Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 8 september 2017

SanDisk propt 400GB in een microSD-kaart

Weet je nog hoe groot de eerste USB-stick was die je kocht? Grote kans dat het minder dan 1GB was. SanDisk komt nu met een geheugenkaartje dat veel kleiner is dan de gemiddelde USB-stick en 400GB aan data op kan slaan. Een nieuw record.

Op het kaartje, dat niet veel groter is dan een vingernagel, kun je 40 uur HD-video opslaan. Dat klinkt allemaal verleidelijk, maar heeft wel een stevige prijs: de microSD-kaart is binnenkort voor 250 euro verkrijgbaar.

Verdubbeling binnen twee jaar

De 400GB microSD-kaart komt twee jaar nadat SanDisk een kaartje van 200GB onthulde. Het was een kwestie van tijd totdat dit verdubbelde, want de vraag naar opslagruimte neemt alleen maar toe. Vooral nu we ieder aspect van ons leven kunnen vastleggen in 4K, in 360 graden en zelfs vanuit de lucht met drones. Al die high-res beelden moeten ergens opgeslagen worden, wat leidt tot steeds meer GB’s op minutieuze kaartjes.

Klik/tap voor groter.

Het bedrijf beweert dat het kaartje overdrachtssnelheden van 100 MB/s haalt, wat betekent dat je zo’n 1200 foto’s per minuut kunt opslaan. Het voldoet ook aan de A1 App Performance Class-specificatie, waardoor het in een Android-telefoon apps snel kan laden.

iXpand Base voor iPhone

Als iPhone-bezitter heb je hier natuurlijk niets aan. Maar niet getreurd, want SanDisk heeft ook een nieuwe ‘externe schijf’ voor de Apple-smartphone. De SanDisk iXpand Base is een opslagstation dat back-ups maakt van je foto’s, video’s en contacten. Daarnaast laadt het je telefoon ook snel op. De iXpand Base is binnenkort verkrijgbaar met maximaal 256 GB opslag (voor € 200). Er zijn ook versies 32GB, 64GB en 128GB opslag, met prijzen vanaf € 50.

Klik/tap voor groter.

Reageer op artikel:
SanDisk propt 400GB in een microSD-kaart
Sluiten