Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2017
Leestijd: 2 minuten

Vertraging: Apple Pay Cash komt pas in de herfst naar iOS 11

iOS 11 is vanaf vanavond beschikbaar, maar bevat niet alle functies die Apple aanvankelijk aangekondigd had. De uitrol van Apple Pay Cash loopt vertraging op. De dienst die gebruikers onderling betalingen laat doen via Apple Pay, komt pas in de herfst.

De oorzaak van de vertraging is niet bekend, maar wellicht loopt de samenwerking met Visa stroef. Iedere Apple Pay Cash-gebruiker krijgt namelijk een Visa Cash-kaart voor het ontvangen van betalingen.

Apple Pay Cash via Berichten-app of Siri

Door het mogelijk maken van betalingen tussen gebruikers onderling, is Apple Pay een volwaardige concurrent voor PayPal of het in de VS populaire Venmo geworden. Apple Pay Cash werkt direct vanuit de Berichten-app, waar een eigen Apple Pay-app zal verschijnen. Natuurlijk luistert Siri ook naar de opdracht om geld naar een contactpersoon over te maken. De enige beperking is dat zowel verzender als ontvanger een iOS-apparaat moeten hebben. Apple rekent geen kosten voor betalingen tussen gebruikers.

Klik/tap voor groter.

Hoewel Apple Pay al in 21 landen werkt, kunnen alleen Amerikaanse gebruikers onderling geld naar elkaar sturen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de beschikbaarheid van de prepaid cash-kaart waar betalingen op ontvangen worden. Apple stelt deze in samenwerking met Visa beschikbaar, maar het gebruik van de kaart beperkt zich tot de Verenigde Staten. Over een uitrol in Europa of Nederland is nog niets bekend.

Ook uitstel voor iMessage in iCloud

Apple Pay Cash is niet de enige functie die niet in de definitieve versie van iOS 11 zit. Apple kondigde ook iCloud-ondersteuning voor iMessage aan, waardoor de Berichten-app op al je apparaten perfect synchroon is, maar dit volgt ook in een latere versie. Gelukkig zijn er genoeg andere nieuwe functies die iOS 11 de moeite waard maken. Die kun je onder de tag Nieuw in iOS 11 op de website vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vertraging: Apple Pay Cash komt pas in de herfst naar iOS 11
Sluiten