Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 september 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple werkt aan oplossing voor krakende telefoongesprekken iPhone 8

Een aantal gebruikers van de iPhone 8 klaagt over krakende geluiden tijdens het voeren van gesprekken via FaceTime of het mobiele netwerk. Het geluid dat door de oortelefoon bovenaan de iPhone te horen is, wordt omschreven als “knetterend” of “statisch”.

Apple erkent het probleem en zegt dat het op zeer kleine schaal voorkomt. Er komt snel een software-update aan die het probleem oplost. Wat de krakende geluiden veroorzaakt is nog niet duidelijk.

Alleen hoorbaar via oortelefoon iPhone 8

Het probleem komt voor bij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Op Apple’s eigen forum melden diverse gebruikers uit verschillende werelddelen zich. Wanneer overgeschakeld wordt naar speakerphone is het probleem weg. De kleine speaker bovenaan de iPhone die als oortelefoon dient, lijkt de boosdoener. Enorm storend is het geluid niet, want bellers zijn nog steeds goed te verstaan. In onderstaande video een voorbeeld.

Kleine bugs zijn te verwachten

Het is nog niet duidelijk wanneer de software-update die dit probleem verhelpt beschikbaar is. Meestal volgen na een nieuwe iPhone en iOS-versie meerdere snelle updates om kleine problemen aan te pakken. Zo verscheen onlangs iOS 11.0.1 dat e-mailproblemen met Outlook, Office 365 en Exchange oplost.

Er is dit jaar geen grote #gate rondom de iPhone, al moeten we even afkloppen, want de iPhone X is er nog niet. De Apple Watch Series 3 met 4G heeft wel een erg storend probleem. Om accu te sparen, wordt op de achtergrond altijd verbinding gemaakt met bekende of open Wi-Fi-netwerken. Dat is prima, maar sommige open netwerken vereisen het accepteren van voorwaarden via een portal en dat had Apple over het hoofd gezien. Het leek daarom alsof de 4G-verbinding wegviel. Ook dit probleem wordt met een software-update opgelost. (Via: The Verge)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple werkt aan oplossing voor krakende telefoongesprekken iPhone 8
Sluiten