Nest Thermostaat krijgt een plastic broertje

Door: Raymon Mens - 7 reacties

De Nest Thermostaat krijgt er een broertje bij, namelijk de Nest E. Het is een goedkopere variant van de originele thermostaat met metalen ring. De Nest E is minder opvallend en de metalen behuizing is vervangen door wit plastic met simpel scherm.

Functioneel wijkt de Nest E niet van zijn duurdere broer af. Het is nog steeds een slimme thermostaat die van je dagritme leert, met een app te bedienen is en met de rest van het Nest-ecosysteem werkt.

Verschil vooral aan de buitenkant

Het verschil moet ook vooral aan de buitenkant gezocht worden. De originele Nest is gemaakt van metaal en heeft een kleurenscherm, terwijl de Nest E van plastic is en slechts enkele kleuren op het scherm kan tonen. Dat zorgt er ook voor dat de goedkopere thermostaat altijd alleen de temperatuur toont. De tijd, temperatuur en weer verschijnen niet op het scherm. Daarnaast werkt de Nest E met iets minder verwarmingssystemen door een verschil in bekabeling. Je kunt de thermostaat nog steeds bedienen door aan de ring aan de buitenkant te draaien.

Nest en Nest E 001
De originele Nest en Nest E – Klik/tap voor groter

Europese variant nog niet beschikbaar

De goedkopere thermostaat is ook gemaakt om minder op te vallen. Door de witte behuizing en het witte ‘frosted’ scherm, valt het apparaatje minder op aan een witte muur. Dit maakt het een aantrekkelijk keuze voor iedereen die niet zit te wachten op een opvallende gadget aan de muur, maar wel een slimme thermostaat met app wil.

nest e
Klik/tap voor groter.

De Amerikaanse variant is vanaf nu verkrijgbaar voor 169 dollar. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de originele Nest, die 249 dollar kost. Het bedrijf zet de Amerikaanse prijzen vaak direct om in Europese prijzen, waardoor de Nederlandse prijs waarschijnlijk 169 euro wordt. Een Europese variant met ondersteuning voor Opentherm staat voor later dit jaar gepland.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb sedert een week een nieuwe ketel en een Nest thermostaat V3 en de Nest Protect V2.
  Het stook seizoen is nog niet begonnen, ik ben benieuwd of deze thermostaat bezuinigt op mijn stookgedrag.
  Ik heb de thermostaat gekocht bij Ti84shop.nl voor €189,–.
  De prijs is nu @219,–

  http://ti84shop.nl/

 • Profielfoto
  tjerk

  En het wachten is nog steeds op extra temperatuursensoren voor in het Nest-ecosysteem waar al jaren over wordt gesproken. Wat een chagrijnig-makende schraalheid.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ze komen volgende week dacht ik met iets compleet nieuws of was dat Sonos?

  Dit witte plastic ding vind ik persoonlijk een beetje raar imago hebben. Een soort Groenlinks thermostaat. Zeker als je dan ook nog productafbeeldingen zien met vooral veel planten. Nu komt het een beetje over also die aluminum versie een Hummer onder te thermostaten is en deze Toyota Prius.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  @ iMac Lover: ik gebruik nu reeds 2 jaar de nest thermostaat. Wat ik je al kan zeggen is dat hij me het eerste jaar €380 heeft bespaart en vorig jaar nog eens een kleine 200!

 • Profielfoto
  Cybertopian

  En helaas nog steeds geen HomeKit ondersteuning. Ik had geen zin om daar nog langer op te wachten. Heb nu een Lyric T6 aan de muur hangen en integreert netjes in het Apple ecosysteem.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Wij hebben sinds kort een fantastische thermostaat. Hij is rond, wordt bediend via een ring en bezit – nu komt het – een geraffineerd, verlicht display met de temperatuur erop. Die je met die ring omhoog en omlaag kunt bijstellen. Pure luxe.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha, volgens mij heb ik ook zo’n ding. ?