Spotify heeft nu een eigen iMessage-app

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Spotify heeft zijn iOS-app zonder aankondiging uitgebreid met een iMessage-app. De app die zich in de Berichten-app van iOS nestelt laat je direct muziek naar je vrienden sturen. Apple Music heeft ook een iMessage-app, maar die werkt nét iets anders.

In de iMessage-app van van Apple Music laat je alleen kiezen uit recent geluisterde nummers, terwijl je met Spotify ieder nummer kunt zoeken en versturen. Een premium-abonnement is niet nodig.

Direct luisteren vanuit Berichten-app

Je opent de iMessage-app van Spotify door onderaan op het kleine icoon van de app te klikken. Vervolgens kun je ieder nummer uit de catalogus zoeken en sturen. De ontvanger krijgt direct het artwork te zien en kan een kort fragment van 30 seconden luisteren. De volledige versie direct op de streaming­dienst afspelen is ook mogelijk.

Spotify iMessage app 001
Klik/tap voor groter.

Apple Watch-app in ontwikkeling

De iMessage-app werkt nog niet helemaal perfect. Bij het openen en zoeken is een lege ruimte boven het zoekveld te zien. Wellicht is dat de reden dat Spotify nog geen aankondiging heeft gedaan. Naast een iMessage-app, werkt de streamingdienst ook aan een app voor de Apple Watch. Het is nog niet duidelijk hoe ver de ontwikkeling gevorderd is. Het initiatief werd in april gestart, maar we hebben er al enige tijd niets meer van gehoord.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Fuuf

  Wat een nutteloze toevoeging. Zitten we op te wachten. Waarom niet Lyrics toevoegen?

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  +1 voor FuuF!

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Lyrics kan perfect met MusiXMatch

 • Profielfoto
  Shmoo

  Eindelijk, hopelijk leest Stevie Wonder nu wel mijn appjes.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Vroeger had ik zelf het mp3 bestandje ergens staan, kon je overal heen sturen zonder rare apps..