Weekend poll: Hoe bevalt iOS 11?

Door: Raymon Mens - 91 reacties

iOS 11 is sinds dinsdag beschikbaar en het is tijd om de balans op te maken. We horen positieve reacties op de vernieuwingen, maar ook klachten over de accuduur. Hoe bevalt de nieuwe iOS-versie? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

91 reacties
 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Ik sta nu eerst weer voor die altijd maar weer onmogelijke klus mijn Photos in iCloud van mijn iPhone 6+ – 16GB – af te halen voor het vrijmaken van geheugen. Alle Photos biebs/mapjes verwijderd ook in de iCloud, mijn telefoon blijft gegijzeld worden door +700MB aan Photos data! Iemand?

  PS alle foto’s zijn natuurlijk al eerst overgezet naar mijn Syno NAS.

 • Profielfoto
  -Mark-

  Apps zijn zo traag in opstarten. Lockscreen blijft regelmatig een paar minuten hangen. Muziek is niet te via lockscreen afgezien van het geluid.

  Gebruikte ruimte op iCloud is wel drastisch verminderd. Geen idee hoe dat komt en of ik er blij mee moet zijn.

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Bijna alles is awesome. Ik mis alleen de force-touch app switcher wel enorm.

 • Profielfoto
  steveb

  Antwoord Optie 4. Ik wacht elk jaar tot versie .2 of .3 om bugs en onhold features te vermeiden

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Batterij probleem bij iPad Air (1)

 • Profielfoto
  TheiPhoneGuy

  Op de 6s plus veel lag. Op de 8 gaat het allemaal wel soepel maar die heeft een snellere processor. Verder wel veel inconsequenties en framedrops maar dat is al veel langer.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Awesome gaat erg ver, verder geen bugs, werkt gewoon zoals verwacht.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Ik kan iCloud muziek bibliotheek niet aanzetten. Als ik het aanzet krijg ik na een minuutje of zo een foutmelding.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Niet erg onder de indruk. Draait prima op de iPhone 7. Een stuk trager op de 6 plus!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Hier een 7 Plus. Geen problemen; alles draait soepel. Sommige standaard-apps lijken zelfs net iets sneller te openen, vooral Safari.

  Toch wel hier en daar dingetjes die ik niet handig vind. Zo kan ik niet meer met een Force Touch naar de app switcher (al komt deze functie met een latere update terug) en kan je Spotlight niet meer vanuit een app aanroepen. Ook sommige UI tweaks vind ik minder, zo zitten mijn HomeKit lampen nu achter twee taps verstopt i.p.v. één, en het nieuwe ‘fade in’ effect als je de telefoon optilt vind ik ook niet zo geslaagd. Ook vind ik het vreemd dat icoontjes in Control Center niet anders in te delen zijn; en de icoontjes die je wel anders kan indelen moet via een lijst in Settings, iets wat ik een hele vreemde combinatie vind.

 • Profielfoto
  Xcode

  Bijna alles is awesome. Ik mis alleen de force-touch app switcher wel enorm.

  Yep, ik ook.

 • Profielfoto
  mowat

  Nog niet geïnstalleerd , wacht nog een weekje af.
  Maar Raymon , waarom zo’n stom woord als “awesome” gebruiken terwjl er in het Nederlands zo veel woorden zijn die hetzelfde op een mooie manier uitdrukken :
  super, fantastisch, tof, geweldig, indrukwekkend enz. Beschaamd voor onze taal ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Veel te simpel polletje.(n)

 • Profielfoto
  koen

  Super en fantastisch zijn ook leenwoorden:cool:

  Alles werkt, maar ik moet wel even wennen aan de nieuwe fonts en UI voor sommige apps.

 • Profielfoto
  midas

  Merk echt totaal
  Geen verschil, alles lijkt wat dikker en t plaatje v t rekenmachine is lelijk

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Er zitten allerlei leuke nieuwe dingen in, ik vond het leuk om dat uit te proberen. Het ziet er wel matig afgewerkt uit, bijvoorbeeld de animatie als je je telefoon draait klopt niet meer.

  De RSS functionaliteit is uit Safari gehaald en je voorkeuren zijn weggegooid. Dat is niet netjes.

  Ik vind niet dat mijn telefoon ineens sloom is geworden.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Op mijn iPhone SE 16gb ernaar ik gemak van de extra opslag die ik nu ineens over heb. Ik heb nu ruim 1,2GB over!

  Wel slurpt iOS 11 de batterij leeg. Collega’s op het werk met een iPhone 6 en iPhone 7 merken hetzelfde op.

  Watch OS4 op mijn 1e gen 38mm Apple Watch sport heeft ook batterij “problemen” vooral met de nieuwe handige Siri watch face (die te gek is) moet ik mijn watch nu echt bijladen als ik op het werk ben.

  Al met al gave nieuwe features en looks maar batterij gebruik is ook echt toegenomen met IOS 11 en Watch OS 4

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb een iPhone 4 en een iPad 4
  Kan dus gegen iOS 11 installieren.
  Deze pol is dus waardeloos in mijn geval

 • Profielfoto
  marmot

  Verbindingsproemen met Huwawei watch (android wear 2.0).

 • Profielfoto
  KR1275

  Mijn 5S is duidelijk langzamer en die grote koppen hadden van mij niet zo gehoeven. Verder valt me niks nieuws op.
  Jammer dat app update niet meer in iTunes zit, want dat was sneller bij mij.

 • Profielfoto
  Bart119

  beetje tussen optie 1 en 2 in. Hier en daar stoot ik op enkele haperingetjes/schoonheidsfoutjes.

  Echt storen doen ze me niet, maar het hoort ook niet. Vooruitgang tov iOS 10? Weinig.

 • Profielfoto
  pangenent

  het lijkt wel of de batterij sneller leeg loopt (op 2 iPhones)

 • Profielfoto
  koekiewous

  Ik was enkel angstig voor het outlook probleem. Dit lezend denk ik sowieso niet over te gaan. Een trage 6S wil ik echt niet. Duzz, gewoon bij 10 blijven.

 • Profielfoto
  R_M

  Op mijn 5S werkt het prima, niet sneller of langzamer.
  Gewoon prima, updaten ging snel en gemakkelijk. Kreeg een melding dat app’s, om ruimte te maken voor de installatie, na de installatie geherinstaleerd zouden worden. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Maar geen probleem. Ben blij met 11 op mijn telefoon.

 • Profielfoto
  alvani

  @ m4v3r1ck waarom niet gewoon updaten via iTunes?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Mijn 5S is duidelijk langzamer en die grote koppen hadden van mij niet zo gehoeven. Verder valt me niks nieuws op.
  Jammer dat app update niet meer in iTunes zit, want dat was sneller bij mij.

  Of ik begrijp je verkeerd of je zit er naast maar ik heb mijn iPhone gewoon via iTunes geupdate

 • Profielfoto
  frank_1969

  Ik mis ik ben weer terug naar iOS 10. Op mijn iPhone 6 was iOS 11 niet echt een succes en ik ben weer terug naar iOS 10 wat op de 6 echt veel soepeler draait. Zo lang ik mijn 6 nog heb blijf ik denk ik lekker op 10 zitten.

 • Profielfoto
  Linkin ParkLP

  Op mijn iPhone 6 draait ios 11 aardig, af en toe een hapering, maar verder niets schikbarends. Mis vooral de mogelijkheid om direct in de Muziekapp te zien of m’n iPhone verbonden is met m’n bleutooth koptelefoon.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Bijna alles is awesome. Ik mis alleen de force-touch app switcher wel enorm.

  Er stond laatst op MacRumours dat er al bevestiging was dat de Force Touch App Switcher zo snel mogelijk terug komt. Linkje: https://www.macrumors.com/2017/09/21/3d-touch-app-switcher-gesture-will-return/

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  iPhone SE draait prima

 • Profielfoto
  Antaeus

  iPhone 5S Siri geen nieuwe stem!!!
  Kleine bugs en slordigheden gezien

 • Profielfoto
  Antaeus

  Oh ja,batterij is een drama

 • Profielfoto
  madcat

  Hier is de accu op de 6s ook snel leeg, ik hoop dat het in de volgende release gefixed wordt. vaak om 1 uur is de accu op 20% terwijl ik normaal naar huis ging met 40-50%

 • Profielfoto
  Murdock

  Ik ben tevreden van mijn galaxy s8 +

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Op mijn iPhone (SE) merk ik er niet zoveel van, alleen die bestanden-App is wel prettig. Op mijn iPad is het een hele vooruitgang. Maar ik zou het niet awesome willen noemen.

 • Profielfoto
  Chorro

  Regelmatig bugs. Indeling van foto’s is compleet door de war. iOS heeft ooit besloten een album te maken voor panorama’s, prima. Maar sinds iOS11 zet ie ze daar niet in. Maak ik net een panorama van het uitzicht hier in Portugal, foto nergens terug te vinden. Uiteindelijk enkel onder Plaatsen, waar ie het heeft gekoppeld aan m’n locatie.

  Ook bij versturen van een whatsapp, blijft de ruimte tussen de verzonden chat en de tekstbalk groot. Even een keer scrollen en dat trekt bij maar gebeurt bij ieder bericht.

 • Profielfoto
  koen

  Dat is een bug in WhatsApp.

 • Profielfoto
  hfolkertsma

  Pff, iOS 11 op de iPad vind ik er eigenlijk op achteruit gegaan. iPhone wacht ik nog even mee.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Werkt prima op mijn iPad mini 2 en iPhone SE (buiten een eenmalige UI bug op de SE).

 • Profielfoto
  JLnl

  Naast een hoop ‘kat uit de boom kijkers’ zijn de meeste reacties van 5S, SE, of 6 gebruikers. Ik heb het idee dat dit forum behoorlijk aan het vergrijzen is:)

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Toch jammer om te lezen dat er wederom een bug in zit voor een hoop mensen, die in vrijwel elke iOS update terug komt: batterij drainage.

  Zo jammer dat Apple hier niet op anticipeert, je zou zeggen dat zo’n grote multinational zou moeten leren van zijn fouten uit het verleden.

  Maar kennelijk blijft Apple hier gewoon mee weg komen.

  Beter om in 1 jaar de iOS te ontwikkelen, en daarna 1 jaar grondig te testen op alle producten die de update krijgen, om ze eerst glad te strijken alvorens de update wordt uitgebracht.

  Snap ook niet zo goed de “drang” van Apple om per se elk jaar met een iOS update te komen, zeker niet als je de huidige iOS eindelijk goed werkend hebt.

  Dit is dan ook exact de reden dat ik voorlopig op iOS 10 blijf;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Alles loopt awesome! Tot nu toe toch:P

 • Profielfoto
  SKB

  iOS 11 is erg onstabiel op mijn iphone 7.
  Alles al een keer compleet gewist, maar nog steeds niet stabiel.
  Soms harde vastlopers. Harde reset nodig.
  Notificaties niet in lockscreen. Compleet blanco
  Soms werken de controls van bijgeleverde earpods niet.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Toch jammer om te lezen dat er wederom een bug in zit voor een hoop mensen, die in vrijwel elke iOS update terug komt: batterij drainage.

  Na een upgrade gaat het OS van alles herindexeren en zo, dat kan best even duren en best wat batterij opzuigen. Maar na hooguit een dag of twee is het klaar en is je batterij weer super.

  Dus, naast deze zaken, is het eigenlijk een echt probleem?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Maar Raymon , waarom zo’n stom woord als “awesome” gebruiken

  Raymon heeft The LEGO Movie gekeken, dan kan je niet anders meer!

  Overigens heb ik de beta’s gedraaid op de 6 en 7 en zit nu uiteraard op de GM, waardoor ik het indexeer-verhaal al een tijd geleden heb gehad. Verder kan ik maar een ding zeggen; Good job Vetruvius, EVERYTHING IS AWESOME!!!!

 • Profielfoto
  Edwin

  @koekiewous: ik draai iOS 11 op mijn 6s Plus, en ik merk niet dat deze langzamer of sneller is geworden dan met iOS 10. Voor de snelheid hoef je het in dit geval dus niet te laten!

 • Profielfoto
  Ce

  Ondanks een harde reset (heb een 7 plus) en helemaal opnieuw beginnen loop ik tegen de volgende problemen aan: camera loopt vast na 3 of 4 foto’s achter elkaar. De app Store is tergend langzaam. Een app installeren duurt meestal tussen de 1 en 2 minuten, soms zelfs 5 minuten (WiFi en 4G werken prima). Grafische haperingen. Siri start correct met een stemcommando maar “hoort” de vraag vervolgens iets te vaak niet (onder OS 10 geen probleem mee gehad). Kortom, ik zit er aan te denken om weer terug te gaan naar 10 nu het nog kan.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  @alvani Ik heb nog maar 20MB geheugen op mijn iP6+ Wat een drama die Photos applicaties op macOS en iOS elke keer maar weer!

  Maar gezien de reviews over iOS 11 wacht ik voorlopig nog maar even af!

 • Profielfoto
  jebman

  te veel apps die niet compatible zijn.
  Exchange probleem is echt een dingetje voor mijn mail en laatste update naar 10.3 heeft batterij op mijn SE net het duwtje gegeven dat ik niet meer het einde van de dag haal zonder powerbank.
  Begon er net weer aan te wennen dat ik die thuis kon laten.

 • Profielfoto
  Maarten

  Sinds de update gaat de batterij op mijn iPhone 7 veel sneller leeg. Instagram loopt steeds vast. Bluetooth gaat niet volledig uit zonder de instellingen in te duiken. En dan om het nog erger te maken forcetouch aan de linker zijde van het scherm brengt je niet meer naar de multitaskwindow

 • Profielfoto
  penseel

  Elke verandering is nog geen verbetering.

 • Profielfoto
  frans01

  Weet niet hoe t heet meer t up-swipe menu is minder intiutief.
  Moet nu goed kijken voordat ik de juiste knoppen vind

 • Profielfoto
  morwatz

  midas 20 uur geleden
  Merk echt totaal
  Geen verschil, alles lijkt wat dikker en t plaatje v t rekenmachine is lelijk

  Zo zie je maar weer, ik vind de rekenmachine mooier geworden.
  Zoveel mensen, zoveel…..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Alles loopt tot nu toe prima. Ik heb iOS 11 direct geïnstalleerd en het lijkt alsof veel dingen sneller gaan. Het nieuwe bedieningspaneel is erg handig. Niet echt fraai uitgevoerd, maar werkt uitstekend. Paar knoppen aan toegevoegd. Veel subtiele veranderingen aan icoontjes. Toch wel weer leuk. Beetje speels, bijv. ook de rekenmachine. Apple denkt wél een beetje dat we allemaal bijziend zijn of zo…grote koppen die ze gebruiken bij verschillende apps. Dat vind ik minder mooi, ook qua lettertype. Batterijverbruik is niet veranderd. Daar heb ik trouwens nooit last van; bij geen enkele iOS. Misschien denken mensen dat soms, omdat ze gewoon alles uitproberen en hun iPhone/iPad dan veel meer gebruiken dan normaal. Ik gebruik mijn iPhone 7 Plus altijd erg veel en kan bij zeer intensief gebruik (met bijv. veel Facebook – dat slurpt!) de batterij zeker 15 uur gebruiken en anders ca. 18-20 uur.

 • Profielfoto
  Joid

  Goede update voor mijn 6S. Ik ervaar totaal geen problemen en die toevoegingen aan bijv. notities en het bedieningspaneel vind ik echt een geweldig.

  Grappig trouwens altijd dat mensen, wanneer ze enige problemen ervaren, dit dan als een algemene en permanente waarheid bestempelen.

  Zo jammer dat Apple hier niet op anticipeert, je zou zeggen dat zo’n grote multinational zou moeten leren van zijn fouten uit het verleden.

  Maar kennelijk blijft Apple hier gewoon mee weg komen.

  En dan vervolgens een advies de wereld in werpen waar ze dan 5 minuten over hebben nagedacht. Onbegrijpelijk dat Apple daar niet over heeft nagedacht en niks mee doet.

  Blijkbaar is klagen makkelijker dan zelf op onderzoek gaan.

  Gelukkig doen anderen dat dan:

  Na een upgrade gaat het OS van alles herindexeren en zo, dat kan best even duren en best wat batterij opzuigen. Maar na hooguit een dag of twee is het klaar en is je batterij weer super.

  Mijn batterij werkt inderdaad nu echt beter. Beter dan met iOS 10.

 • Profielfoto
  Joid

  Oh, nog een tip: ervaar je problemen, of wil je problemen voorkomen: update je iPhone of iPad via iTunes op je computer en niet via het apparaat zelf.

  Dit ligt niet aan het feit dat het systeem niet werkt. Dit komt door die cheap ass Ziggo/KPN/andere meuk ‘routers’ die je thuis hebt staan.

 • Profielfoto
  Bob

  Na update van mn iPhone 6 kan ik niet meer mijn bedieningspaneel op mn toegangsscherm krijgen. Er is ook geen mogelijkheid in instellingen – bedieningspaneel om het aan of uit te zetten. Alleen Toegang vanuit Apps is te selecteren.
  Verder , vooral op de iPad is het niet verkeerd

 • Profielfoto
  McJohn

  De batterij van mijn iPad Air 2 is ook vlugger leeg dan ik in ios10 gewend was

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @steveb, dat is overduidelijk hetzelfde als optie 3.

  @m4v3r1ck, ik weet dat wanneer je iCloud-fotobibliotheek ingeschakeld hebt, er sowieso nog wat geheugen gereserveerd blijft op je iPhone zelf. Zo is in de Foto’s-app offline een thumbnail van elke foto te zien. Wanneer je op een foto tapt komt deze in zeer slechte resolutie tevoorschijn. Ikzelf heb ongeveer 60GB (zo’n 10000 fragmenten) aan beeldmateriaal op iCloud staan, toch neemt de Foto’s-app op mijn iPhone 7 Plus 1,79 GB in, ik veronderstel voor dat groot aantal thumbnails.

  @mowat, ga jij je gelijk even aansluiten bij bondtegenleenwoorden.nl

  @pangenet, even afspraakje plannen met loodgieter;-)

 • Profielfoto
  Martin67

  De bediening van de nieuwe mediaplayer is even wennen. Verder vind ik dat mijn iPhone SE en iPad Air 2, sneller zijn geworden. Batterij ook geen bijzonderheden.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Met afstand (voor mij) het meest irritante is die nieuwe puber-mietjes-Siri stemmetjes.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Wat een idiote vraagstelling trouwens. Of alles is awesome of je loopt regelmatig tegen bugs aan n

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Ik ben tevreden van mijn galaxy s8 +

  Mazzelaar. Jij hebt nooit ‘last’ van updates.:cool:

  Hier een iPhone 6; ik heb het idee dat de update het beeld helderder en scherper heeft gemaakt. Ik zie leuke kleine verandering in de UI. Verder loopt het prima, en merk ik geen verschil met iOS 10.

 • Profielfoto
  jassie

  Ik mis het van rechts naar links swiped voor multitasking. Ideaal om even snel een iMessage te sturen terwijl je tv/youtube/website/etc aan het gebruiken bent. nu moet je van onder naar boven swiped, vervolgens de app kiezen en slepen. 3 handelingen meer. Ook blijft hij nu óf over je huidige app heen staan, of permanent ernaast en minder makkelijk te sluiten.
  Vind dit een achteruitgang op de iPad

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @jassie, op mijn iPad Pro 12,9” (2de generatie) werkt deze feature nog gewoon?!

 • Profielfoto
  ajschot

  ZO traag!! op iPhone 6 en iPad Air 2
  Vooral het starten en afsluiten van Apps, steeds druk ik ergens omdat ik denk dat er een menu open staat maar dan is het gewoon traag en dan start hij de app waar ik drukte. Daarnaast lijkt het scherm te gevoelig nu waardoor hij wel erg snel op aanrakingen reageert. Tot nu toe ben ik er niet blij mee.

 • Profielfoto
  Gfive

  Settings -> General -> Accessibility -> Reduce Motion : Turn to ON

  Dit scheelt veel batterij en Motion effect is cool maar zonder kan ook….

 • Profielfoto
  Gfive

  En heel erg vaak help het volgende:
  Settings -> General -> Reset -> Reset all settings (Nee niet de content)

 • Profielfoto
  Ketaru

  Sommige apps starten wat trager op en mijn accu doet het ook niet meer zo goed. Ik heb mijn iPhone 6s in een battery case steken. Sinds de update eindig ik de dag meestal op 30 à 40% accu op de iPhone, de case is helemaal leeg dan. Vroeger was mijn case pas leeg als ik eens een dag de iPhone intensief gebruik.

 • Profielfoto
  draugminaion

  Als er een optie tussen de eerste en tweede zou zijn zou ik daar op stemmen.
  Awesome is overdreven, bugs en ongemakken ben ik nog niet tegen gekomen.

 • Profielfoto
  jassie

  @jassie, op mijn iPad Pro 12,9” (2de generatie) werkt deze feature nog gewoon?!

  Nou mij lukt dat niet meer hoor. Ook in de settings staat nu voor multitasking “swipe up …”. Links en rechts vegen is alleen nog maar voor complete scherm (app) switchen volgens mij.

 • Profielfoto
  AT024

  Hoe je kan nou alles awesome vinden? Zit vol met bugs.

 • Profielfoto
  imacbrielle

  op mijn iPhone 5s is de batterij sneller leeg met ios 11

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Echt ongelooflijk dat zoveel mensen bugs ervaren. Ik heb nog niks kunnen ontdekken en gebruik toch zeker 30 verschillende apps of meer per dag. Ook batterij geen verandering gemerkt. Of schrijven de mensen waar alles ‘awesome’ gaat hier geen reactie?!

 • Profielfoto
  Gnomity

  iOS 11 draait lekker op mijn iPhone 6 en iPad air 2. Ben nog geen problemen tegen gekomen en ik gebruik beide apparaten met grote regelmaat.

 • Profielfoto
  Airheart

  Ik kan wifi en bluetooth gewoon vanuit het bedieningspaneel uitzetten met de vliegtuigmodus. In de beta-versie ging dat een tijdje niet.
  Ik kan trouwens de Nederlandse Siri vrouwenstem alleen horen bij de instellingen, maar niet bij het gebruiken ervan. Dan is het weer de mannen-stem.

 • Profielfoto
  --help

  Het is echt vreselijk, nooit zo een slechte release gehad. Met IOS 10.3.3 geen gezeur, nu crashen apps, hangen apps, reboot de iphone, etc. Downgraden net geprobeerd maar niet gelukt. Wat een rampen release, zou bijna dat ding het raam uit gooien, terwijl ik nooit eerder problemen heb gehad!

 • Profielfoto
  Q-collective

  Het is echt vreselijk, nooit zo een slechte release gehad. Met IOS 10.3.3 geen gezeur, nu crashen apps, hangen apps, reboot de iphone, etc. Downgraden net geprobeerd maar niet gelukt. Wat een rampen release, zou bijna dat ding het raam uit gooien, terwijl ik nooit eerder problemen heb gehad!

  Doe even een herstel en zet een backup terug. Komt het dan nog steeds voor, doe dan een schoon herstel.

 • Profielfoto
  --help

  Q-collective
  Doe even een herstel en zet een backup terug. Komt het dan nog steeds voor, doe dan een schoon herstel.

  Dat heb ik gedaan, hopen dat het nu beter is. Ik heb altijd de eerste release overgeslagen, nu weet ik weer waarom. Bijna net zo slecht als een Android toestel was het!:P

 • Profielfoto
  .Robin

  Het is echt vreselijk, nooit zo een slechte release gehad. Met IOS 10.3.3 geen gezeur, nu crashen apps, hangen apps, reboot de iphone, etc. Downgraden net geprobeerd maar niet gelukt. Wat een rampen release, zou bijna dat ding het raam uit gooien, terwijl ik nooit eerder problemen heb gehad!

  Ik kan me hier bij aansluiten. Het is een drama dat nieuwe iOS. Heb ook al een schone install gedaan, maar het wordt er niks beter op. De kwaliteitscontrole van Apple is echt om te janken, ik kan er echt niet meer tegen. Heel cliche misschien, maar Ome Jobs had dit nooit goed gevonden en geaccepteerd.

  De nieuwe UI in veel apps met de dikke fonts e.d. slaan ook als een tang op een varken, ik heb nog nooit zoveel ongebruikte whitespace gehad…:(

  Het lijkt er voor mij op dat m’n laatste iDevice dus ook gaat verdwijnen (iPhone 7). Ik ben wel een beetje klaar met Apple, elke ronde worden de iPhones, iPads, Macs duurder… Maar ze doen niks extra voor de premium prijs.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Geen probleem hier in huis, twee iPhones en twee iPads. Enorme verbetering bij de iPad vind ik.

 • Profielfoto
  jeffp

  iPhone SE gebruiker hier. Ik heb nog nooit zo’n slechte update meegemaakt. Apps lopen om de haverklap vast (vb: whatsapp is meestal niet te openen vanuit een notificatie want dan crasht de app), mijn telefoon valt elke dag wel een keer uit, apps die haperen en de batterijprestatie is echt om te janken. Al deze problemen had ik voor de update niet. Ik vertik het op die nieuwe toestellen van Apple over te stappen. Veel te groot, veel te duur (voor wat je krijgt).

  Ik ben inmiddels écht op zoek naar een alternatief voor Apple. Bestaat er een smartphone die op android draait en even groot is als de iPhone SE?

 • Profielfoto
  mowat

  Er bestond vroeger een gebruikershandleiding in het Nederlands voor bv. de iPhone 7 plus met iOS10 en de iPad mini 4 met iOS 9 , maar tot nu toe heb ik nog nergens een handleiding kunnen vinden voor de iPhone 8 plus met iOS 11.
  Of weet iemand waar die kan gevonden worden ?

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Mis de WishList in de AppStore.
  Die is in één keer LosPlijtos!
  Als ik dat had geweten, had ik mijn app-wensenlijste even ergens veiliggesteld!
  Snap ook niet waarom Apple die heeft verwijderd. Was in mijn ogen alleen maar positief voor de verkoop van apps!
  (n)

 • Profielfoto
  Ce

  Herkent iemand de volgende Siri bug? Na het roepen van “hey Siri” krijg ik binnen een seconde de melding “tik om te wijzigen” terwijl ik iets aan het roepen ben. Siri registreert op dat moment helemaal niets. Volstrekt onbruikbaar geworden.

 • Profielfoto
  henq

  ik zie steeds een zwarte flits als ik van app wissel. en de app refresht zodra ie naar voren wordt gehaald. bujv. safari irritant. (5se)

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Goede update voor mijn 6S. Ik ervaar totaal geen problemen en die toevoegingen aan bijv. notities en het bedieningspaneel vind ik echt een geweldig.

  Grappig trouwens altijd dat mensen, wanneer ze enige problemen ervaren, dit dan als een algemene en permanente waarheid bestempelen.

  Zo jammer dat Apple hier niet op anticipeert, je zou zeggen dat zo’n grote multinational zou moeten leren van zijn fouten uit het verleden.

  Maar kennelijk blijft Apple hier gewoon mee weg komen.

  En dan vervolgens een advies de wereld in werpen waar ze dan 5 minuten over hebben nagedacht. Onbegrijpelijk dat Apple daar niet over heeft nagedacht en niks mee doet.

  Blijkbaar is klagen makkelijker dan zelf op onderzoek gaan.

  Gelukkig doen anderen dat dan:

  Na een upgrade gaat het OS van alles herindexeren en zo, dat kan best even duren en best wat batterij opzuigen. Maar na hooguit een dag of twee is het klaar en is je batterij weer super.

  Mijn batterij werkt inderdaad nu echt beter. Beter dan met iOS 10.

  Geschiedenis heeft geleerd dat dit vaker is voorgekomen, in vrijwel elke upgrade die is verschenen, en ook weer opgelost met een update die enkele weken later voor de oudere apparaten wordt uitgebracht.

  Dus nee ik heb er niet 5 minuten over nagedacht zoals jij suggereert, het is iets wat me al jaren opvalt, en ik vind dat je dat rustig kan/mag melden;-)

  Leuk dat je ook nog een tip mee geeft om via iTunes te upgraden, dat heb ik altijd gedaan, totdat we op iOS 10 zaten, en iTunes volledig vast sloeg, ondanks dat de laatste versie geïnstalleerd was. Heb hem toen maar over the air geïnstalleerd.

  Update verliep vlekkeloos (iOS 10.3.2), maar ik heb dan ook niet de door jou bestempelde “meuk” staan, 2 x AE en 1x TC laatste model hier:lol:

  Jij bent er blijkbaar erg tevreden mee, en dat is fijn voor jou, maar jouw waarheid is ook maar jouw waarheid;-)

 • Profielfoto
  mribtr

  Ik sluit mij volledig aan wat sommigen al benoemd hebben. Sinds gisteren is mijn iphone 7 een stuk shit geworden na de update naar ios 11. Tel loopt continue vast, apps crashen continue, muziekregelaar niet te gebruiken vanuit homescreen, luidspreker welke het niet doet, tel bevriest ook uit het niets, batt welke abnormaal snel leeg is, volume belsignaal niet te regelen ( moet weer vanuit menu gedaan worden ). Downgrade geprobeerd uit te voeren maar krijg daar de foutmelding van 5403/5303 een van die twee… apple gebeld en moest het maar op andere laptop proberen uit te voeren… gedaan maar zelfde foutmelding. De apple medewerker vond het ooo zoo vervelend dat mijn iphone 7 zulke mankementen vertoont na de update want die van hem functioneert ‘super geweldig’ wat een bullshit. Heeft iemand zijn iphone 7 wel kunnen downgraden?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Oh, nog een tip: ervaar je problemen, of wil je problemen voorkomen: update je iPhone of iPad via iTunes op je computer en niet via het apparaat zelf.

  Dit ligt niet aan het feit dat het systeem niet werkt. Dit komt door die cheap ass Ziggo/KPN/andere meuk ‘routers’ die je thuis hebt staan.

  LOL wie heeft je wijsgemaakt dat routers daar invloed op hebben? ?

 • Profielfoto
  Zwietjes

  Ce op 25 september 2017
  Herkent iemand de volgende Siri bug? Na het roepen van “hey Siri” krijg ik binnen een seconde de melding “tik om te wijzigen” terwijl ik iets aan het roepen ben. Siri registreert op dat moment helemaal niets. Volstrekt onbruikbaar geworden.

  Precies hetzelfde…erg irritant…zelfs in 11.0.1 nog issue!

 • Profielfoto
  Airheart

  Heb nu ontdekt dat als je uit de vliegtuigmodus gaat je altijd terug gaat naar de wifi, bluetooth, en mobiel activiteit die je in instellingen opgeeft. Toch een handige verbetering dacht ik.