Netflix ondersteunt HDR op iPhone en iPad

Raymon op 22 september 2017 4 reacties Laatste door DBLCreations

Netflix is klaar voor de iPhone 8 en de nieuwe 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. De streaming­dienst ondersteunt nu HDR-beeld (High Dynamic Range) op deze iOS-apparaten. Dat zorgt voor levendige kleuren, dieper zwart en meer detail in scènes met veel licht.

Op moment van schrijven is maar een klein deel van de catalogus van Netflix in HDR te bekijken. Vooral Netflix Originals, die door de dienst zelf worden geproduceerd, hebben de nieuwe standaard voor beter beeld.

Nog moeilijk vindbaar

Je kunt HDR-titels vinden door op “HDR” te zoeken. Er is verder vreemd genoeg geen label dat aangeeft of een film of serie in HDR beschikbaar is. Onder de titels die HDR ondersteunen, zien we onder andere de populaire series Defenders, Daredevil en Marco Polo. Een premium-abonnement is vereist, dit kost € 11,99 per maand en biedt ook toegang tot alle 4K-content.

Netflix HDR 001

Klik/tap voor groter.

Ook op Apple TV, nog niet in de browser

HDR is naast de de iPhone 8, iPhone X en iPad Pro 10,5- en 12,9-inch ook beschikbaar op de nieuwe Apple TV 4K. Op de Mac is het bekijken van HDR-beelden in de browser nog niet mogelijk.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

Gerard op 22 september 2017

Kom eerst maar met een beter en vooral ruimer aanbod

Profielfoto

Zybbor op 22 september 2017

Gerard jongen, je zeurt.

Profielfoto

gipsman op 22 september 2017

HDR ja, maar niet zomaar voor Maya de Bij.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/22/studio-100-bezorgt-netflix–maya-de-bij–aflevering-zonder-penis/
Maar het komt nog wel goed met Maya.

Profielfoto

DBLCreations op 24 september 2017

Gerard jongen, je zeurt.

Mja, het komt allemaal sowieso traag op gang. 4K content was er in het begin niet zoveel. Dat begint nu wel al te beteren. Nu moet ik wel zeggen dat HDR wel heel erg snel gehoor krijgt, mensen zien ook daadwerkelijk het verschil. Je kreeg dat in het begin erg moeilijk uitgelegd. Ik heb de CES van Samsung hierover gevolgd, was overigens heel interessant:-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?