Weekend poll: iPhone 8, iPhone X of niks?

Door: Raymon Mens - 74 reacties

De zomer is voorbij, de nieuwe iPhones aangekondigd en de weekend poll is terug met een peiling over de nieuwe toestellen. Ga jij voor de glazen iPhone 8, de vernieuwende iPhone X die 27 oktober komt, of sla je dit jaar over? Stem tot maandag 17:00 uur!

Reacties

74 reacties
 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ja, ik weet dat je het als ‘iPhone ten” en niet als ‘iPhone iks’ uitspreekt, maar kon het niet laten in de kop;-)

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Hehehe

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ja, ik weet dat je het als ‘iPhone ten” en niet als ‘iPhone iks’ uitspreekt, maar kon het niet laten in de kop;-)

  “iPhone 8, X of ik hou ze voor gezien?”

  ;-)

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Face ID lijkt mij gewoon heel slecht. Ben zeer tevreden met touch ID. Hoop dat touch ID ook gewoon in toekomstige apparaten behouden blijft. Dus voorlopig blijf ik toch maar bij de iPhone 7.

 • Profielfoto
  RobinJans

  Waarom geen keuze voor de iPhone 7?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Waarom geen keuze voor de iPhone 7?

  Waarom het toestel van yesteryear erbij zetten? Als je argument is dat ze het nog verkopen, dan zullen de SE en zelfs 6s er ook nog bij kunnen.

 • Profielfoto
  Martink

  Ja, ik weet dat je het als ‘iPhone ten” en niet als ‘iPhone iks’ uitspreekt, maar kon het niet laten in de kop;-)

  Het was toch ook OS iks? Mag iPhone iks ook wel:)

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Sinds de introductie van de iPhone door Steve, de aller aller aller slechtste introductie van helemaal niks nieuws – lees bruikbaar voor mij – onder de zon. Ik hou mijn iPhone 6 Plus! Inmiddels economisch 3x afgeschreven, dus poen in mijn zak en daar blijft het ook. ???

 • Profielfoto
  koekiewous

  Ik blijf hopen op een kleinere SE2.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ja, ik weet dat je het als ‘iPhone ten” en niet als ‘iPhone iks’ uitspreekt, maar kon het niet laten in de kop;-)

  Het was toch ook OS iks? Mag iPhone iks ook wel:)

  Ei-gen-lijk is het dus altijd “OS 10” geweest. Vrijwel iedereen buiten Apple noemde het echter “OS Iks”.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik blijf hopen op een kleinere SE2.

  .
  +1

  In maart graag, met de specs van de iPhone 7 in een aangepast jasje van de iPod touch.

 • Profielfoto
  knekkie

  Deze opties mogen eigenlijk niet ontbreken:
  Ik kies een ouder (goedkoper) model iPhone.
  Ik kies een ander merk smartphone.

 • Profielfoto
  RobinJans

  Waarom geen keuze voor de iPhone 7?

  Waarom het toestel van yesteryear erbij zetten? Als je argument is dat ze het nog verkopen, dan zullen de SE en zelfs 6s er ook nog bij kunnen.

  Precies wat Knekkie hierboven zegt, niet specifiek iPhone 7 as such maar wel de optie om oudere modellen of andere merken te kiezen. Ikzelf ga voor een iPhone 7plus omdat ik daar een mooie korting op krijg atm.

 • Profielfoto
  Adrenaline0182

  Ik heb nu een iPhone 6S plus met 64 gb en heb een iPhone 8 plus met dezelfde opslagruimte besteld. iPhone X is me iets te experimenteel en ik wil niet zonder Touch ID.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  iPhone 5 for life

 • Profielfoto
  Arjan110

  Telefoons zijn wel een beetje uit ontwikkeld. Dus die iphone 6 blijft nog wel een tijdje het toestel wat ik dagelijks gebruik. Ik zie geen reden om over te gaan.

 • Profielfoto
  Barry076

  Twijfel heel erg tussen de 8 en 8 plus (voornamelijk het praktische gedeelte (phone in (korte)broekzak, in broekzak tijdens auto rijden….))

 • Profielfoto
  sedikit

  Waar vind ik de poll? Of wordt “reactie” bedoeld?

 • Profielfoto
  sunapple

  Face ID lijkt mij gewoon heel slecht.

  Laat me raden, je gebruikt de X al een paar dagen en komt nu tot de conclusie dat het niet werkt?

 • Profielfoto
  sunapple

  Maar holy shit, 500 stemmen voor de X tegenover 216 voor de 8. Dat heb ik even geëxtrapoleerd en toen gekoppeld aan de verwachte productiecijfers waar ik gewoon inzicht in heb en nu kan ik concluderen dat de X lastig te verkrijgen gaat worden…

 • Profielfoto
  Froggle

  Laat de X maar komen. Gelijk een dikke upgrade vanaf de 6S.

  Ving net trouwens op in een podcast dat alle apps die nu Touch ID ondersteunen ook direct werken met Face ID.:)

 • Profielfoto
  C. Haverkamp

  Heb nu een iPhone 6 plus 64gb. Ga zeker overstappen naar de iPhone X 64gb.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De iPhone 8 is gewoon een iPhone 7 2.0, het is bijna crimineel dat Apple de ‘innovatie’ in de iPhone X heeft gepropt. Die ze dan voor veel te veel geld als zodanig kunnen verkopen.
  De concurrentie lacht (want veel is al gedaan), maar ze lachen met kiespijn (omdat ze weten dat Apple de boel wel verkoopt).
  Voor ’t eerst in mijn leven ben ik Apple wel zat: van creatief/alternatief/just works naar een snapchat /populair/non-innovatie bedrijf.

 • Profielfoto
  Froggle

  @IAmRenzo Innovatie heeft niets te maken met eerder met iets komen, maar door op een degelijke manier een feature uitbrengen die ook echt werkt. Dat zie ik de concurrentie niet doen. Allemaal leuk bedacht (creatief dus), maar innovatief absoluut niet.

 • Profielfoto
  error

  Ik heb nu een iPhone 7… en die voldoet uitstekend. Maar ik sluit het niet uit dat ik na het zien en ervaren van een echte iPhone X en het lezen van enthousiaste gebruikerservaringen ga upgraden. Of ik wacht op de iPhone 9 of iPhone X v2 of hoe ze over een jaar die dingen gaan noemen.

 • Profielfoto
  Gnomity

  Ik ben nog ontzettend blij met mijn iPhone 6 64gb. Zie geen reden om nu te upgraden. Wanneer mijn toestel geen iOS upgrades meer krijgt wil ik wel een nieuwe.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Waar vind ik de poll? Of wordt “reactie” bedoeld?

  Kijk even naar je ad blocker instellingen. Soms blokkeren die ook andere dingen. Er is namelijk wel degelijk een poll;)

 • Profielfoto
  Frans

  Ik ben nog ontzettend blij met mijn iPhone 6 64gb. Zie geen reden om nu te upgraden. Wanneer mijn toestel geen iOS upgrades meer krijgt wil ik wel een nieuwe.

  +1(y)

 • Profielfoto
  sedikit

  Q-collective
  Dank! Heb de add-ons in Firefox “Pop-Blocker” en “Adblock Hyper” uitgeschakeld, maar nergens de poll te vinden. Geen ramp, dan maar niet!

 • Profielfoto
  Bart119

  Ik blijf hopen op een kleinere SE2.

  +1

  Hoewel, mijn huidige SE is snel, krijgt alle updates, heeft nog een prima batterijduur…Straks ga ik nog denken dat ze die dingen veel te degelijk maken:shock:

 • Profielfoto
  Sannetju

  Natuuuuuurlijk de iPhone X !!!! ?????????

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik heb ook een SE en voel totaal niet de behoefte om die te vervangen. Ik heb hem nu iets meer dan een jaar en ik verwacht nog vier jaar upgrades te krijgen.

  Maar als ik hem zou vervangen, volgend jaar als m’n AppleCare+ afloopt en hij zou kapot vallen of zo, dan zie ik meer in een opvolger van de X. Ik skip altijd eerste generatie producten, maar de opvolger zou best een mooie doorontwikkeling zijn.

 • Profielfoto
  gipsman

  @sunapple
  Stemmen is wat anders dan kopen en dus…betalen. Hoeveel X-stemmers zullen werkelijk gaan bestellen?

 • Profielfoto
  gipsman

  @koekiewous
  Ja, leve de SE!
  Alleen jammer dat Apple de iPad mini geen upgrades geeft. De mini4 is toch een iPhone X zonder toeters en bellen, voor 1/3de van de prijs? Juist, je kan er niet mee bellen, maar wie doet dit nog.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Voorlopig nog een jaartje met mijn iPhone 7 verder, en daarna zal het wel een X worden, maar dan wel weer gekocht in Amerika.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik heb nog de 5S. Ik zat te wachten op de 8. De 6 en 7 heb ik altijd design misbaksel gevonden en nog steeds. Zou er geen Apple op staan, dan zou niemand ‘m kopen. De 8 lijkt iets mooier, maar eigenlijk is het nog steeds van hetzelfde: je doet ‘m aan en je concludeert dat je niks nieuws hebt! Geen verrassingen, niks om blij van te worden. De 8 is eigenlijk wat dat betreft wederom een teleurstelling. Een bedrijf met zoveel mensen in dienst en zoveel cash, moet toch wel wat mooiers kunnen bedenken?
  Van de week de 7 met de Xperia XZ Premium vergeleken, en de Sony is, op iOS ná, duidelijk beter: reageert veel sneller, beter beeld, mooiere kleuren, betere foto’s en internet is razensnel.
  Ik hou niet van Samsung, dus die valt af.

  Moeilijk, moeilijk, moeilijk… het 10 jarige jubileum kan voor mij wel eens een switch betekenen. Mijn tablet is ook een Xperia Z2 en die bevalt uitstekend, zelfs met verouderde software.

  Even wachten tot ik de 8 in mijn handen heb…

 • Profielfoto
  Joid

  iedereen moet natuurlijk helemaal zelf weten wat hij/zij koopt. En heb je het budget er niet voor dan snap ik helemaal dat je kiest voor goedkopere opties, in de zin van Androidspul oid.
  Maar ik snap eerlijk gezegd niet het gemak waarmee sommigen zeggen: “nou, dan kies ik nu maar voor een Samsung of Sony”.

  Maar goed, ik ben ook in de markt voor een nieuw toestel. iPhone 8 zal het waarschijnlijk wel worden, maar ik wacht totdat ik de iPhone X heb vastgehouden. Als ik wel kan wennen aan die hap uit het scherm, dan wordt het de X. Anders ga ik gewoon voor de 8.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Cest Mac, ga begin november eens bij een Apple Store langs, baseer dan je mening;-)

  @Martink, net zoals bij Logic Pro X en Final Cut Pro X dient de ‘X’ als ‘ten’ uitgesproken te worden.

 • Profielfoto
  icegodd

  Vroeger betaal je €700-800 voor een HIGH-END (best of best) iphone.

  Maar tegenwoordig is €1200 high-end, €800 mid-rang en iphone se instap-model.

  en vroeger werkt alles “out of the box”. Nu new feature: fast charging (oja je moet accessories bijkopen)..

  ps iphone plus heeft dual camera’s omdat normaal iphone daar te klein voor is.
  waarom heeft iphone x wel een dual camera’s (en beter dan plus)?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Deze opties mogen eigenlijk niet ontbreken:
  Ik kies een ouder (goedkoper) model iPhone.
  >>>Ik kies een ander merk smartphone<<<.

  Knekkie, je zit hier op een APPLE forum…

  @Icegodd: ps iphone plus heeft dual camera’s omdat normaal iphone daar te klein voor is.
  waarom heeft iphone x wel een dual camera’s (en beter dan plus)?

  Je zegt het eigenlijk zelf hé: iPhone + is groter dan de kleinere 4.7". De iPhone X is 5.8" (en heeft dus een "grotere" behuizing dan zelfs de iPhone +). Hopelijk heeft dit dus je vraag beantwoord.

  OS X is altijd OS ten geweest…

  Ik zelf ga de iPhone X white 256GB kopen.

 • Profielfoto
  Joid

  Wait. Wut?

  De iPhone X is 5.8″ (en heeft dus een “grotere” behuizing dan zelfs de iPhone +).

  Eehm, nee.

 • Profielfoto
  Sannetju

  @Gipsman
  In iedergeval Ikuuuuuu???

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ik blijf nog even bij mijn 7. Vind hem te duur, de camera cut-out voor niet heel charmant en nog geen fan van Face-id.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik ga voor de X, maar wacht wel de reviews voor de zekerheid even af…

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  met name voor Face ID

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik blijf bij mijn SE en hoop op een nieuwe versie in de toekomst.

 • Profielfoto
  KR1275

  iedereen moet natuurlijk helemaal zelf weten wat hij/zij koopt. En heb je het budget er niet voor dan snap ik helemaal dat je kiest voor goedkopere opties, in de zin van Androidspul oid.
  Maar ik snap eerlijk gezegd niet het gemak waarmee sommigen zeggen: “nou, dan kies ik nu maar voor een Samsung of Sony”.

  Maar goed, ik ben ook in de markt voor een nieuw toestel. iPhone 8 zal het waarschijnlijk wel worden, maar ik wacht totdat ik de iPhone X heb vastgehouden. Als ik wel kan wennen aan die hap uit het scherm, dan wordt het de X. Anders ga ik gewoon voor de 8.

  Ik ben een geloofsafvallige en heb de roze bril een paar jaar geleden al afgezet.
  Al het andere is in het begin even wennen, maar zodra je gewend bent, kun je nog wel eens aangenaam verrast zijn. iOS is echt niet meer beter dan Android en wat betreft de kwaliteit van het toestel zelf, is Apple maar een middenmoot. Pas met de X hebben ze aansluiting gevonden met de high end modellen van andere merken. Apple maakt mooi spul, maar ze zijn allang niet meer heilig.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik ben een geloofsafvallige en heb de roze bril een paar jaar geleden al afgezet.

  Zucht, er zijn nog meer redenen dan hardware en prijs om voor Apple te kiezen en die hebben niks met “geloof” of fanboy-schap te maken.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik ben een geloofsafvallige en heb de roze bril een paar jaar geleden al afgezet.

  Zucht, er zijn nog meer redenen dan hardware en prijs om voor Apple te kiezen en die hebben niks met “geloof” of fanboy-schap te maken.

  Klopt, en daarom kijk ik ook naar alternatieven, omdat er inderdaad meer beweegredenen zijn.
  Zo vind ik de kwaliteit van de camera erg belangrijk, en ook de geluidskwaliteit. Voor een groot deel telt echter alleen de merknaam, zonder überhaubt verder gekeken te hebben. Dat is geen nieuws toch?

 • Profielfoto
  Gitte65

  Ik heb nu bijna 2 jaar de 6S en zat er (voor de keynote) over te denken om dit jaar een nieuwe iPhone aan te schaffen, maar vind de prijzen wat tegenvallen… dus ik heb voorlopig besloten nog een jaartje langer mijn huidige iPhone te blijven gebruiken, die werkt verder nog prima en dan kijk ik volgend jaar wel wat ik doe.
  Ik ben overigens wel helemaal weg van de iPhone X, wat een prachtig apparaat, maar de prijs is mij te hoog, zoveel geld wil ik niet voor een telefoon uitgeven… nouja, ik wil het wel;-) maar vind het toch ook weer niet kunnen…. dit is overigens geen oordeel over anderen die hem wel (gaan) kopen! Uiteraard gewoon doen als je dat wilt, maar de prijs is voor mij boven een psychologische barrière die ik (nu) nog niet over wil.
  Maar alleen al dat Face-ID, dat lijkt me geweldig! Ik snap eerlijk gezegd niet dat zoveel mensen zo blij zijn met Touch ID, dat werkt bij mij heel vaak niet of moet het nog 1-3x opnieuw proberen; ik denk dat het maar in 50% van de gevallen in 1x werkt. Heel irritant! Dus wat dat betreft zou ik dus graag de X willen hebben. Maar goed, misschien volgend jaar?
  Zodra de X er is ga ik hem uiteraard wel even in levende lijve bekijken, dus wieweet heb (lees: verzin) ik dan wel heel zwaarwegende redenen waarom ik hem wel zou moeten aanschaffen ;-).

 • Profielfoto
  Bizon

  Mijn 6 was na 3 jaar aan vervanging toe. Enige nieuwe feature voor de 8 is draadloos opladen wat in mijn ogen compleet nutteloos is. De X is mij veel en veel te duur. Dus heb de iPhone 7 gekocht.
  Misschien volgend jaar de X.

 • Profielfoto
  Dickdewit

  iPhone 8 is goed genoeg. Zie voor mezelf voordeel van X niet tegenover de 8.

 • Profielfoto
  Geldersscheepje

  Net een SE gekocht komende van een 4S. Voor mij genoeg upgrade. Kan ik weer 4 jaar vooruit voor 270 euro (64 gig). Nu is de tijd voor de koopjes.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  @Bizon: idem hier. De 8 is (m.u.v. Truetone) niet echt een grote vooruitgang, dus ik heb de maximale 256GB iPhone 7 genomen. Hele muziekcollectie altijd bij me, heerlijk.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Ik ben een geloofsafvallige en heb de roze bril een paar jaar geleden al afgezet.
  Al het andere is in het begin even wennen, maar zodra je gewend bent, kun je nog wel eens aangenaam verrast zijn. iOS is echt niet meer beter dan Android en wat betreft de kwaliteit van het toestel zelf, is Apple maar een middenmoot. Pas met de X hebben ze aansluiting gevonden met de high end modellen van andere merken. Apple maakt mooi spul, maar ze zijn allang niet meer heilig.

  Dat geldt vooral als je naar features kijkt in plaats van naar factoren, die minder goed in een spec sheet terug te vinden zijn, zoals bouwkwaliteit en ondersteuning. Maar het valt me steeds weer op hoe gemakkelijk mensen denken dat je op elk moment kunt wisselen tussen iOS en Android. Velen (ook ik) hebben best wat geld geïnvesteerd in apps op het ene platform, en wisselen betekent ook dat je die allemaal opnieuw mag kopen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wait. Wut?

  De iPhone X is 5.8″ (en heeft dus een “grotere” behuizing dan zelfs de iPhone +).

  Eehm, nee.

  Ik sprak eigenlijk over het display, daarom dat behuizing tussen haakjes staat…

  Overigens is de iPhone X wel iets groter dan de gewone (niet plus) versie en is dat plus het feit dat die camera verticaal staat de reden dat hij er waarschijnlijk wel in past! Sorry, had het vergeleken met de totaliteit van de behuizing van de Plus. Maar de iPhone X is dus wel degelijk groter:

  Height iPhone X

  5.65 inches (143.6 mm)

  Height iPhone 8

  5.44 inches (138.3 mm)

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Geen nieuwe voor mij mijn Iphone SE voldoet nog steets die gaat de komende jaren ook niet weg. De nieuwste modellen zijn voor mij 99% overkill ook die 800-1160 € kan ik zelf beter gebruiken dan Apple/Den haag/winkelier .

 • Profielfoto
  html-junky

  Overstappen op android kan wel, maar dan ben je nooit een poweruser geweest op iOS dan gebruikte je alleen social media en whatsapp anders kan je nooit zo makkelijk wisselen en dan weet je veel beter wat je mist. Voor whatsapp en social media maakt het niks uit wat je gebruikt

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Overstappen op android kan wel, maar dan ben je nooit een poweruser geweest op iOS dan gebruikte je alleen social media en whatsapp anders kan je nooit zo makkelijk wisselen en dan weet je veel beter wat je mist. Voor whatsapp en social media maakt het niks uit wat je gebruikt

  Volledig mee eens:-)

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  @koekiewous precies!!!

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  SE2, maar dan kleiner ??

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @icegodd, hopeloos.

  @Baron Van Dedem, net zo’n manier van denken om jezelf gerust te stellen dat jouw huidige toestel nog steeds beter is voor jou dan de nieuw uitgebrachte modellen. Laat me je geruststellen. Een iPhone 7 is prima in 2017, zelfs in 2018 en ik durf te wedden dat ie ook nog alles doet wat jij momenteel wilt in 2019. Maar er is geen ontkennen aan dat Face ID over het algemeen uiterst superieur is t.o.v. Touch ID, oordelen dat je er geen fan van bent kan je nu niet stellen.
  Het is merkwaardig hoe vaak de geschiedenis zich herhaalt wat betreft zulke conservatieve gedachtengangen, maar dat zal nu eenmaal in de aard van de mensheid zitten.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik ben een geloofsafvallige en heb de roze bril een paar jaar geleden al afgezet.
  Al het andere is in het begin even wennen, maar zodra je gewend bent, kun je nog wel eens aangenaam verrast zijn. iOS is echt niet meer beter dan Android en wat betreft de kwaliteit van het toestel zelf, is Apple maar een middenmoot. Pas met de X hebben ze aansluiting gevonden met de high end modellen van andere merken. Apple maakt mooi spul, maar ze zijn allang niet meer heilig.

  Dat geldt vooral als je naar features kijkt in plaats van naar factoren, die minder goed in een spec sheet terug te vinden zijn, zoals bouwkwaliteit en ondersteuning. Maar het valt me steeds weer op hoe gemakkelijk mensen denken dat je op elk moment kunt wisselen tussen iOS en Android. Velen (ook ik) hebben best wat geld geïnvesteerd in apps op het ene platform, en wisselen betekent ook dat je die allemaal opnieuw mag kopen.

  Da’s een punt waar ik reken mee hou. Ik wil veel zaken niet kwijt. Sommige app inhoud zet je trouwens zo over. Chatsoftware is eenvoudig met inhoud op een ander platform te zetten.
  Ik wacht op de 8 (eerst zien…) en anders zien we volgend jaar wel. M’n 5S heeft net een nieuwe batterij gekregen en valt desondanks soms dood, maar het is te overzien. De Sony maakte echt een verrassende indruk. De zaken waar ik om geef, waren zeer goed en beter dan van de iPhone 7.

 • Profielfoto
  Minoe

  Of sla je dit jaar over … ik sla al 5 jaar over ? maar ga nu voor de X

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Maar er is geen ontkennen aan dat Face ID over het algemeen uiterst superieur is t.o.v. Touch ID, oordelen dat je er geen fan van bent kan je nu niet stellen.

  Maar dan kan het tegenovergestelde (beweren dat het superieur is, zoals je zelf doet) dus ook niet, zolang niemand in de “echte wereld” met Face ID heeft gewerkt.

  Er is niks mis met TouchID overigens, de enige reden dat Face ID bestaat is dat het Apple toestaat om een telefoon te bouwen waarvan de voorkant bijna geheel uit scherm bestaat.

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Hoop ook echt dat er een “all screen” SE model uitkomt. Perfecte formaat.
  Wat me ook zo tegenvalt van die X (naast het formaatje dienblad) is dat deze een vreselijk lelijke glimmende rand heeft. Waarom??? Zo kitsch.

  Als ik er 1 zou kopen, zou deze meteen naar een beadblaster gaan om ‘m mat te maken. Zijn er meer mensen die dat glimmende erg lelijk vinden? Hoor er niemand over…

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Prachtige telefoons komen er, maar wel veeel te duur. Ik heb het idee dat de iphone kopers nu de deal met Samsung gaan betalen.

 • Profielfoto
  .

  Prachtige telefoons komen er, maar wel veeel te duur. Ik heb het idee dat de iphone kopers nu de deal met Samsung gaan betalen.

  ??? Ik blijf lachen hier. Je was dus in de veronderstelling dat de iPhone X goedkoper uit zou vallen en dat Apple er geld gaat bijleggen om Samsung te betalen… ????

 • Profielfoto
  joostvg

  Wat me ook zo tegenvalt van die X (naast het formaatje dienblad) is dat deze een vreselijk lelijke glimmende rand heeft. Waarom??? Zo kitsch.
  .

  ‘Formaatje dienblad’ valt wel mee. Het apparaat is nauwelijks groter dan een iPhone 6(s)/7/8.

  Wat betreft die glimmende rand; dat is een knipoog naar de originele iPhone van 10 jaar geleden.

 • Profielfoto
  GilVV

  Zolang m’n iphone 6 (64gb) de nieuwste ios blijft ondersteunen zie ik het nut niet van te wijzigen. Misschien niet de snelste bolide, maar werkt nog zeer vlot.
  De nieuwere versies hebben me niet kunnen overtuigen, hoewel ik in het verleden wel meteen overschakelde naar een nieuw model.

  Momenteel is er tussen de modellen weinig “groundbreaking” innovatie, ondanks ze zelf beweren van wel. De enige feature waarom ik zou wijzigen is de waterdichtheid, die lijkt me wel handig.

  Ook het design is al in jaren niet meer veranderd. Gewoon een nieuw hoesje er rond. Dat kon ik met m’n Nokia 3310 destijds ook al, maar daarom was het nog geen nieuw ontwerp.

  De iphone X zegt me ook weer niets, te groot, te duur en wie is er eigenlijk echt vragende partij voor faceID? De touchID doet het voor mij prima, behalve bij regen of zweet, maar zoals we gezien hebben is faceID ook niet feilloos. (wat de reden ook geweest mag zijn)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  De iphone X zegt me ook weer niets, te groot, te duur en wie is er eigenlijk echt vragende partij voor faceID? De touchID doet het voor mij prima, behalve bij regen of zweet, maar zoals we gezien hebben is faceID ook niet feilloos. (wat de reden ook geweest mag zijn)

  De reden is ondertussen al meerdere malen verteld geweest:

  De iPhone X werd opgepoetst door medewerkers en had al een paar keer het verkeerde gezicht gescand waardoor die (zoals het hoort), de pascode vroeg. Net zoals touch id zou doen als je er een x aantal keren de verkeerde vinger op legt.

 • Profielfoto
  BigFreak

  Ik heb nu een 7 en heb de 8 besteld! Dus tot de X leverbaar is behelp ik me wel met de 8.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waar zijn die mensen ooit terecht gekomen. Volgens mij liggen die ergens tussen de server. Kan iemand hen even optakelen en weer terug op het internet zetten.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb nu een 7 en heb de 8 besteld! Dus tot de X leverbaar is behelp ik me wel met de 8.

  Top! Welke kleur heb je besteld?