Nederlands Pokémon Go Fest 14 oktober in Amstelveen

3 reacties

De zomer zou het in teken moeten staan van grote Pokemon Go-festivals. Ontwikkelaar Niantic verkeek zich echter op de organisatie en besloot nadat het eerste Pokémon Go Fest in het water viel een groot deel van de events af te gelasten.

Voor Nederland was het slechts uitstel en geen afstel, want op 14 oktober is er alsnog een officieel Pokémon Go Fest in Amstelveen. Niantic heeft voor een afgeslankte versie van het evenement gekozen.

Geen Raid-battles

Tijdens het festival kunnen deelnemers zeldzame Pokémon vangen, maar Raid-battles zijn niet beschikbaar. Tijdens de aankondiging van het oorspronkelijke evenement op 12 augustus werd de mogelijkheid om het samen tegen Raid Bosses op te nemen wel gepromoot. Niantic zegt echter dat deze functie wordt uitgeschakeld om de spelervaring te verbeteren. Simpel gezegd wil de ontwikkelaar voorkomen dat de servers de drukte niet aankunnen.

pokemon go safari zone
Klik/tap voor groter.

Wel zeldzame Pokémon en speciale eieren

Als bezoeker van het evenement krijgen deelnemers wel een medaille in de game en zijn er speciale 2km-eieren. Daar zitten waarschijnlijk zeldzame Pokémon in. Verder zegt Niantic dat zeldzame Pokémon Chansey, Kangaskhan en Larvitar op zullen duiken. Daarnaast kunnen spelers een shiny Pikachu of Magikarp te vangen en zal Unown in verschillende vormen verschijnen.

Informatie over de kaartverkoop wordt binnenkort op de Facebook-pagina van Winkelcentrum Stadshart in Amstelveen gepubliceerd. Het evenement zal in en om het winkelcentrum plaatsvinden.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Aiko

  En dit hoort op een Apple-site thuis omdat…?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  – We al sinds de lancering van Pokémon Go over deze populaire app die ook op de iPhone werkt berichten.
  – We eerder aandacht hebben besteed aan de Pokémon Go Fests en het logisch is om te melden wanneer het wél doorgaat nadat we over de flop hebben bericht.
  – We graag een graantje meepikken van de grote hoeveelheid traffic via Google die nog steeds op het zoekwoord ‘Pokémon Go’ zit.

 • Profielfoto
  Aiko

  Dat beschouw ik als zwakke argumenten. Blijf nou maar gewoon bij de kern (Apple / Mac) waar je je lezersvolk mee hebt opgebouwd in al die jaren, zonder af te dwalen naar dingen die zelfs zijdelings eigenlijk niets met deze kern te maken heeft.

  Vooral de derde argument is wel een erg lamlendige, waarmee je toegeeft op een winstbejag uit te zijn.

  Ik ben na veertien jaar geregeld meelezen nu op het punt aangekomen dat ik deze site zal verlaten, als ik mij langs dit soort onzin moet blijven wurmen.