Shure onthult zijn eerste Bluetooth-oortjes

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Audiomerk Shure heeft zijn eerste Bluetooth-hoofdtelefoons onthuld. Het gaat om de SE112 Wireless en SE215 Wireless. Het zijn kleine headsets die je in-ear gedragen kunnen worden. Beiden met isolerende caps die tot 37dB omgevingsgeluid dempen.

De oortjes werken 8 uur op één acculading en hebben een bereik van 10 meter. Helemaal zonder draad zijn de Shure-headphones niet. Ze hebben een (afneembare) kabel met afstandsbediening, microfoon en accu.

Multi-point pairing

Zowel de SE112 als de SE215 beschikken over multi‐point pairing. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om de oortjes met twee apparaten te verbinden, bijvoorbeeld met een computer en mobiele telefoon. De SE112 is alleen in het zwart leverbaar en heeft een vaste kabel, terwijl de SE215 een afneembare kabel heeft en in het zwart, wit en blauw komt.

Upgrade voor bestaande oortjes

Shure heeft niet alleen nieuwe oortjes uitgebracht, er is ook een losse kabel die bestaande earphones met afneembare kabel van Bluetooth voorziet. Het gaat om alle oortjes uit de SE-serie, bijvoorbeeld de SE215, SE315, SE425, SE535 en SE846. De kabel kost € 99 en heeft een afstandsbediening, microfoon en accu.

shure se215
Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Mosher Sabur

  SE112 voor €99
  Losse kabel voor €99
  Waarom zou je de kabel los nemen….?

 • Profielfoto
  Mosher Sabur

  Of is de kabel van de SE112 wireless niet afneembaar?

 • Profielfoto
  Bvanrens

  @Mosher Sabur

  Ik heb bijvoorbeeld al een bedrade SE425. En nu kan ik deze met met die kabel mijn huidige SE425 dopjes ”draadloos” maken. De kabel van de SE112 is inderdaad niet afneembaar.

  Voor mij is niet ideaal. Ik heb de AirPods voor de makkelijkheid in gebruik en de SE425 voor een wat luidere omgeving en nu heb ik ze dalijk beide draadloos wat ideaal is.

 • Profielfoto
  xaddict

  Waarom is ineens overal wireless niet meer echt wireless? Als ik er een draad aan moet hangen of een ketting met een reciever om moet zijn “de draadloze oordopjes” toch niet draadloos?

  Net als een telefoon die draadloos opgeladen kan worden op een bedraadde AirPower. Voor het níet erin hoeven klikken van een kabeltje hebben mensen honderden euro’s verschil over??

 • Profielfoto
  Koezel

  @ Xaddict

  Helemaal mee eens!

 • Profielfoto
  Kotter86

  Zo’n draadje in de nek kriebelt als een gek, nooit weer.

 • Profielfoto
  MEEUW

  aah omt haal nu ook reacties weg zonder iets te laten weten als het hun niet zin.
  Kritische zijn mag niet.

 • Profielfoto
  bjel

  37 dB? Shure… mijn op maat gegoten oortjes dempen 25 dB (vlak frequentiebereik). En dat is echt wel zo’n beetje de max. Met niet-op maat gemaakte oortjes bereik je echt nooit -37dB.

 • Profielfoto
  Saberhagen

  Shure werkt prima voor mij, maar ik miste de bluetooth-versies. Ze zijn onthuld, maar per wanneer te koop?