Imre
Imre Geruchten 1 september 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe top-iPhone heet iPhone X’

We weten al vrij veel over de nieuwe top-iPhone van Apple. De iPhone krijgt een randloos OLED-scherm van 5,8 inch en de nieuwe Apple A11-processor. Ook zouden de twee achtercamera’s verticaal onder elkaar zitten. Maar… Hoe zit het met de naam?

Er circuleren inmiddels een aantal namen. iPhone 8 is de naam die het meeste voorkomt en die wij ook hanteren. iPhone Edition komt ook wel eens voorbij. Maar de echte naam zou iPhone X zijn.

iPhone X

Dat meldt iCulture aan de hand van een bron binnen een ‘wereldwijd telecombedrijf’. Apple noemt de telefoon waarschijnlijk de iPhone X omdat de iPhone tien jaar bestaat en X het Romeinse cijfer voor tien is. iPhone 10 was daarom ook een optie, maar het bedrijf wil de 8 en 9 niet overslaan.

Opslagruimte van de iPhone 8
Klik/tap voor groter.

Dat heeft verrassend genoeg ook gevolgen voor de andere iPhones. De verwachting was lang dat die de namen iPhone 7s en 7s Plus zouden krijgen, maar dat is volgens de bron niet waar. De nieuwe, goedkopere iPhones zouden de iPhone 8 en 8 Plus gaan heten. Dat komt door de ‘ingrijpende veranderingen’ die het toestel ondergaat. Zo zouden de nieuwe toestellen een glazen achterkant krijgen.

De bron heeft bovendien ook bevestigd dat Nederland bij de eerste golf hoort. Dat betekent dat de voorbestelling op 15 september van start gaat. Op 22 september start de levering van de nieuwe iPhones. We weten het in ieder geval op 12 september, want dan vindt de aankondiging plaats in het Steve Jobs Theater in Cupertino.

Bron: iCulture

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nieuwe top-iPhone heet iPhone X’
Sluiten