‘Video toont voor het eerst werkende iPhone 8’

22 reacties

We weten inmiddels via verschillende techreporters en getoonde video’s vrij veel van de iPhone 8. Hij heeft een randloos scherm en een irisscanner en zou minstens 64GB aan opslagruimte hebben. Ook foto’s van dummy-modellen zijn al verschenen. Nu is er voor het eerst een video van een werkend model gedeeld.

De video van de vermeende iPhone 8 is gedeeld op Reddit. In de beelden is te zien dat de iPhone veel overeenkomsten vertoont met wat al eerder verteld is.

Video iPhone 8

De video toont inderdaad een telefoon met een display dat vrijwel geen bezels heeft. Ook zien we inderdaad geen vingerafdrukscanner: die zou Apple naar verluidt vervangen voor het nieuwe Face ID, hoewel het ook mogelijk is dat hij aan de achterkant zit. De gebruiker laat voor de rest niet veel zien van de iPhone: hij swipet in de video naar rechts en opent vervolgens de app van het Chinese Weibo.

De hierboven getoonde video moeten we uiteraard met een flinke korrel zout nemen. Hij is ten eerste niet bepaald scherp te noemen. Sterker nog, de video is zo slecht dat het erg moeilijk is om te zien of het scherm wel echt randloos is. Rondom het scherm is het daarvoor eigenlijk te donker. Bovendien komt dit filmpje niet van een bekende bron.

Desondanks zou dit best de nieuwe iPhone 8/iPhone X kunnen zijn. Op 12 september weten we er in ieder geval meer over. De levering van de nieuwe iPhone zou op 22 september beginnen en het instapmodel kost naar verluidt 999 dollar.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik was net bezig er aan te wennen dat dat waarschijnlijk idioot dure ding iphone X ging heten. Nu is het weer iphone 8 ? Morgen iphone pro ? Ik stel voor dat in artikelen over dit ding tot 12 september ‘ iphone ..’ genoemd wordt.

  Verder… wat is er te zien ? een blurry video in portret stand. En dat inhammetje boven in. WOW. De nieuwswaarde is voor mij even relevant en inhoudelijk als de nieuwe haarcoupe van Mathijs van Nieuwskerk. Gewoon skippen en wachten tot 12 september 2017

 • Profielfoto
  alli232343

  Het is fake. De animatie voor het inzoomen op de app klopt niet.

 • Profielfoto
  Bas Jansen

  Flinke korrel zout. Ik geloof nog steeds niet in het donkere vlak bovenin, verwacht eerder (met name vanwege mogelijke oled) dat zowel links als rechts van de hap zwart worden zodat het 1 balk met info lijkt. Overigens zie je door het logo rechtsboven dat de video bewust geblurred is….

 • Profielfoto
  rdesign

  Aan die touch-lag van 21 seconden te zien lijkt het mij dat het hier om een Android toestel gaat…:grin:

 • Profielfoto
  MEEUW

  Waarom word hier aandacht aan besteed ? Zodat er meer advertentie inkomsten komen ?
  Aandacht vragen om niets. Ieder kind van 3 zou dit niet geloven.
  2017 hoe moeilijk is het om beetje scherp beeld te krijgen… ?

 • Profielfoto
  Moi

  hoe moeilijk is het om beetje scherp beeld te krijgen… ?

  Mijn gedachten ook!

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @alli232343, inderdaad, de apps op de achtergrond vliegen in iOS 11 niet meer weg, die blijven gedurende de animatie op hun plaats.

 • Profielfoto
  steveb

  de publicatie niet waard

 • Profielfoto
  xaddict

  Vreemd. Iconen zoomen in en naar rechts. Hele video blurt ipv slechts het scherm, maps icoon en camera icoon lijken fout te zijn.

 • Profielfoto
  Soepie

  Sowieso vreemd om netwerk en wifi rechts boven te vinden ipv links. Dat is al jaren links bij Apple

 • Profielfoto
  Spinozo

  Direct eentje besteld. Dank voor de tip OMT

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  maps icoon en camera icoon lijken fout te zijn.

  De Camera- en Kaarten-icoontjes zijn in één van de vorige beta’s opnieuw ontworpen, die icoontjes uit de video komen gewoon overeen met de icoontjes uit de laatste beta van iOS 11.

  Sowieso vreemd om netwerk en wifi rechts boven te vinden ipv links. Dat is al jaren links bij Apple

  Inderdaad, maar onlangs is uit de HomePod-firmware gebleken dat dit zal veranderen. Zoals je op de foto kan zien zal de tijd linksboven getoond worden, de overige symbooltjes komen rechtsboven.
  Deze foto komt trouwens van Benjamin Geskin

  Afgezien van de verkeerde animatie bij het openen van een app, waarbij de achtergrond-icoontjes uit het scherm verdwijnen, denk ik dit al bij al best nog wel echt kan zijn hoor!

 • Profielfoto
  Chytin

  Dit is gewoon een iOS skin op een Android toestel. Gelooft serieus iemand op de wereld dat de nieuwste iPhone zo mega traag zou zijn? Mijn iPhone 7 Plus opent apps een stuk sneller.

 • Profielfoto
  MacRay

  Als er inderaad een hap uit het scherm boven is is dat super lelijk.

 • Profielfoto
  sanderman

  Vreemd. Iconen zoomen in en naar rechts. Hele video blurt ipv slechts het scherm, maps icoon en camera icoon lijken fout te zijn.

  Nou, de hele video is softwarematig geblurd op het moment dat die chinese chatapp wordt geopend, zodat de (contact)gegevens van de gebruiker onleesbaar zijn. De gebruiker en iphone zou anders vrij snel te traceren zijn.

  Zoals Barika aangeeft: alleen de verkeerde animatie is moeilijk te plaatsen. Al met al is er nog best een kans dat dit klopt…

 • Profielfoto
  wacon

  OMT hou het hoofd koel en wordt geen site als zovele andere, met ‘non-news’.

  Gewoon de zoveelste nieuwe smartphone welke geïntroduceerd gaat worden. Leuk en handig voor velen, misschien voor mijzelf ook wel.

  Om daar nu elke dag zowat iets over te posten… Zeker zo’n vage wellicht bewust onscherpe video om alle sites op tilt te laten slaan

 • Profielfoto
  BelegenBelg

  Ik heb hier ook nog een aantal filmbeelden van ufo’s liggen die even scherp en geloofwaardig zijn.
  :confused:

 • Profielfoto
  SvS

  ‘Sinterklaas’ Cook komt over 1 week met z’n keynote en dat houdt de gemoederen bezig;-) Niet eerder ga ik oordelen over de iPhone 8 of X of Pro of hoe het ook moge gaan heten.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Heb al gehoord dat deze video niet echt zou zijn omdat er een paar verhoudingen niet zouden kloppen. Maar kan ook verkeerd zijn natuurlijk.

  Intussen zou mijn eerdere veronderstelling ook blijken te kloppen dat die speciale iPhone de iPhone Edition zou heten. (Of het Anniversary of X anniversary gaat zijn laat ik in het midden). Maar sowieso dus iPhone edition. De anderen gaan gewoon iPhone 8 heten en ze gaan de 7S overslaan.

  Je moet ook bedenken, een iPhone 7S en 8 op hetzelfde moment loslaten op het publiek is helemaal niet goed. Mensen gaan nooit een “lager” product willen kopen. Maar dat heb ik al enkele posts geleden gezegd.

  Op 12 September weten we het:-)

 • Profielfoto
  Danner001

  Duidelijk nep: Bij de bolletjes onderaan het scherm (ter indicatie op welke pagina je zit) is de meest linkse altijd het Siri suggestions/Widgets scherm. In deze video is het eerste scherm met apps het meest linkse bolletje.

 • Profielfoto
  Ross

  Er horen 8 rijen met apps te zijn bij de nieuwe. Deze heeft er 7 en daarmee fake.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Chytin, beetje naïef, niet? Zo’n prototypes draaien doorgaans software die nog steeds in ontwikkeling is…

  @sanderman, welja, die animatie komt recht uit iOS 10. Het zou prima nep kunnen zijn, maar ik vraag me af wie in godsnaam een Android-skin maakt waarbij:
  -De icoontjes zoals de tijd, netwerksterkte, Wi-Fi-sterkte en de batterijstatus nauwkeurig wordt getoond op de locatie die volgens de geruchten klopt.
  -De app-icoontjes zoals de Camera-, Kaarten-, en ~zelfs~ Herinneringen-icoontjes perfect zijn nagemaakt zoals in de nieuwste beta van iOS 11.

  @Danner001, heb ik ook gemerkt, dit kan altijd wat te maken hebben met beta-software of mogelijk gewoon een bewuste zet voor de iPhone Edition, 9/10 van deze video’s zijn zo nep als het maar kan, maar deze heeft toch wel een aantal details die je niet zou verwachten perfect.

  @Ross, ik weet niet waar jij die geruchten haalt, maar gerespecteerde informanten zoals Benjamin Geskin & Rambo zijn er van overtuigd dat het verticaal 7 rijen gaan worden.

  Zaken zoals een geïnstalleerde simkaart doen wel argwaan wekken. Dit dan ook nog eens in combinatie met optimaal 2G- en Wi-Fi-netwerk én een volledig opgeladen batterij is toch wel te veel van het goede.