TeamViewer maakt iPhone-scherm delen mogelijk

Door: Raymon Mens - 7 reacties

iOS 11 maakt het niet alleen makkelijker om het scherm van je iPhone op te nemen, maar ook om het te delen. TeamViewer brengt binnenkort een applicatie uit die het mogelijk maakt om het scherm te delen. Tot nu toe was dit alleen op Mac of PC mogelijk.

Een iPhone of iPad krijgt net als een Mac of PC een eigen TeamViewer ID. Er zijn wel wat beperkingen. Zo is het alleen mogelijk om het scherm te bekijken, maar niet de bediening van een iOS-apparaat over te nemen.

Gratis tot 31 oktober 2017

De functie wordt onderdeel van de QuickSupport App, die na de offici√ęle release van iOS 11 een update krijgt. Alle TeamViewer-gebruikers kunnen iOS-schermdelen daarna tot 31 oktober 2017 gratis proberen. TeamViewer is naar eigen zeggen de eerste ontwikkelaar die deze functie aan gaat bieden. Waarschijnlijk wordt iOS-schermdelen onderdeel van de betaalde Business-formule voor bedrijven en helpdeskmedewerkers.

In bovenstaande video is al kort te zien hoe het werk. De gebruiker drukt lang op de opname-knop in het nieuwe bedieningspaneel van iOS 11. Daarna wordt de optie om het scherm te delen getoond. Het iOS-apparaat krijgen een eigen ID en wachtwoord en vanaf een Mac of PC kan zo real-time verbinding gemaakt worden. Handig voor technici die zakelijke iOS-gebruikers ondersteunen, of het op afstand oplossen van problemen voor vrienden of familie.

TeamViewer is de eerste aanbieder die deze functie aankondigt, maar waarschijnlijk komen andere ontwikkelaars snel met vergelijkbare oplossingen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Lijkt me ideaal voor ontwikkelaars om apps te testen

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Jaha, of mijn moeder (80) op afstand te kunnen helpen met haar iPad.
  Iets waar ik al tijden van dacht waarom is dit eigenlijk nog niet mogelijk?
  Maar gaat gebeuren dus. Super!

 • Profielfoto
  xaddict

  @Dirk de reden dat dit nog niet mogelijk was is waarschijnlijk omdat het Apple nog niet gelukt was om dit veilig te doen. Moet je je voorstellen dat zoiets gehackt word en iemand dag en nacht je scherm kan volgen inclusief wachtwoorden, credit cards, etc.

  Als zo’n hacker zoiets voor elkaar zou kunnen krijgen, kunnen ze ook de melding uitzetten en dan heb je dus nieteens door dat je scherm en Evt zelfs camera en microfoon getapt worden

  Apple doet soms wat lang over dingen, maar als ze dan eenmaal uitkomen zijn ze stabiel, veilig en eenvoudig.

 • Profielfoto
  SvS

  @xaddict +1 (y)

 • Profielfoto
  WillemZ

  “TeamViewer brengt binnenkort een applicatie uit die het mogelijk maakt om het scherm te delen. Tot nu toe was dit alleen op Mac of PC mogelijk.”

  Hier wordt Android vergeten. Daar kan al enige jaren hetzelfde als wat nu met iOS staat te gebeuren.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Hier wordt Android vergeten. Daar kan al enige jaren hetzelfde als wat nu met iOS staat te gebeuren.

  Thanks voor de aanvulling. Het is misschien iets te duidelijk dat ik in jaren geen Android aan heb geraakt of gebruikt ?

 • Profielfoto
  WillemZ

  Geen excuses nodig, Raymon. Als Tesla rijder hoef je ook niet alles te snappen van een Lada.