RollerCoaster Tycoon Classic beschikbaar voor Mac en PC

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Goed nieuws voor de fans van de originele RollerCoaster Tycoon-games. Atari heeft Rollercoaster Tycoon Classic voor Mac en PC uitgebracht. De legendarische eerste en tweede versie van de pretpark­simulator zijn weer gemakkelijk te spelen.

RCT Classic kwam eind 2016 al uit voor iOS, maar de pretparksimulator speelt het best op een desktop. De werking, graphics en muziek zijn identiek aan die van de eerste twee RCT-games uit 1999 en 2002.

Van oorspronkelijke maker Chris Sawer

Chris Sawyer, de maker van de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games heeft aan de Classic-versie meegewerkt. De app bevat alle 95 scenario’s uit de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games en daarnaast woren de uitbreidingen Wacky Worlds en Time Twister meegeleverd.

De Scenario Editor Toolkit is ook aanwezig. Je kunt daar ook¬†opgeslagen parken en scenario‚Äôs uit de originele Windows-versie van RCT2 in importeren. Wie graag snel vooruitgang ziet, zal blij zijn met de nieuwe fast forward-knop die nu aanwezig is. Rollercoaster Tycoon Classic is voor ‚ā¨¬†19,99 te downloaden via Steam.

RCT Classic Mac PC 001
De interface is iets opgefrist – Klik/tap voor groter.

OpenRCT2 als Open Source-project

Mocht je nog ergens een originele CD van RollerCoaster Tycoon 2 hebben liggen, dan kun je 20 euro besparen en het open source-project OpenRCT2 bekijken. Een aantal enthousiaste ontwikkelaars werkt al een tijd aan een wrapper die de originele game compatibel met moderne besturingssystemen maakt. Ze hebben ook een multiplayer-modus over het internet toegevoegd.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Neal Bader

  het is steam. niet stream

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Scherp, gefikst! Dank.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Blijft een gaaf spel:p Heb toevallig vorige week nog een tijdje gespeeld, de Open RCT2 project versie, mn park is half ondergronds en heb tegen de 6000 bezoekers muahaha B)

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik zal de cd nog ergens hebben liggen, maar na 17 jaar wordt het wel even zoeken LOL

 • Profielfoto
  Niels

  Is de versie hetzelfde als de iOS versie ?

 • Profielfoto
  mick005

  Hoe start je een nieuw spel in een nieuw park?

 • Profielfoto
  PeterPanFan

  Classic