Nintendo: Animal Crossing Pocket Camp in november naar iOS

2 reacties

Nintendo brengt in november een nieuwe game voor iOS en Android uit. Het gaat om Animal Crossing Pocket Camp, een nieuwe variant op de gelijknamige games voor Nintendo Wii en DS. Als speler moet je een eigen kampeerplaats inrichten.

Het is de uitdaging om je kampeerplaats zo aantrekkelijk mogelijk te maken, want dan komen dieren en omliggende bewoners op bezoek. Animal Crossing Pocket Camp wordt een freemium game met in-app-aankopen.

Kamperen met dieren

Naast een camper die je naar eigen smaak in kunt richten, zijn er ook meubels en faciliteiten zoals draaimolens of een halfpipe of een halfpipe op je kampeerplaats weg te zetten. Om die te bouwen moet je objecten verzamelen, zoals fruit, insecten en vissen. Je kunt ook bouwmaterialen met andere spelers ruilen.

Door het aanknopen van een vriendschap met de dieren die op bezoek komen, krijg je bonuspunten. De dieren zijn vaak op zoek naar een item en je kunt ze helpen om die te vinden. Als beloning krijg je zogenaamde Leaf Tickets die het bouwproces kunnen versnellen. Je had het al geraden: die zijn ook als in-app-aankoop verkrijgbaar. De game is verder gratis, maar opvallend genoeg niet in het Nederlands vertaald.

Derde smartphone-game

Nintendo geeft geen precieze releasedatum, maar de game moet in november beschikbaar zijn voor iOS en Android. Het is de derde smartphone-game van de Japanse uitgever. Vorig jaar verscheen Super Mario Run en daarna werd Fire Emblem Heroes uitgebracht. De volgende smartphone-game van Nintendo zou een variant op Zelda zijn.

Animal Crossing Pocket Camp 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom krijgt Nintendo altijd zoveel liefde van OMT, waar is dat op gebaseerd? Er zijn toch wel meer (vooral indie) bedrijven die aandacht verdienen en vaak ook nog veel betere apps bouwen dan Nintendo doet.

  Ik vind dit soort nieuws zo algemeen, iedereen hier die digitaal het nieuws volgt zal dit soort Nintendo-berichtjes echt wel zien/lezen bij hun krant.
  Een Apple specifieke site als OMT zou volgens mij juist veel meer aandacht moeten besteden aan specifiekere apps waar ‘normale media’ niet over berichten.

 • Profielfoto
  SvS

  Bij iCulture is het ook niet anders.

  By the way, jammer dat niks van Nintendo op apple tv kan. Iets wat Sonic wel kan, met hedgedog en zo.