SanDisk propt 400GB in een microSD-kaart

Raymon op 08 september 2017 14 reacties Laatste door Oldekamp

Weet je nog hoe groot de eerste USB-stick was die je kocht? Grote kans dat het minder dan 1GB was. SanDisk komt nu met een geheugenkaartje dat veel kleiner is dan de gemiddelde USB-stick en 400GB aan data op kan slaan. Een nieuw record.

Op het kaartje, dat niet veel groter is dan een vingernagel, kun je 40 uur HD-video opslaan. Dat klinkt allemaal verleidelijk, maar heeft wel een stevige prijs: de microSD-kaart is binnenkort voor 250 euro verkrijgbaar.

Verdubbeling binnen twee jaar

De 400GB microSD-kaart komt twee jaar nadat SanDisk een kaartje van 200GB onthulde. Het was een kwestie van tijd totdat dit verdubbelde, want de vraag naar opslagruimte neemt alleen maar toe. Vooral nu we ieder aspect van ons leven kunnen vastleggen in 4K, in 360 graden en zelfs vanuit de lucht met drones. Al die high-res beelden moeten ergens opgeslagen worden, wat leidt tot steeds meer GB’s op minutieuze kaartjes.

Sandisk 400GB 16x9

Klik/tap voor groter.

Het bedrijf beweert dat het kaartje overdrachtssnelheden van 100 MB/s haalt, wat betekent dat je zo’n 1200 foto’s per minuut kunt opslaan. Het voldoet ook aan de A1 App Performance Class-specificatie, waardoor het in een Android-telefoon apps snel kan laden.

iXpand Base voor iPhone

Als iPhone-bezitter heb je hier natuurlijk niets aan. Maar niet getreurd, want SanDisk heeft ook een nieuwe ‘externe schijf’ voor de Apple-smartphone. De SanDisk iXpand Base is een opslagstation dat back-ups maakt van je foto’s, video’s en contacten. Daarnaast laadt het je telefoon ook snel op. De iXpand Base is binnenkort verkrijgbaar met maximaal 256 GB opslag (voor € 200). Er zijn ook versies 32GB, 64GB en 128GB opslag, met prijzen vanaf € 50.

iXpand Base 2017

Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

14 reacties

Profielfoto

MacAanZee op 08 september 2017

Ongelooflijk hoe snel die ontwikkeling gaat. Het laatste dat ik gehoord had was 256GB en twee jaar geleden kocht ik voor mijn Nikon DSRL camera nog 64GB kaartjes die toen zo’n beetje het grootste waren. Deze kaartjes passen denk ik niet in (Nikon en andere) camera’s? Of zijn daar ook grotere exemplaren voor in de markt?

Profielfoto

donut op 08 september 2017

Vooral nu we ieder aspect van ons leven kunnen vastleggen in 4K, in 360 graden en zelfs vanuit de lucht met drones.

uch !

@ macaanzee

Die kaartje passen in een SD hoesje die weer passen in de meeste cameras en laptops..
Gebruik ze nu zelf ook want het is duidelijk dat het niet groter hoeft en dat de SD-kaartjes binnenkort ook als te groot worden ervaren.
Net zoals compact flash nu eruit gaat- want tegenwoordig niet meer als compact ervaren.

Profielfoto

IcyDragon68 op 08 september 2017

Had samsung of zo niet al een versie met 512 GB??

Profielfoto

Koekenbakker op 08 september 2017

@IcyDragon68 Nee ze hebben nu de grootste, Samsung had vorig jaar t recod met 256GB wrs gaan ze er dit jaar wel overheen met 512GB verwacht ik.

Profielfoto

joram op 08 september 2017

Het is echt een prestatie, maar is dit nog wel bruikbaar? De lees- en schrijfsnelheid van deze dingen zijn nu niet bepaald hoog, dus als je bijvoorbeeld als fotograaf een backup wilt maken van een volle SD-kaart als deze, dan ben je minstens een nacht bezig om alles over te zetten toch? Om van de prijs maar niet te spreken;)

Profielfoto

Marius1976 op 08 september 2017

“Al die high-res beelden moeten ergens opgeslagen worden, wat leidt tot steeds meer GB’s op minutieuze kaartjes.”

Volgens mij is dit een foutief gebruik van het woord ‘minutieuze’ …

Het betekent namelijk: nauwkeurige kaartjes, maar dat spreekt gezien de context van het verhaal voor zich. Je bedoelt waarschijnlijk minuscule kaartjes, hetgeen neerkomt op zoiets als: zeer kleine kaartjes.

Profielfoto

DBLCreations op 08 september 2017

Had samsung of zo niet al een versie met 512 GB??

Bwa, er is al even een Micro SD kaart van 1TB en er is onlangs een 2TB aangekondigd. Ik geloof dat er ergens ook over een 4TB gesproken was. 512GB in de gewone sd variant is idd ook al even aanwezig dacht ik…

Profielfoto

demandiebakt op 08 september 2017

Ik meen dat ik een 32 mb flash drive bij mn powerbook G3 bronze keyboard kreeg als actie 😂 Ergens rond 2000 of zo

Profielfoto

KarelWillem op 09 september 2017

Het is echt een prestatie, maar is dit nog wel bruikbaar? De lees- en schrijfsnelheid van deze dingen zijn nu niet bepaald hoog…

.
100 MB/s leessnelheid

Ik ben geen rekenwonder. Maar dan zou je met een beetje mazzel na 70 minuten klaar moeten kunnen zijn met je 400 GB overpompen. In de praktijk zal dat een stukje langer zijn, afhankelijk van wat je er op zet.

Profielfoto

midas op 09 september 2017

Langzaam merk ik dat de ontwikkelingen sneller gaan dan de groei van mijn gebruik! Das mooi

Profielfoto

Pivni Pes op 09 september 2017

Ongelooflijk hoe snel die ontwikkeling gaat. Het laatste dat ik gehoord had was 256GB en twee jaar geleden kocht ik voor mijn Nikon DSRL camera nog 64GB kaartjes die toen zo’n beetje het grootste waren. Deze kaartjes passen denk ik niet in (Nikon en andere) camera’s? Of zijn daar ook grotere exemplaren voor in de markt?

Ik heb 2 jaar terug 32GB gekocht a 280mb/s, dat kreng kosten toen €100,-
Kaartje is sneller dan mijn D5300, eigenlijk een beetje overkill.
Ik wil graag de D850 kopen, een 400GB past daar wel in thuis, maar wat gaat het kosten?

Profielfoto

xaddict op 10 september 2017

Mijn eerste USB-stick was 32MB. volgens mij was het jarenlang nieteens mogelijk om meer dan 1GB te krijgen.

Profielfoto

Minoe op 11 september 2017

wat is het verschil met deze dan ? micro sd memory card 512GB class 10 +SD TF for mobile/pc – voor 7 € ( aanbieding die ik net binnenkreeg van de site Wish.com )

Profielfoto

Oldekamp op 11 september 2017

wat is het verschil met deze dan ? micro sd memory card 512GB class 10 +SD TF for mobile/pc – voor 7 € ( aanbieding die ik net binnenkreeg van de site Wish.com )

Het verschil is dat het kaartje dat jij aangeboden krijgt een 1gb of 2gb kaart betreft met een aangepaste firmware die hem aanmeld alsof hij over 512gb opslag beschikt. Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn..;-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?