Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 oktober 2017
Leestijd: 1 minuut

Appie-app: Siri vult je boodschappenlijst

In de toekomst heeft iedereen een slimme koelkast die bijhoudt welke producten bijna op zijn. Maar zover is het nog niet, dus heeft Albert Heijn Siri ingeschakeld. Je kunt de virtuele assistent nu vragen om je lijstje in de Appie-app te vullen.

Het is niet nodig om de app zelf te openen om producten toe te voegen. Je kunt ook meerdere producten in één zin noemen, bijvoorbeeld: “Zet drie flessen cola en twee appels op mijn lijstje in Appie”.

Automatische herkenning boodschappen

De Appie-app probeert boodschappen die je via Siri toevoegt automatisch te detecteren en aan het juiste product te koppelen. Vaak krijg je dan ook een afbeelding en prijs te zien. Je kunt producten die niet herkend worden later alsnog handmatig verbeteren aan de hand van suggesties. Dit is vooral belangrijk omdat de app je boodschappen sorteert op basis van de looproute in de winkel. Een praktische toevoeging.

Klik/tap voor groter.

Albert Heijn is niet de enige supermarkt met een app, maar wel de eerste met Siri-integratie. Met de app van concurrent Jumbo kan ook een boodschappenlijstje gemaakt worden, maar deze worden niet gesorteerd op looproute. De Jumbo-app bevat wel een praktische streepjescodescanner. De apps van Aldi, Lidl en Plus zijn nog beperkter en focussen zich vooral op aanbiedingen en openingstijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Appie-app: Siri vult je boodschappenlijst
Sluiten