Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 september 2017
Leestijd: 1 minuut

YouTube maakt streamen van iPhone-scherm mogelijk

YouTube heeft zijn iOS-app uitgebreid met ondersteuning voor ReplayKit. Dat wil zeggen dat je vanaf nu het scherm van je iPhone of iPad live naar YouTube kunt streamen. Handig voor het streamen van games of tutorials. Er zijn echter wel wat beperkingen.

Om vanaf een iOS-apparaat te streamen, moet een kanaal minimaal 100 abonnees hebben. Ook moeten apps ReplayKit ondersteunen. YouTube noemt teken-app Procreate en game Asphalt 8 als voorbeeld.

Scherm streamen met commentaar

Tijdens het streamen van het scherm, wordt ook de selfie-camera geopend. Zo kun je direct toelichting geven bij wat er op het scherm te zien is. Het werkt in wezen hetzelfde als Twitch. De videodienst van Google belooft een lage latency, zodat kijkers snel kunnen reageren.

Klik/tap voor groter.

Om het scherm van een iPhone of iPad live te streamen, open je niet de YouTube-app, maar de app waarvan je het beeld wil streamen. Als deze ondersteuning voor ReplayKit heeft, zal de optie om live te gaan verschijnen.

Alleen streamen vanuit app mogelijk

iOS 11 heeft een nieuwe functie die het mogelijk maakt een video met alles wat op het scherm gebeurt op te nemen en te delen. Het complete scherm en niet één app streamen is echter niet mogelijk. iOS heeft ook geen ondersteuning voor diensten als TeamViewer, die het delen van het scherm op individuele basis mogelijk maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
YouTube maakt streamen van iPhone-scherm mogelijk
Sluiten