Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 september 2017
Leestijd: 2 minuten

Nest introduceert deurbel en nieuwe outdoor-camera

Onlangs onthulde Nest zijn E-thermostaat, een goedkopere versie van de bekende slimme thermostaat. Het bedrijf dat door voormalig Apple-medewerker Tony Fadell opricht werd, is echter nog niet klaar met het introduceren van nieuwe producten.

Vandaag werden de Nest Hello-videodeurbel en Nest Cam IQ Outdoor gepresenteerd. Naast thermostaten en camera’s, focust Nest zich ook op een deurbel. Die werkt uiteraard met de Nest-app.

Nest Hello-videodeurbel

De Nest Hello combineert een camera met een deurbel. De camera heeft een zicht van 160 graden en beschikt over een speaker en microfoon. Via de Nest-app kun je kijken, spreken en luisteren. De bel is voorzien van een beweegbare standaard, zodat je via de beeldhoek via de app aan kunt passen. Met de functie voor snelle antwoorden, kun je vanaf je telefoon een vooraf opgenomen antwoord afspelen. Er is ook een ‘dutjesmodus’ die het geluid van de bel zelf dempt en alleen een pushnotificatie stuurt.

De Hello-deurbel kan net als andere camera’s van Nest personen detecteren en vervolgens een melding en een momentopname sturen, ook als diegene niet op de bel drukt. Nest Aware-abonnees kunnen gezichtsherkenning inschakelen. Over de bevestigingsmogelijkheden is nog niets bekend. Nest Hello moet in 2018 te koop zijn, maar een prijs wordt nog niet genoemd.

Klik/tap voor groter.

Nest Cam IQ Outdoor

De Nest Cam IQ heeft er een nieuwe outdoor-variant bij. De Nest Cam IQ Outdoor heeft net als de variant voor binnenhuis een 4K-sensor, maar levert video in Full HD af. Zo kan de camera digitaal zoomen en verdachte situaties scherper in beeld brengen. De IQ Outdoor is vandalisme- en weerbestendig (IP66-rating) en wordt met een vaste stroomkabel aangesloten.

De camera is in november voor € 379 verkrijgbaar. Dat is weer wat duurder dan de Nest Cam IQ voor binnenshuis, die voor € 349 wordt verkocht.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nest introduceert deurbel en nieuwe outdoor-camera
Sluiten