Waze integreert Spotify in zijn interface

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Zes maanden na Android is het de beurt aan de iOS-app Waze om Spotify te integreren. In de navigatie-app verschijnt het Spotify-icoon (als je de app van de streamingdienst hebt ge√Įnstalleerd) met een eenvoudige interface voor bediening tijdens het rijden.

Na een tik op het Spotify-icoon toont Waze de huidige playlists, knoppen voor snelle bediening en de volgende nummers. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om tijdens het rijden naar nummers of playlists te zoeken.

Uitrol in komende weken

Spotify¬†is niet alleen in Waze ge√Įntegreerd, maar ook vice-versa. Dat houdt in dat je snel tussen de twee apps kunt wisselen. Als je niet aan het rijden bent, kun je vanuit Waze direct de Spotify-app openen om een nieuwe playlist of track te selecteren. In de Spotify-app is dan een balk zichtbaar met de laatste route-informatie. Door op die balk te drukken, schakel je weer terug naar de navigatie-app.

spotify in waze
Klik/tap voor groter.

Nu alvast activeren

Waze¬†rolt ondersteuning voor Spotify de komende weken naar alle iOS-gebruikers uit. Op Android werkt het al sinds maart 2017. Als¬†je de laatste updates van beide¬†apps¬†hebt ge√Įnstalleerd, start het de komende weken vanzelf met werken. Mocht dat niet het geval zijn, check dan in de Spotify-app onder Bibliotheek ‚Üí Instellingen (tandwiel bovenaan) ‚Üí Sociaal¬†of de integratie is ingeschakeld. Bij Spotify Premium-gebruikers zou dit standaard aan moeten staan.

spot waze 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Wat een reclame-troep rondom de tekst, niet normaal meer! Snel weer terug naar iOS.

 • Profielfoto
  TeeJay

  Nice:)

 • Profielfoto
  Djinns

  De meerwaarde ontgaat me volledig, maar soit. Veel liever zou ik Waze op CarPlay zien.