Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 september 2017

Nieuw in watchOS 4: autonome muziek-app en automatische synchronisatie

De Apple Watch wordt steeds krachtiger en minder afhankelijk van de iPhone. Dat is ook te merken aan de muziek-app van watchOS 4. Deze werkt nu volledig autonoom zonder de iPhone. Muziek wordt dagelijks automatisch gesynchroniseerd bij het laden.

Dit is tevens de enige optie voor het afspelen van muziek. Nummers vanaf de iPhone streamen is in watchOS 4 onmogelijk. Playlists kunnen wel gesynchroniseerd worden via de Watch-app op iOS. Zo werkt het:

Muziek synchroniseren met Apple Watch

Als je een Apple Music-abonnement hebt, staan de playlists: Chill Mix, Nieuwe muziek-mix, favorietenmix en grijsgedraaid al klaar. Deze worden steeds wanneer je Apple Watch aan de lader hangt bijgewerkt. Zelf nieuwe playlists of albums kan via de Apple Watch-app van iOS 11, ga naar Mijn WatchMuziekVoeg muziek toe. Je kunt maximaal 2GB aan muziek op de Apple Watch zetten. Hier geef je ook aan of de door Apple Music gemaakte mixen gesynchroniseerd moeten worden.

Klik/tap voor groter.

Muziek van iPhone makkelijk bedienen

De werking van de Muziek-app van watchOS 4 is verder ongewijzigd, behalve dat je niet stevig meer kunt drukken om de bibliotheek van de iPhone te gebruiken. In de nieuwste watchOS-versie is wel een handige nieuwe functie toegevoegd. Zodra je muziek, video of een podcast op je iPhone start, verschijnt op de Apple Watch meteen een glance voor directe controle. Dit werkt ook met externe apps zoals Spotify en Overcast.

De Muziek-app van watchOS 4 en directe controle voor muziek vanaf iPhone (meest rechts) – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nieuw in watchOS 4: autonome muziek-app en automatische synchronisatie
Sluiten