Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 22 september 2017
Leestijd: 1 minuut

Netflix ondersteunt HDR op iPhone X en iPad Pro

Netflix is klaar voor de iPhone X en de nieuwe 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. De streaming­dienst ondersteunt nu HDR-beeld (High Dynamic Range) op deze iOS-apparaten. Dat zorgt voor levendige kleuren, dieper zwart en meer detail in scènes met veel licht.

Op moment van schrijven is maar een klein deel van de catalogus van Netflix in HDR te bekijken. Vooral Netflix Originals, die door de dienst zelf worden geproduceerd, hebben de nieuwe standaard voor beter beeld.

Nog moeilijk vindbaar

Je kunt HDR-titels vinden door op “HDR” te zoeken. Er is verder vreemd genoeg geen label dat aangeeft of een film of serie in HDR beschikbaar is. Onder de titels die HDR ondersteunen, zien we onder andere de populaire series Defenders, Daredevil en Marco Polo. Een premium-abonnement is vereist, dit kost € 11,99 per maand en biedt ook toegang tot alle 4K-content.

Klik/tap voor groter.

Ook op Apple TV, nog niet in de browser

De iPhone X is momenteel het enige iPhone-model dat volledige HDR-weergave ondersteunt. De iPhone 8 en 8 Plus kunnen technisch gezien HDR-video afspelen omdat ze dezelfde chip gebruiken als de iPhone X. De LCD-schermen van deze toestellen zijn echter niet in staat om het brede kleurenspectrum te tonen. HDR is daarnaast ook op de iPad Pro 10,5- en 12,9-inch beschikbaar. Heb je een Apple TV 4K? Dan kun je ook HDR-video afspelen, maar dient je TV de weergave te ondersteunen. Op de Mac is het bekijken van HDR-beelden in de browser nog niet mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix ondersteunt HDR op iPhone X en iPad Pro
Sluiten