Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 september 2017

Nederlands Pokémon Go Fest 14 oktober in Amstelveen

De zomer zou het in teken moeten staan van grote Pokemon Go-festivals. Ontwikkelaar Niantic verkeek zich echter op de organisatie en besloot nadat het eerste Pokémon Go Fest in het water viel een groot deel van de events af te gelasten.

Voor Nederland was het slechts uitstel en geen afstel, want op 14 oktober is er alsnog een officieel Pokémon Go Fest in Amstelveen. Niantic heeft voor een afgeslankte versie van het evenement gekozen.

Geen Raid-battles

Tijdens het festival kunnen deelnemers zeldzame Pokémon vangen, maar Raid-battles zijn niet beschikbaar. Tijdens de aankondiging van het oorspronkelijke evenement op 12 augustus werd de mogelijkheid om het samen tegen Raid Bosses op te nemen wel gepromoot. Niantic zegt echter dat deze functie wordt uitgeschakeld om de spelervaring te verbeteren. Simpel gezegd wil de ontwikkelaar voorkomen dat de servers de drukte niet aankunnen.

Klik/tap voor groter.

Wel zeldzame Pokémon en speciale eieren

Als bezoeker van het evenement krijgen deelnemers wel een medaille in de game en zijn er speciale 2km-eieren. Daar zitten waarschijnlijk zeldzame Pokémon in. Verder zegt Niantic dat zeldzame Pokémon Chansey, Kangaskhan en Larvitar op zullen duiken. Daarnaast kunnen spelers een shiny Pikachu of Magikarp te vangen en zal Unown in verschillende vormen verschijnen.

Informatie over de kaartverkoop wordt binnenkort op de Facebook-pagina van Winkelcentrum Stadshart in Amstelveen gepubliceerd. Het evenement zal in en om het winkelcentrum plaatsvinden.

Reageer op artikel:
Nederlands Pokémon Go Fest 14 oktober in Amstelveen
Sluiten