Microsoft brengt nieuwe toolbar voor Office 365 naar de Mac

Raymon op 11 september 2017 4 reacties Laatste door csteelooper

Microsoft heeft een nieuwe Mac-app uitgebracht die zich in de menubalk van je Mac nestelt. My Workspace is gericht op grootgebruikers van Office 365 en toont een overzicht van je afspraken, recente bestanden en uitnodigingen in één venster.

De app is alleen nuttig als je helemaal in het Office 365-ecosysteem verweven zit en je afspraken in je Outlook-mailbox staan, je OneDrive gebruikt voor je bestanden en een zakelijk Skype-account gebruikt.

My Workspace moet overzicht bieden

My Workspace is gemaakt door een aantal stagiaires van Microsoft. Ze kregen de opdracht te onderzoeken hoe Office 365 nog nuttiger kan zijn voor zakelijke Mac-gebruikers. Een veelgehoorde wens was een centraal dashboard waarin alle belangrijke informatie in één oogopslag te zien is. Met de nieuwe app wordt aan die behoefte voldaan. Je kunt zelf belangrijke bestanden uit OneDrive pinnen om in de gaten te houden en de app toont ook snelkoppelingen naar op je Mac geïnstalleerde Office-apps.

my workspace 001

My Workspace in actie – Klik/tap voor groter.

Wij hebben My Workspace kort geprobeerd en zijn te spreken over het heldere overzicht. Er is echter ook nog wat op aan te merken. Zo is de app nog niet erg geschikt voor internationale gebruikers. Een Nederlandse vertaling ontbreekt en daarnaast worden alle afspraken met Amerikaanse tijdnotatie getoond. Als je dat allemaal niet stoort, is de app het proberen waard.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

Polonium-210 op 11 september 2017

Brengt naar…Komt naar… Het zou fijn zijn als er eens iets anders voor deze terminologie gebruikt kon worden. Je leest het zo vaak dat het gaat irriteren.
Bedoel ik niet onaardig hoor.

Profielfoto

rkuipersgrunn op 11 september 2017

Wij hebben My Workspace kort geprobeerd en zijn te spreken over het heldere overzicht.

Ik ben helaas niet zover gekomen, gezien ik tijdens het inloggen deze informatie te zien kreeg (wel helder, dat wel):
/uploads/community/cf2d85cf83343209e64b014f4199d2af1813422a_4457.png

Aaand ‘Cancel’..

Profielfoto

rkuipersgrunn op 11 september 2017

Dan maar zo:

https://imgur.com/a/MQwpx

Profielfoto

csteelooper op 12 september 2017

is toch logisch dat die info nodig is? Hoe dacht je anders dat My Workspace je info kan tonen? Het werkt alleen voor Office 365-gebruikers (voor mij dus niet), hetgeen al impliceert dat je info uit de cloud wordt getrokken en niet lokaal (vanaf je Mac) wordt opgehaald. Derhalve is het heel logisch dat dit toestemmingsverzoek zo uitgebreid is…

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?