Philips breidt HomeKit-ondersteuning Hue-accessoires uit

Raymon op 08 september 2017 1 reactie Laatste door Jellepetje12

De lampen van Philips Hue werken al prima met Apple’s HomeKit, maar vanaf oktober gaan ook diverse Hue-accessoires met Apple’s ecosysteem voor een slim huis werken. Het gaat om de bewegings­sensor, tap-schakelaar en de draadloze dimmer.

Een software-update zorgt dat HomeKit-scenes geactiveerd kunnen worden met knoppen van de schakelaar of de bewegingssensor. Zo kun je ook andere HomeKit-apparaten bedienen met de Hue-accessoires.

iOS 11 maakt uitbreiding HomeKit mogelijk

Dat de uitbreiding in oktober komt is geen toeval. Apple maakt HomeKit met iOS 11 namelijk een stuk opener. Fabrikanten kunnen apparaten door middel van een software-update met HomeKit en de Woning-app laten werken. Voorheen was een hardwarematige chip voor de versleutelde verbinding nodig, maar nu kan die ook softwarematig opgezet worden (Zie → HomeKit: 5 grote vernieuwingen in iOS 11)

hue dimmer 16x9

Een Philips Hue-lamp en dimmer – Klik/tap voor groter.

Hue-lampen synchroniseren met muziek en film

Naast uitbreiding van de HomeKit-ondersteuning, gaan Philips Hue-lampen ook synchroniseren met muziek en film. De fabrikant stelt een nieuwe API beschikbaar die fabrikanten van muziek- en video-spelers kunnen integreren. Zo kun je een kamer vullen met licht dat op geluid of beeld reageert. Welke software en apparaten met Hue-lampen gaan synchroniseren is nog onduidelijk. De API is open voor iedereen en vorig jaar was er al een kleine pilot tijdens The Voice of Holland.

Hue TV 16x9

Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

1 reactie

Profielfoto

Jellepetje12 op 09 september 2017

Voorheen was een hardwarematige chip voor de versleutelde verbinding nodig, maar nu kan die ook softwarematig opgezet worden

Hopelijk wordt dit straks ook door Logitech aan de bestaande Hubs toegevoegd dmv een update:grin:

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?