante meter, gelegen in Culver City. Dat is enkele minuten rijden van Los Angeles en de studio’s van Universal Pictures, Columbia, Disney en Paramount.

Voorbereidingen starten begin 2018

Volgens vastgoedwebsite The Real Deal wil Apple het hele gebouw huren en er een productiestudio vestigen. De huur bedraagt ongeveer 3,8 miljoen dollar miljoen per jaar zijn en de iPhone-maker zou het pand begin 2018 betrekken. Een handige bijkomstigheid: de nieuwe faciliteit is op loopafstand van het Beats-hoofdkantoor. Daar is ook het Apple Music-team gestationeerd. Kortom, alle entertainment in de buurt van Hollywood.

Render via: The Real Deal – Klik/tap voor groter.

Nieuwe videoprogrammering

Na het matig ontvangen Planet of the Apps en Carpool Karaoke lijkt Apple nu serieus te worden over eigen content. Zo nam het bedrijf onlangs Jamie Erlicht en Zack Van Amburg aan. Deze twee televisie-executives waren bij Sony Pictures Television onder andere verantwoordelijk voor de hitseries Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline en Breaking Bad. Ze gaan nu over Apple’s videocontent en zouden van 1 miljard dollar gekregen hebben.

De volgende serie die Apple gaat produceren is een combinatie van science fiction en horror. Naar verluidt heeft Steve Spielberg de creative leiding en is er een serieus budget. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie te zien is. Met een eigen faciliteit, een redelijk budget en ook talentvolle managers zou het wel eens een succes kunnen worden.

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg hebben de leiding over Apple’s videoprogrammering – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
‘Apple bouwt eigen studio in Hollywood’
Sluiten