Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 september 2017

Microsoft Office 2019 komt volgend jaar, abonnement niet verplicht

Microsoft wil héél graag dat je overstapt naar Office 365 en maandelijks voor Word, Excel, PowerPoint en Outlook gaat betalen. Ben je dat nog niet klaar voor? Dan kun je volgend jaar nog gewoon een losse licentie voor Office 2019 aanschaffen.

De nieuwe Office-versie zal in de tweede helft van 2018 beschikbaar zijn en de eerste beta’s worden begin dat jaar verwacht. Dat heeft Microsoft tijdens zijn jaarlijkse Ignite conferentie in Orlando aangekondigd.

Nieuwe functies voor Excel en PowerPoint

Microsoft is nog niet erg spraakzaak over de nieuwe functies van Office 2019, maar zegt dat de focus op Excel en PowerPoint zal liggen. Excel krijgt nieuwe formules en grafieken die het analyseren van grote hoeveelheden data makkelijk maken. PowerPoint krijgt nieuwe animaties zoals Morph en Zoom voor een gelikte presentatie.

De aankondiging bevatte geen verwijzing naar de Mac, maar sinds enige tijd brengt Microsoft nieuwe Office-versies tegelijk voor Windows en Mac uit.

Klik/tap voor groter.

Office 2011 niet compatibel met High Sierra

Met de release van macOS High Sierra komt een eind aan de ondersteuning voor Office 2011. Microsoft zegt de compatibiliteit niet te kunnen garanderen en brengt ook geen updates meer uit. Gebruikers wordt geadviseerd te updaten naar Office 2016, dat nog tot minimaal tot oktober 2020 ondersteuning krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Office 2019 komt volgend jaar, abonnement niet verplicht
Sluiten