Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2017

Waze integreert Spotify in zijn interface

Zes maanden na Android is het de beurt aan de iOS-app Waze om Spotify te integreren. In de navigatie-app verschijnt het Spotify-icoon (als je de app van de streamingdienst hebt geïnstalleerd) met een eenvoudige interface voor bediening tijdens het rijden.

Na een tik op het Spotify-icoon toont Waze de huidige playlists, knoppen voor snelle bediening en de volgende nummers. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om tijdens het rijden naar nummers of playlists te zoeken.

Uitrol in komende weken

Spotify is niet alleen in Waze geïntegreerd, maar ook vice-versa. Dat houdt in dat je snel tussen de twee apps kunt wisselen. Als je niet aan het rijden bent, kun je vanuit Waze direct de Spotify-app openen om een nieuwe playlist of track te selecteren. In de Spotify-app is dan een balk zichtbaar met de laatste route-informatie. Door op die balk te drukken, schakel je weer terug naar de navigatie-app.

Klik/tap voor groter.

Nu alvast activeren

Waze rolt ondersteuning voor Spotify de komende weken naar alle iOS-gebruikers uit. Op Android werkt het al sinds maart 2017. Als je de laatste updates van beide apps hebt geïnstalleerd, start het de komende weken vanzelf met werken. Mocht dat niet het geval zijn, check dan in de Spotify-app onder BibliotheekInstellingen (tandwiel bovenaan) → Sociaal of de integratie is ingeschakeld. Bij Spotify Premium-gebruikers zou dit standaard aan moeten staan.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waze integreert Spotify in zijn interface
Sluiten