Verkoop iPhone 8 gestart, eerste teardown een feit

Door: Raymon Mens - 22 reacties

De verkoop van de iPhone 8 (Plus), Apple Watch Series 3 en Apple TV 4K is gestart. De nieuwe producten zijn nu in Nederlandse en Belgische Apple Stores te koop. Ook Apple Premium Resellers en telecomproviders hebben de nieuwe iPhone.

Bestellingen die online zijn geplaatst, worden vandaag ook geleverd. Mocht je nog twijfelen over de nieuwe iPhone, dan kun je de toestellen nu op je gemak in een winkel bekijken. Let op: de iPhone X is nog niet te koop.

Rij Apple Store ieder jaar minder lang

Wij waren aanwezig bij de verkoopstart in de Apple Store Den Haag. Daar viel direct op dat de rij ieder jaar minder lang is. De tijd dat enthousiastelingen in een tentje voor de Apple Store zaten is voorbij. Dat wil niet zeggen dat het toestel minder populair is, want de meeste kopers zullen de iPhone 8 gewoon online kopen en laten bezorgen. Apple ontmoedigt het zonder reservering kopen van nieuwe toestellen ook steeds meer.

Teardown bevestigt: iPhone 8 heeft kleinere accu

Reparatiewebsite iFixit heeft de iPhone 8 onder het mes gelegd en een teardown gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de iPhone 8 een iets kleinere accu dan zijn voorganger heeft. De capaciteit is 1821 mAh, terwijl de iPhone 7 een accu van 1960 mAh heeft. Ondanks de afname in capaciteit, zou de iPhone 8 even lang mee moeten gaan. Dit komt omdat de A11-chip zuiniger is.

Aan de binnenkant verder weinig verrassingen. Apple heeft de Lightning-connector steviger bevestigd en maakt gebruik van kleine kruiskop-schroeven. Voorheen werden tri-point-schroeven gebruikt. De overstap naar meer gangbare schroeven, maakt reparaties makkelijker.

iPhone 8 ifixit 001
Afbeelding via: iFixit – Klik/tap voor groter.

iPhone X pas in november te koop

Naast de iPhone 8 werd ook de iPhone X aangekondigd. Dit radicaal nieuwe toestel met randloos OLED-scherm en Face ID is nog niet te koop. Apple opent de iPhone X-bestellingen op 27 oktober en het toestel is vanaf 3 november te koop en te bekijken.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  i.am.will

  Ik sla de 8 toch maar even over… Wellicht de X maar eerst de reacties afwachten…

 • Profielfoto
  SMac

  Zit nu al paar uur te klooien met de 8. Als ik backup terugzet dan werkt mail niet bank apps niet, pages heeft alleen nog maar de bestanden via iCloud pfff moe van. Hoe voorkom je nou dit soort gezeur?!
  Ok geen 8 nemen, maar die is er nou eenmaal omdat er nieuwe tel moest komen.

 • Profielfoto
  html-junky

  @SMac, mail werkt nooit na een backup, zou niet best wezen als dat wel zo zou zijn vanwege de veiligheid, dan zou iemand die toegang heeft tot je appleID op elk apparaat waar hij jouw backup op terug zet ook toegang hebben tot jouw e-mail. Liever niet!

  En de bank app heeft waarschijnlijk ook haar beveiligingen waardoor het niet werkt, Apple zorgt er alleen maar voor dat die app op jouw iPhone komt te staan de rest is de verantwoordelijkheid van de bank.

  Voor de rest doet jouw iPhone 8 precies wat het zou moeten doen na een backup

 • Profielfoto
  SMac

  Ok maar pages toch niet? Of is dat een nieuwe layout? Normaal heb ik gelijk de bestanden in beeld maar nu niet meer?

  En kom net achter een mailwachtwoord dat is aangepast door systeembeheerder… en nieuwe ww werkt niet ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij ben ik de enige die deze iPhone 8 veel mooier vindt dan alle voorgaande versies. Ik heb echt het gevoel alsof Apple bij de iPhone 6 is beginnen met oefenen op het design om uiteindelijk dit te maken.

  Dit is ook de eerste roze telefoon die ik ‘acceptabel’ mooi acht. De rest was allemaal patserig qua kleur, kwam je alleen maar tegen in hoerententen of op woonwagenkampen omdat het zo’n goede combinatie was met die gouden Priscilla en Chantal naamkettingen om je nek.

  Nu is het kleurenverloop tussen licht en donker (de randjes) veel beter gebalanceerd waardoor je een veel beter eindproduct krijgt dat gezien mag worden.

 • Profielfoto
  SMac

  Vind de achterkant van de 8 hier niet mooi; het is eerder mat grijs dan zilver

 • Profielfoto
  bartvdv

  Als we Tim mogen geloven, zal de volgende iPhone de beste ooit zijn.

 • Profielfoto
  SvS

  Geen ongewenste codes meer onder merknaam op de achterkant???(y)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, dat hoeft gelukkig niet meer. Die vind je nu in de instellingen van de telefoon terug.

 • Profielfoto
  SMac

  Onder iPhone staat wel : designed by…, assembled in… CE en een kliko met kruis ?

 • Profielfoto
  Sannetju

  Ben in Duitland en heb de iPhone 8 zilver kunnen bekijken, tja het is een mooi toestel en de kleur zilver is erg mooi, nu weet ik dat ik de kleur zilver inplaats v zwart gaat bestellen maar dan voor de iPhone X????

 • Profielfoto
  NI3LS

  De achterkanten zijn bij alle kleuren net anders dan de voorkant. Zeer inconsequent.

 • Profielfoto
  NI3LS

  De codes staan er in Europa nog op: CE en prullenbakken.

 • Profielfoto
  donut

  iPhone 8 = 6.96 Wh of power.
  iPhone 7 =7.45 Wh battery.
  Galaxy S8= 11.55 Wh battery

  Blijkbaar gaat iPhone architectuur veel effici√ęnter om met de met de accu dan die van Samsung.
  Toch zou het wel eens leuk zijn als een iPhone wat langer meeging.
  Blijkbaar vinden ze dat bij Apple niet zo belangrijk.
  Hopelijk is de glazen achterkant idd onverwoestbaar want een makkelijke reparatie zit er niet in; betekent vervangen van de behuizing.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij kun je niet zomaar groter en grotere batterij in die dingen blijven stoppen gewoon omdat je dit leuk vindt. Ik ben geen expert maar volgens mij kom je dan op een moment in de problemen met warmte en spanning of wat niet allemaal. Zoiets als wat we vroeger hadden, dat als je maar percentages van het aluminium af blijft halen om het ding dunner en dunner te maken dat het dan uiteindelijk zwakker wordt en sneller buigt waardoor je het weer moet gaan verstevigen of voor andere metalen kiezen.

  Kijk je naar de Samsung 8 Note? (of hoe heet dat ding) dan zit daar ook een kleinere batterij in dan de standaard 8 terwijl je toch zou denken dat juist die Note meer power zou krijgen vanwege alle extra features.

  Als het echt zo makkelijk was en gewoon een kwestie van meer batterij erin stoppen dan hadden we natuurlijk al lang telefoons gehad die maar eens per week hoeven op te laden.

 • Profielfoto
  SvS

  Onder iPhone staat wel : designed by…, assembled in… CE en een kliko met kruis ?

  De codes staan er in Europa nog op: CE en prullenbakken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Al dat mooiigheid komt natuurlijk wel met een nadeeltje. Het raam (glaswerk) aan de achterkant laten vervangen kost meer dan het raam incl. touch screen aan de voorkant.

  Incl. Apple Care+ kost de voorkant 29.- USD en de achterkant 99.- USD.

  ? Sexy zijn kost een boel geld tegenwoordig, met een jurkje van de H&M krijg je niets meer geregeld.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Ik ben gaan kijken naar de iPhone in de winkel en sommige dingen stonden in het frans omdat de regio of Frankrijk staat. Dus ik wou het op Belgi√ę zetten. Met als gevolg dat die iPhone vast loopt en niet meer te resetten was. oeps. Ja ik vond die Europese tekens ook niet mooi.

 • Profielfoto
  Dor

  Wat de iPhone 8 plus inclusief siliconen cover betreft, ben ik zeer benieuwd naar de ervaringen betreffende het draadloos opladen ervan.
  Heeft een cover in het algemeen veel invloed bij het draadloos opladen van de iPhone 8+.
  Welke draadlose Qi opladers komen als eerste in aanmerking?

 • Profielfoto
  maconly

  levertijden 8 lopen op.

 • Profielfoto
  SMac

  Resetten gaat iets anders dan voorheen; met volume down ipv Home button

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Volgens mij ben ik de enige die deze iPhone 8 veel mooier vindt dan alle voorgaande versies. Ik heb echt het gevoel alsof Apple bij de iPhone 6 is beginnen met oefenen op het design om uiteindelijk dit te maken.

  Dit is ook de eerste roze telefoon die ik ‘acceptabel’ mooi acht. De rest was allemaal patserig qua kleur, kwam je alleen maar tegen in hoerententen of op woonwagenkampen omdat het zo’n goede combinatie was met die gouden Priscilla en Chantal naamkettingen om je nek.

  Nu is het kleurenverloop tussen licht en donker (de randjes) veel beter gebalanceerd waardoor je een veel beter eindproduct krijgt dat gezien mag worden.

  Awel e Shmoo minoe, Ik ben het nu eens eens met jou se!

  Hoewel ik zelf wel de “Rosegold” iPhone 6S plus heb. Ik vond dat nog wel een mooie kleur. Ik had pas een iPhone 5 in het zwart en dat zilver vindt ik een beetje een “standaard” kleur. Dus de Roze dan maar genomen. Maar ben wel echt uitgekeken op dit design. De nieuwe gouden iPhone 8 vindt ik trouwens ook heel erg mooi! Ook dat glas achteraan. Hetzelfde bij de iPhone X trouwens. Al vindt ik daar de zilver/witte versie wel heel erg mooi:-)