Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 september 2017

VMware Fusion 10 is overzichtelijker en klaar voor APFS

Er is een nieuwe macOS-versie uit, dus komen ontwikkelaars van virtualisatiesoftware met hun jaarlijkse updates. VMware deed het vorig jaar rustig aan met een kleine, gratis update, maar komt dit jaar met een grote release, namelijk VMware Fusion 10 voor Mac.

Het meest opvallende aan VMware Fusion 10 is de vernieuwde interface. Daarnaast is er nu ondersteuning voor het nieuwe Apple File System (APFS) en de Touch Bar van de MacBook Pro.

Vernieuwde interface met tabbladen en meer

De nieuwe interface moet het werken met meerdere virtuele machines een stuk overzichtelijker maken. Er zijn nu tabbladen die voorkomen dat een lappendeken vensters ontstaat. Ook toont de bibliotheek met al je virtuele machines nu velden met het IP- en MAC-adres van een virtuele machine. Die zijn direct te kopiëren en plakken.

Verschillende virtuele machines in tabbladen – Klik/tap voor groter.

Touch Bar, Metal en APFS

Bezitters van een MacBook Pro zullen ondersteuning voor de Touch Bar waarden. Je kunt met de Touch Bar snel tussen virtuele machines schakelen, maar ook acties als een screenshot maken of volledig scherm inschakelen. De virtualisatiesoftware is ook klaar voor het Apple File System (APFS). Dat wil zeggen dat virtuele macOS-machines met APFS als bestandssysteem aangemaakt kunnen worden. De volgende Fall Update van Windows 10 en de Linux-distributies Ubuntu 17.04 en Fedora 26 worden ook ondersteund.

De software gebruikt als grafische motor ondersteunt nu Metal API van Apple. Dit moet de prestaties verbeteren, terwijl het stroomverbruik wordt verminderd. Gaming en grote grafische software in virtuele machines moeten hier duidelijk van profiteren.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe functies voor professionals

Voor ontwikkelaars en professionals is er VMware Fusion 10 Pro. Deze duurdere versie van de software biedt een aantal extra’s, zoals een volledige REST API voor het aanmaken, bewerken en verwijderen van virtuele machines en geavanceerde netwerkmogelijkheden. Je kunt verschillende virtuele netwerkkaarten aanmaken en die beperkte bandbreedte geven, maar ook packet loss en hoge latency simuleren.

Klik/tap voor groter.

De prijzen voor Fusion 10 zijn € 88,96 voor een nieuwe licentie, of 54,95 euro voor een upgrade vanaf Fusion 7 of hoger. Fusion 10 Pro wordt verkocht voor € 176,95 of als upgrade voor € 131,95. Upgraden is niet verplicht, want VMware Fusion 8.5 functioneert ook probleemloos onder High Sierra. Je mist dan wel de hierboven genoemde functies en kunt geen virtuele machines met APFS aanmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VMware Fusion 10 is overzichtelijker en klaar voor APFS
Sluiten