‘Apple bouwt eigen studio in Hollywood’

Door: Raymon Mens - 16 reacties
Hollywood

Apple is steeds serieuzer over het maken van eigen content en pakt flink uit. Na het aannemen van twee Sony-executives en een deal met Steven Spielberg wil het bedrijf naar verluidt een eigen productiestudio in Hollywood openen.

Het zou gaan om een pand van bijna 8000 vierkante meter, gelegen in Culver City. Dat is enkele minuten rijden van Los Angeles en de studio’s van Universal Pictures, Columbia, Disney en Paramount.

Voorbereidingen starten begin 2018

Volgens vastgoedwebsite The Real Deal wil Apple het hele gebouw huren en er een productiestudio vestigen. De huur bedraagt ongeveer 3,8 miljoen dollar miljoen per jaar zijn en de iPhone-maker zou het pand begin 2018 betrekken. Een handige bijkomstigheid: de nieuwe faciliteit is op loopafstand van het Beats-hoofdkantoor. Daar is ook het Apple Music-team gestationeerd. Kortom, alle entertainment in de buurt van Hollywood.

5500jefferson-600
Render via: The Real Deal – Klik/tap voor groter.

Nieuwe videoprogrammering

Na het matig ontvangen Planet of the Apps en Carpool Karaoke lijkt Apple nu serieus te worden over eigen content. Zo nam het bedrijf onlangs Jamie Erlicht en Zack Van Amburg aan. Deze twee televisie-executives waren bij Sony Pictures Television onder andere verantwoordelijk voor de hitseries Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline en Breaking Bad. Ze gaan nu over Apple’s videocontent en zouden van 1 miljard dollar gekregen hebben.

De volgende serie die Apple gaat produceren is een combinatie van science fiction en horror. Naar verluidt heeft Steve Spielberg de creative leiding en is er een serieus budget. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie te zien is. Met een eigen faciliteit, een redelijk budget en ook talentvolle managers zou het wel eens een succes kunnen worden.

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg 16x9
Jamie Erlicht en Zack Van Amburg hebben de leiding over Apple’s videoprogrammering – Klik/tap voor groter.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoe zit het ook al weer met die garages waar motorgeluiden te horen waren. Worden daar al onderhand APK’s uitgevoerd of koppakkingen vervangen … ?

 • Profielfoto
  TimmiX

  Lekker geld verbrassen aan zaken waar Apple gebruikers totaal niet op zitten te wachten. Fantastisch. Waarom moet Apple toch altijd alles zelf willen nadoen, wat een ongelooflijke k*tmentaliteit is dat.

  Laten ze zich gewoon focussen waar ze goed in zijn.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Dat jij daar niet op zit te wachten wil niet zeggen dat niemand daar op zit te wachten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Laten ze zich gewoon focussen waar ze goed in zijn.

  .
  Doen ze toch ook al een hele tijd. Geldverdienen, daar is Apple heel erg goed het beste in. En met geld maak je geld.

 • Profielfoto
  whaha

  Ze zijn toch de rijkste niet-bank multinational?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple heeft geld zat. Nu nog het besteden aan projecten die wel lukken en idd niet zoals het auto-project (voor het grootste deel) down the drain lijken te gaan.
  Met mannen die verantwoordelijk waren voor zúlke kwalitatief goede series zou je toch een deuk in een pakje boter kunnen slaan. (maar ja, wat hebben die ‘executives’ precies zelf gedaan?? Dat is voor mij nog even de vraag. Een executive is geen producent of regisseur zou ik zeggen. Die maken zelf geen series.)

  Aan de andere kant nam Apple een groot aantal auto-ingenieurs aan en hebben we daarvan nog nauwelijks iets gezien en wat we horen klinkt niet goed. Ook nam Apple in de jaren voordat de eerste Apple Watch uitkwam medische specialisten aan om van de Watch een uniek apparaat te maken, waarmee bloeddruk, bloedsuikergehalte, bloedzuurstofgehalte gemeten kon worden en hartfilmpjes zouden kunnen worden gemaakt. Dat lekte toen allemaal uit en de transfers van die mensen werd openbaar gepubliceerd of ontdekt door journalisten. Maar helaas, enkele modellen Apple Watch verder nog steeds is er nog steeds niets van dat alles gerealiseerd.

  Ik geloof er graag in, die grootse ‘eigen content’ van Apple, maar vindt dat Apple dan ook met een kwaliteits smart TV moet komen waar ze, gestuurd door tvOS de eigen content (en andere kanalen) goed kunnen laten zien. En contact kunnen maken met alles wat je van Apple in huis hebt. Kom op, Apple: RESULTAAT!!;!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  PS: artikel is beetje onduidelijk over bedrag van 1 miljard. Dat hebben de mannen niet zelf gehad. Dat wil Apple uitgeven aan de eigen content om daarmee – volgens de media – met Netflix te gaan concurreren. Maar of dat lukt… Netflix werd in het begin smalend bekeken omdat ze begonnen met oude series en films, maar is nu toch door die uitstekende eigen films en series de grootste in de wereld geworden. Netflix gaat nu 7 miljard uittrekken voor eigen content. Dat is wel eventjes wat meer!

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Ik beperk mijn commentaar tot de nieuwe MacPro en de nieuwe miniMac gelanceerd worden.
  Hopelijk wordt daar nog aan gewerkt.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik vind het raar dat Apple zich dan vestigt in Hollywood. Niet echt de “think different” aanpak. Meer een “raping women is okay in Hollywood” aanpak.

  Verzet je nou gewoon tégen die shitwereld en maak mooie, innovatieve dingen ipv schaap-dam

 • Profielfoto
  Melle

  @dirkderoos – wat zou nieuws op dat vlak zo fijn zijn. Onze oude hardware – die je al twee jaar langer trekt dan nodig – is zo aan vervangen toe, maar er is gewoon niets beters in het aanbod prijs kwaliteit dan een i7 mac mini quad-core van zoveel jaar terug…

 • Profielfoto
  PowerMac

  wanneer je je wilt oriënteren op een gebied waar je voorheen niets in/met deed, ben je redelijk snel aangewezen op mensen die in dat vakgebied wel iets weten/gedaan hebben/sporen verdiend/expertise hebben: het opnieuw uitvinden van het wiel is nog kostbaarder en duurt nog langer, dus dat is geen optie.
  Langzaam expertise aanleren en inwinnen is daarentegen geen slecht idee.
  Dus mensen aannemen die wel weten hoe je het beste de bloeddruk kan meten via een polshorloge, die wel weten hoe je een fatsoenlijke auto bouwt, etc, is een vereiste omdat je anders 20 jaar verder in dezelfde valkuilen loopt die zij tien jaar geleden al ervaren hebben.
  Dat dat niet meteen tot uiting komt in kant en klare producten die verkocht worden aan het grote publiek, dat dat niet strookt met de relatief kleine schare mensen die denken met een gewone iMac niet uit de voeten te kunnen, of niet zitten te wachten op een geheel nieuw product (denk aan het pre-iPhone tijdperk) is geheel on-Apples: uiteindelijk waren de hele series iPods en daarna de iPhones de grote money makers. De originele groep Apple Pro klanten zijn wel leuk, maar leveren te weinig op: zie het marktaandeel van Apple in de pc-wereld, ten opzichte van de iPhones in de smart telefoons. Research & Development (R&D) is makkelijker hoog te maken als je een hoog volume verkoopt.
  Vroeger was alles beter, is een zeer vergankelijk idee.

 • Profielfoto
  PowerMac

  de tijd van Power Computing die snellere Mac’s maakte dan Apple, is voorbij.
  (https://en.wikipedia.org/wiki/Power_Computing_Corporation)

 • Profielfoto
  donut

  Zo’n serie waarin alle telefoons en laptops van Apple zijn… heerlijk…

  Een science fiction serie waarin een onbreekbare iphone voorkomt en een iAuto… heerlijk…

  Nee, Maak dan een nieuwe Bold & Beautiful die zich afspeelt op de nieuwe Campus van Apple…

  Intriges, frauders, bedrijfspionage, arrogante managers, homo erotische taferelen waarbij de hartslag duidelijk zichtbaar oploopt op de iWatch

  Heerlijk…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @MacAanZee: De bronnen die jij hebt binnen Apple wil ik ook hebben, want wie zegt dat dat autoproject niet doorgaat? Wie zegt dat Apple niet aan een echte tv werkt? Apple heeft daar nooit geen commentaar op willen geven, meestal betekend dat dat ze wel met iets bezig zijn op dat gebied, alleen staan ze nog niet ver genoeg of zijn ze nog niet zeker genoeg. Daarom laten ze ook niets los. Ik vind dat niet zo heel raar.

  Overigens ben ik wel heel blij met de 4K Apple tv op dit moment. Dat is zeker een vooruitgang en ze zijn eindelijk mee met het 4K verhaal:-)

  Zelf heb ik nog nooit van een “miniMac” gehoord maar ik veronderstel dat je het op de Mac Mini hebt? Je wilt een nieuwe Mac Pro/Mac Mini. Met één van die twee dingen (namelijk de Mac Pro), zijn ze al bezig, en tegelijkertijd werken ze ook aan een scherm om er op aan te sluiten. Is dat dan niet fantastisch? Ja, ze zijn er laat mee. Maar weet je wat? Ik heb liever dat ze er laat mee zijn dan dat ze het volledig zouden laten vallen. Want dat was mijn grootste schrik om eerlijk te zijn. Nu weet ik gewoon dat ik volgend jaar eindelijk een nieuwe Mac Pro zal kunnen kopen.

  Ik ben persoonlijk wel nieuwsgierig naar wat ze zullen maken/brengen in de toekomst met deze nieuwe stap.

 • Profielfoto
  Shyos

  Ik vind het raar dat Apple zich dan vestigt in Hollywood. Niet echt de “think different” aanpak. Meer een “raping women is okay in Hollywood” aanpak.

  Verzet je nou gewoon tégen die shitwereld en maak mooie, innovatieve dingen ipv schaap-dam

  Zo hee, jij leeft echt in een stront wereld… dit is sinds ever de meest idiote reactie ooit. Zielig ben je met je achterlijke commentaar… rot op hee

 • Profielfoto
  xaddict

  @Shyos: duidelijk niet op de hoogte over het nieuws dat uit Hollywood komt de laatste jaren dus… dan ga ik ook verder niet reageren op zo’n slecht getypte reactie