Nintendo blaast Super Mario Run nieuw leven in

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Het is tijd om Super Mario Run uit het mapje ‘troep’ van je iPhone of iPad te halen, want Nintendo blaast de game nieuw leven in. Een update, die aanstaande vrijdag uitkomt, brengt de nodige variatie in de eerste smartphone-game met Mario.

Je kunt bijvoorbeeld spelen als Princess Daisy. Ook is er een nieuwe wereld (World Star) met nieuwe gameplay en een Remix-modus die je willekeurige delen uit 10 levels voorschotelt voor verrassende afwisseling.

Eigen muziek, halve prijs

Een andere toevoegingen is dat je eigen muziek kunt luisteren tijdens het spelen. Een hele verbetering door iedereen die na een half uur welk klaar is met de typische Mario-muziekjes. Grappig detail is dat Mario en Daisy een koptelefoon dragen wanneer je naar je eigen muziek luistert. Nintendo halveert de prijs van de game tussen 29 september en 12 oktober.

Nintendo en smartphone-games

Het is geen geheim dat Nintendo ontevreden was over de prestaties van de eerste Mario-game voor iOS. Hoewel de game door veel marketinggeweld vooral de eerste maanden prima verkocht, is het geen evergreen zoals Angry Birds of Wordfeud geworden. Smartphone-games lijken vooral een kleine extra inkomstenbron voor de Japanse gamemaker, maar kunnen 3DS- en Wii-games nog lang niet vervangen.

De komende update laat wél zien dat Nintendo het nog lang niet op heeft gegeven en blijft investeren in smartphone-games.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  i.am.will

  Ze moeten gewoon meer levels uitbrengen ipv al die andere zooi wat we niet nodig hebben…

 • Profielfoto
  ItsMeMario

  Leuke game! Maaarrrr ze moeten de echte mario naar de iPhone brengen met echte levels dus niet alleen maar rennen en springen.

 • Profielfoto
  sciletto

  5 euro hadden ze meteen moeten doen, dat was zo een betere prijs geweest:) voor de rest echt een hele leuke game!

 • Profielfoto
  Yosemite

  Lees in de App Store dat de nieuwe wereld 9 levels bevat. Stuk meer dan de 4 levels die er nu in een wereld zitten. Leuk. Hopelijk blijven ze komen met nieuwe levels.

  Leuk dat de prijs omlaag gaat. Ze hebben zich gewoon verkeken op het feit dat mensen op een telefoon voor een beetje casual gamen minder hoge bedragen willen uitgeven dan op een Nintendo device. Met een lagere prijs hadden ze waarschijnlijk veel meer omzet gedraaid. Jammer dat ze dat idd niet meteen hebben gedaan.

 • Profielfoto
  xaddict

  Als ze nou super Mario sunshine uitbrengen voor de Apple TV ??

 • Profielfoto
  xaddict

  Mét controller uiteraard aangezien dat met een afstandsbediening waarschijnlijk een ramp is (nog steeds niet slim van Apple dat ze de Apple tv niet íets meer in de markt zetten als console. Alléén maar casual games daar is de lol na een tijdje ook wel vanaf)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Lees in de App Store dat de nieuwe wereld 9 levels bevat. Stuk meer dan de 4 levels die er nu in een wereld zitten. Leuk. Hopelijk blijven ze komen met nieuwe levels.

  Leuk dat de prijs omlaag gaat. Ze hebben zich gewoon verkeken op het feit dat mensen op een telefoon voor een beetje casual gamen minder hoge bedragen willen uitgeven dan op een Nintendo device. Met een lagere prijs hadden ze waarschijnlijk veel meer omzet gedraaid. Jammer dat ze dat idd niet meteen hebben gedaan.

  Ben het hier volledig mee eens. €9,99 voor een game op de iPhone was me teveel. Ik heb het dan ook niet gekocht, al ben ik een echte Mario fan. Soms is teveel gewoon teveel. Nintendo kan dan ook alleen maar teleurgesteld zijn in hun eigen! €5 is inderdaad een betere prijs maar jammer genoeg is die maar tijdelijk. Eigenlijk zou gedurende deze periode de game veel meer gekocht moeten worden zodat ze inzien dat dit een betere prijs is dan die hoge €10 dat je betaald voor een game met een paar leveltjes in…

 • Profielfoto
  SvS

  Mét controller uiteraard aangezien dat met een afstandsbediening waarschijnlijk een ramp is (nog steeds niet slim van Apple dat ze de Apple tv niet íets meer in de markt zetten als console.

  Eens. Al zitten er wel pareltjes tussen, hoor. Neem voor tvOS Asphalt 8, Supercat, Minecraft, F1 2016, Skylanders (te lang geen updates gehad), etc… Ik bezuinig op spelconsoles en gezinsleden moeten het met iOS / tvOS games doen. Er mogen wel meer komen, inderdaad.

 • Profielfoto
  PeterPanFan

  Dit ziet er echt nice uit!