Nebula Capsule: een AirPlay-projector op zakformaat

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Apparaten en gadgets worden steeds kleiner, maar mobiele projectors zijn nog erg zeldzaam. De Amerikaanse fabrikant Anker wil daar met de Nebula Capsule verandering in brengen. De projector is niet veel groter dan een blikje cola én ondersteunt AirPlay.

De projector is vandaag gelanceerd op Indiegogo en gaat als een speer. De Nebula Capsule produceert dankzij vijf ingebouwde speakers ook geluid en kan als standalone AirPlay- of Bluetooth-speaker dienen.

AirPlay, Bluetooth en HDMI

Met een resolutie van 854 x 480 pixels is de Nebula Capsule geen vervanging voor een groot HD- of 4K-scherm in je woonkamer. De draagbaarheid en helderheid (de fabrikant claimt 100 ANSI lumen) maken het echter wel een interessante projector voor buiten de deur of in de slaapkamer. De projector werkt 2,5 uur op een acculading, maar alleen muziek luisteren kan wel 40 uur. Op de achtergrond werkt de Nebula Capsule met Android, dus alle populaire streaming-apps zijn naar AirPlay en Miracast beschikbaar. Er is ook een HDMI-ingang voor het aansluiten van bekabelde apparaten.

nebula capsule 001
Klik/tap voor groter.

Nebula is een nieuw onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Anker, een bekende maker van iPhone-accessoires. De projector is voor 250 dollar (+15 dollar verzendkosten) te bestellen via Indiegogo en wordt in december geleverd. De uiteindelijke retail-prijs wordt 350 dollar. Het doel was om 50.000 dollar op te halen, maar op moment van schrijven staat de op 250.000 dollar.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hoe leuk ze het ook aan de man brengen in zo’n filmpje; maar de beeldkwaliteit blijft ondermaats, en de lichtsterkte is natuurlijk ook alleen leuk in een pikdonkere slaapkamer.

  Ter vergelijk: dit zijn de specificaties van een projectortje van ruwweg 95 euro (die dan weer een stuk lichtsterker zijn). Die zijn dan wel niet zo hip vormgegeven, en die hebben geen AirPlay, lekkere speaker of andere handigheidjes.

  Maar pas als iemand een deftige resolutie uit zo’n mini-ding weet te persen, wordt het interessant. Nu is het hoogstens voor incidenteel gebruik op een kantoor leuk.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zakformaat?

  Als je dit ding al in een broekzak krijgt dan lopen er waarschijnlijk de hele avond meiden als hyena’s om rauwe hamburgers achter je aan.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Zakformaat?

  Als je dit ding al in een broekzak krijgt dan lopen er waarschijnlijk de hele avond meiden als hyena’s om rauwe hamburgers achter je aan.

  ik wou dat ding voorlopig niet kopen. Maar jij hebt me overtuigd

 • Profielfoto
  jw54

  Shmoo,
  heerlijke reactie weer. Je loopt echt een carrière mis als stand-upper.
  Ga zo door, hilarische reacties op dit forum als tegenwicht van sommige azijndrinkers.
  ;-)(y)

 • Profielfoto
  checkpointx

  dat ding heeft maar 100 ansi lumen, is volstrekt zinloos tenzij je in een extreem donkere kamer zit met een heel goed projector scherm. En dan nog zal het beeld maar zo zo zijn…. alles onder de 500 lumen moet je met geen stok aanraken als het om pico beamers gaat, weggegooid geld

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat zeg ik ja. .:)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  De Nebula Mars heeft HD, 500 lumen en AirPlay en kost 599 bij Amazon.

 • Profielfoto
  onzenoort

  Ik heb hem inmiddels in huis en ben zeer tevreden. Films via Netflix kijken gaat super, ook als het licht is buiten. Alleen bij fel zonlicht buiten is het beeld niet goed te zien.