Netflix ondersteunt HDR op iPhone en iPad

4 reacties

Netflix is klaar voor de iPhone 8 en de nieuwe 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. De streaming­dienst ondersteunt nu HDR-beeld (High Dynamic Range) op deze iOS-apparaten. Dat zorgt voor levendige kleuren, dieper zwart en meer detail in scènes met veel licht.

Op moment van schrijven is maar een klein deel van de catalogus van Netflix in HDR te bekijken. Vooral Netflix Originals, die door de dienst zelf worden geproduceerd, hebben de nieuwe standaard voor beter beeld.

Nog moeilijk vindbaar

Je kunt HDR-titels vinden door op “HDR” te zoeken. Er is verder vreemd genoeg geen label dat aangeeft of een film of serie in HDR beschikbaar is. Onder de titels die HDR ondersteunen, zien we onder andere de populaire series Defenders, Daredevil en Marco Polo. Een premium-abonnement is vereist, dit kost € 11,99 per maand en biedt ook toegang tot alle 4K-content.

Klik/tap voor groter.

Ook op Apple TV, nog niet in de browser

HDR is naast de de iPhone 8, iPhone X en iPad Pro 10,5- en 12,9-inch ook beschikbaar op de nieuwe Apple TV 4K. Op de Mac is het bekijken van HDR-beelden in de browser nog niet mogelijk.

Reacties

4 reacties