Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 11 september 2017

Nest Thermostaat krijgt een plastic broertje

De Nest Thermostaat krijgt er een broertje bij, namelijk de Nest E. Het is een goedkopere variant van de originele thermostaat met metalen ring. De Nest E is minder opvallend en de metalen behuizing is vervangen door wit plastic met simpel scherm.

Functioneel wijkt de Nest E niet van zijn duurdere broer af. Het is nog steeds een slimme thermostaat die van je dagritme leert, met een app te bedienen is en met de rest van het Nest-ecosysteem werkt.

Verschil vooral aan de buitenkant

Het verschil moet ook vooral aan de buitenkant gezocht worden. De originele Nest is gemaakt van metaal en heeft een kleurenscherm, terwijl de Nest E van plastic is en slechts enkele kleuren op het scherm kan tonen. Dat zorgt er ook voor dat de goedkopere thermostaat altijd alleen de temperatuur toont. De tijd, temperatuur en weer verschijnen niet op het scherm. Daarnaast werkt de Nest E met iets minder verwarmingssystemen door een verschil in bekabeling. Je kunt de thermostaat nog steeds bedienen door aan de ring aan de buitenkant te draaien.

De originele Nest en Nest E – Klik/tap voor groter

Europese variant nog niet beschikbaar

De goedkopere thermostaat is ook gemaakt om minder op te vallen. Door de witte behuizing en het witte ‘frosted’ scherm, valt het apparaatje minder op aan een witte muur. Dit maakt het een aantrekkelijk keuze voor iedereen die niet zit te wachten op een opvallende gadget aan de muur, maar wel een slimme thermostaat met app wil.

Klik/tap voor groter.

De Amerikaanse variant is vanaf nu verkrijgbaar voor 169 dollar. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de originele Nest, die 249 dollar kost. Het bedrijf zet de Amerikaanse prijzen vaak direct om in Europese prijzen, waardoor de Nederlandse prijs waarschijnlijk 169 euro wordt. Een Europese variant met ondersteuning voor Opentherm staat voor later dit jaar gepland.

Reageer op artikel:
Nest Thermostaat krijgt een plastic broertje
Sluiten