Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 september 2017

Reviews Apple Watch Series 3 met 4G: veel potentie, geen micro-iPhone

Kort na de eerste reviews van de iPhone 8, zijn de eerste reviews van de Apple Watch Series 3 met 4G-verbinding binnen. Grote Amerikaanse publicaties stellen het slimme horloge met 4G-verbinding op de proef. Kom je de dag zonder iPhone door?

Wij hebben de belangrijkste conclusies uit de reviews voor je samengevat. In Nederland en België kun je overigens nog geen Apple Watch met 4G kopen, omdat providers dit nog niet ondersteunen.

Accuduur op 4G erg kort

Apple lijkt soms wonderen te kunnen verrichten, maar het bedrijf is nog niet in staat om de regels van de natuurkunde naar zijn hand te zetten. Een mobiele verbinding verbruikt veel batterij en de Apple Watch houdt het zonder iPhone geen hele dag vol. Dat merken bijna alle reviewers.

Joanna Stern van The Wall Street Journal is kritisch. Na een halve dag zonder iPhone, was haar Apple Watch 3 zo goed als leeg. Bij bellen gaat het helemaal hard, dat kan maximaal een uur. Ze merkt ook dat de Watch erg warm wordt bij een lang telefoongesprek. Lauren Goode van The Verge gebruikte haar Apple Watch zonder iPhone drie uur voor een fotoshoot. Daarna was er nog 30% accu over. Eenmaal verbonden met een iPhone, komt de Apple Watch S3 net als zijn voorganger makkelijk de dag door.

Foto via: The Verge – Klik/tap voor groter.

Prestaties zijn uitstekend

De Apple Watch Series 3 heeft een nieuwe dual core-chip die volgens Apple 70 procent sneller is dan zijn voorganger. Dat beamen alle reviewers. “De tijd dat je eeuwig tegen een laadscherm aan zat te kijken is voorbij. Het schakelen tussen apps, openen van agenda-afspraken en opslaan van wor-kouts gaat aanzienlijk sneller”, schrijft The Verge.

Afbeelding via: Mashable – Klik/tap voor groter.

Geen iPhone-vervanger om je pols

Is de Apple Watch een waardige vervanger van de iPhone? Brian Heater van TechCrunch is erg positief en denk dat Siri in combinatie met Apple Pay en Apple Maps gaat zorgen dat veel mensen zonder hun smartphone kunnen. Lance Ulanoff van Mashable prijs het feit dat Siri door de krachtige chip in de Apple Watch Series 3 terug kan praten en niet alleen in tekst reageert: “Via Siri wist ik snel berichten te beantwoorden, mijn agenda te bekijken en sportuitslagen op te vragen. Bij een vraag naar een nieuwsupdate werd ik naar mijn iPhone en het web verwezen.”

Scott Stein van CNET noemt de Apple Watch Series 3 nog lang geen micro-iPhone. “Er is geen camera. Het is niet makkelijk om te reageren op e-mails en berichten en je kunt niet makkelijk een bericht op Twitter plaatsen, een artikel lezen of video bekijken. De iPhone blijft onmisbaar.” Ook Joanna Stern van The Wall Street Journal was na een dag met alleen de Apple Watch blij haar iPhone weer te hebben. Ze merkt op dat veel apps zoals Instagram, Twitter en Slack nog niet voorbereid zijn op een wearable met 4G en nog steeds verbinding met een iPhone nodig hebben.

Afbeelding via: WSJ – Klik/tap voor groter.

Bellen en mobiele verbinding

Bellen met de Apple Watch ging bij alle reviewers probleemloos. De ingebouwde speaker van de Apple Watch is goed genoeg voor korte gesprekken en lange telefoontjes zijn met de AirPods geen probleem. “Je kunt een nummer intoetsen of direct vanuit je contacten mensen bellen. Niemand had door dat ik niet vanaf een iPhone belde”, schrijft Scott Stein van CNET.

Een aantal reviewers merkt wel op dat de mobiele verbinding soms wegvalt en niet erg betrouwbaar is. Vooral Joanna Stern van The Wall Street Journal en Lauren Goode van The Verge werden hierdoor getroffen. Wat blijkt? De Apple Watch maakt automatisch verbinding met open Wi-Fi-netwerken om accu te sparen, maar verbindt ook met open netwerken waarop je eerst moet inloggen om voorwaarden te accepteren. Een slordigheidje dat Apple zo snel mogelijk gaat fiksen. Er is nog een ander probleem, merkt Goode op: het duurt soms een minuut voordat de Apple Watch verbinding heeft nadat deze buiten het bereik van de iPhone is.

Afbeelding via: CNET – Klik/tap voor groter.

Conclusies erg verschillend

Verschillende reviewers trekken verschillende conclusies. Joanna Stern kan geen product aanbevelen dat connectiviteitsproblemen heeft. Lauren Goode betreurt dat de typische Apple-magie mist. “De haperingen tijdens de overdracht van iPhone naar 4G zijn onacceptabel. De mogelijkheid om muziek te streamen? Is er nog niet. Een ingebouwde podcast-app? Ook niet. Een betrouwbare Siri? Niet tijdens mijn tests.”

Aan het andere uiteinde van het spectrum noemt Scott Stein de Apple Watch Series 3 de beste smartwatch, maar geen topproduct. Hij betreurt de compromissen die zijn gemaakt op het gebied van accuduur, maar waardeert dat hij zo nu en dan eens kan telefoneren met zijn horloge. Lance Ulanoff concludeerde dat de Apple Watch nog geen iPhone-vervanger is, maar door 4G wel een stap voorwaarts is naar een leven waarin hij minder afhankelijk van zijn grote iPhone is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reviews Apple Watch Series 3 met 4G: veel potentie, geen micro-iPhone
Sluiten