Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 september 2017
Leestijd: 2 minuten

Twitter test berichten met 280 tekens, Apple Watch-app verdwijnt

Twee keer nieuws van Twitter. Het sociale netwerk dat bekend staan om zijn korte berichten van 140 tekens, schrapt de limiet 140 tekens. Het gaat voorlopig om een kleine test die het plaatsen van berichten van 280 tekens mogelijk maakt.

De limiet van 140 tekens is niet het enige dat geschrapt is, ook de Apple Watch-app van Twitter is verdwenen. Eerder trokken Google, eBay en Amazon de stekker al uit hun apps voor de Apple Watch.

280 tekens voor meer gerechtigheid

Twitter zegt in een blogpost dat het dubbele aantal tekens voor meer gerechtigheid tussen gebruikers moet zorgen. De redenering is simpel: talen als Japans, Chinees en Koreaans kunnen door het gebruik van karakters veel meer informatie in een beperkt aantal tekens kwijt.

De test met 280 karakters geldt voor alle talen die volgens Twitter last hebben van de limiet van 140 tekens. Dat zijn wereldwijd alle talen, behalve Chinees, Japans en Koreaans. Het gaat om een test met een beperkt aantal gebruikers en iOS-apps zijn daarom nog niet aangepast.

Apple Watch-app verdwijnt

Naast de limiet van 140 tekens, is ook de Apple Watch-app van Twitter verdwenen. De laatste update voor de iOS-app van het sociale netwerk verwijdert de Apple Watch-componenten en focust zich weer op iPhone en iPad. Steeds meer grote spelers lijken dit te doen, want eerder verdwenen Google Maps, eBay en Amazon al vanaf de Watch.

Deze grote techbedrijven waren er vanaf het eerste uur bij, maar trekken zich nu langzaam terug. Waarschijnlijk werden de apps weinig gebruikt en waren de mogelijkheden van watchOS nog te beperkt. Hoewel de Apple Watch Series 3 door een 4G-verbinding zonder iPhone kan werken, lopen ontwikkelaars nog vaak tegen de beperkingen van watchOS aan. Zo kon Google Maps op de Apple Watch alleen een tekstuele routebeschrijving tonen, terwijl Apple’s eigen kaarten-app wel over een visuele kaart beschikt. Onlangs schreef ontwikkelaar Marco Arment over de problemen die hij had bij het maken van Overcast voor de Apple Watch.

Twitter op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter test berichten met 280 tekens, Apple Watch-app verdwijnt
Sluiten