Gerucht: Prijs en opslagruimte iPhone 8 bekend

Door: Imre - 17 reacties

Over iets meer dan een week krijgen we uit eerste hand alles te weten over de iPhone 8/iPhone X. Tot die tijd zijn we echter aangewezen op geruchten. Nu is er een nieuw gerucht verschenen. Lekker Benjamin Geskin claimt de prijzen en hoeveelheden opslagruimte van de iPhone 8-versies te weten.

Volgens de techreporter, die de laatste weken al veelvuldig informatie onthulde over de nieuwe premium iPhone, kun je de iPhone 8 in 64GB, 256GB en 512GB krijgen.

Opslagruimte van de iPhone 8

Apple heeft de laatste tijd een flinke sprong gemaakt in het uitbreiden van de opslagruimte van zijn basismodellen. De iPhone 6s had nog een instapmodel met 16GB en bij de iPhone 7 breidde de fabrikant dit uit naar 32GB. Nu lijkt het Amerikaanse bedrijf dus voor het eerst een instapmodel van 64GB te hanteren.

Verder noemt Geskin ook de prijzen die de afzonderlijke iPhone 8-edities zouden meekrijgen. Volgens de journalist kost het instapmodel 999 Amerikaanse dollar, terwijl de 256GB- en 512GB-versies respectievelijk 100 en 200 dollar duurder zijn.

Die (hoge) prijs is al eerder voorspeld en wordt naar verluidt vooral veroorzaakt door alle nieuwe technologie en dure onderdelen die Apple gebruikt. Het scherm van de iPhone 8, een van de duurste onderdelen van een iPhone, wordt naar verluidt randloos en groter dan bij vorige iPhones. Bovendien zou de nieuwe premium iPhone ook uitgerust worden met een 3D gezichtsscanner.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Dat wordt toch al weken geroepen?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Het BKR in Tiel krijgt het nog druk met alle nieuwe kredietregistraties van nieuwe telefoon abonnementen
  Ik ben benieuwd wat de abonnement prijzen bij diverse Telco’s gaan worden
  Misschien is het goedkoopste abonnement met 100 minuten vrijbellen, 5 Gbyte downloaden rond de € 65,,—

  Ik zit er vast niet ver naast

 • Profielfoto
  sunapple

  Tja, het is veel (en in euro’s nog meer), maar een 7 Plus kan ook max €1130 kosten…

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  In de VS heb je een iPhone 7 Plus vanaf 769 dollar. In Europa betaal je voor datzelfde toestel een mooie 909 euro. En da’s de instapper nog maar.

  Als we deze logica doortrekken, kost de goedkoopste iPhone X in Europa iets van een 1150 euro. Voor dat geld heb je bijna een volwaardige MacBook.

  Ik hoopte echt dat de geruchten overdreven waren, ik wil die nieuwe iPhone echt graag. Maar dit is voor mij een mentale barrière waar ik niet over ga. Dit ga ik echt niet meer goedpraten, het is gewoon te duur.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik wil de euro prijzen niet eens horen! ?

 • Profielfoto
  html-junky

  Macbooks zijn duurder terwijl iPhones veel meer gebruikt worden dan een Macbook.. Dus als je het zo bekijkt vallen de prijzen wel mee

 • Profielfoto
  Sirll

  Weet je wat pas duur is! Een nieuwe auto, slaat totaal nergens op als je het vergelijkt met plezier, comfort en gebruik…. f#cked dat nou de prijs van een iPhone, te duur neem je toch lekker zoon samsung ding van 4 tientjes bij de kruitvat

 • Profielfoto
  KR1275

  Die prijzen kan iedereen verzinnen…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik blijf het nog altijd stom/idioot vinden dat een bedrijf de prijs verhoogd omdat er nieuwe technologie in zit. Je hebt een R&D afdeling die nieuwe technologie ontwikkelt om frequent een beter model te kunnen verkopen en zo altijd ‘beter’ te zijn dan de concurrentie. Nu komt Apple dus met een nieuwe versie en moet ie daardoor nóg duurder.

  Een klant blijft je product komen omdat ie steeds beter wordt. Daar tegenover maak jij kosten om je product te verbeteren, zodat de klant jouw product verkoopt. Het is een vicieuze cirkel. Maar om dan maar die extra kosten door te bereken vind ik eerder onbeschoft. Het zou jouw een ‘service’ of een onderdeel van je moraal moeten zijn.

  Noem mij naïef, maar volgens mij is dit best een realistische gedachte..

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  @Vilscon: Kort antwoord: dat is marktwerking. Lang antwoord: R&D kosten zijn niet voor elk proces gelijk. Een compleet nieuwe techniek ontwikkelen is bijvoorbeeld duurder dan een doorontwikkeling.
  .
  Daarnaast heeft het duurder worden van de iPhone niet alleen met R&D te maken, maar ook met een duurder productieproces. Dus de enige manier om de prijs gelijk te houden aan de huidige modellen is de marge verkleinen. Zou leuk zijn, maar niet echt des Apples.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb net een nieuwe telefoon van 94 euro gekocht.
  Oké, ‘slechts’ 32GB dan wel. .;)

  Het is wel een keertje klaar met die onzinnige bedragen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Nu iedereen verslaafd is aan die smartphone kunnen de prijzen nog hoger.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Nu iedereen verslaafd is aan die smartphone kunnen de prijzen nog hoger.

  En zolang de consument dit braaf blijft betalen, bevestigd het voor Apple dat ze het nog steeds duurder kan;-)

  Eigenlijk zou iedereen moeten zeggen: voor die prijs? Nou steek hem dan maar ergens waar de zon niet schijnt.:lol:

  En met iedereen bedoel ik wereldwijd, maar dat zal nooit gebeuren, want er zijn mensen die dit bedrag maar wat graag neer leggen zonder ook maar één keer te knipperen met hun ogen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  .
  iPhone-kopers worden straks een soort Porsche volk. Kopen om gezien mee te worden terwijl meer dan de helft niet weet hoe je het schrijft.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Je moet het niet kopen: het kan

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  @Shmoo: Porschevolk is èèn woord, voor de toekomst; iPhonekopers ook…:P

  Voor de rest inderdaad waar, de iPhone wordt iets voor een elite met deze prijzen, iets dat macs ooit ook waren.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Normaal zou ik ook zeggen wat een prijzen, maar ik geloof dat we vergeten dat de smartphone tegenwoordig voor veel mensen het belangrijkste apparaat in hun leven is. Het is een computer, een telefoon een foto/filmcamera en voorzien van de laatste technologie. Tuurlijk kan het goedkoop en is dat ook prima. Net als dat je goedkope en dure camera’s hebt.

  Kies datgene dat bij je budget past en geniet er van of erger je kapot aan de goedkope kwaliteit of juist de hoge prijs.

  En vergeet niet dat de data tegenwoordig vele malen goedkoper zijn dan kort geleden, dus wat dat betreft ben je niet eens duurder uit nu.